Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-4

25 januari 2016 13:08 uur

Ede. 

Edese illegale schuren mogen blijven staan De Gelderlander – Mon, 25 Jan 2016 , EDE – De eigenaar van een boerderij aan de Heremeijesteeg in Ede kan opgelucht ademhalen. Dankzij een besluit van de gemeente hoeft hij een deel van zijn woonhuis en een aantal schuren -allemaal illegaal gebouwd- toch niet te slopen. Bekijk ook… Sloopbedrijf in Ede moet eigen panden laten slopen De gemeente Ede heeft, via een principebesluit van het college van B&W ingestemd met het legaliseren van de illegaal gebouwde panden.

Kampen.

Asbest na brand IJsselmuiden weer opgeruimd
Reformatorisch Dagblad – Mon, 25 Jan 2016 06:43:00 Z
De asbest die na een grote brand in IJsselmuiden (Overijssel) op de openbare weg terechtkwam is opgeruimd. De omgeving is vrijgegeven, meldt de gemeente. In de nacht van vrijdag op zaterdag woedde er in twee panden aan de Spoorstraat een zeer grote brand. Hulpdiensten uit de hele omgeving hebben meegeblust. Er vielen geen gewonden. Twee loodsen zijn verwoest. Daarin was een aantal kleine bedrijven gevestigd.Er is ook asbest terecht gekomen op enkele panden ernaast. Dat wordt maandag opgeruimd.

Schiedam.

Bewoners van de Singel in Schiedam hebben een kort geding aangespannen om de sloop van een school in hun straat tegen te houden. Ze zijn bang dat hun woningen grote schade zullen oplopen door de sloopwerkzaamheden. De bewoners vinden het doodzonde dat het historische pand tegen de vlakte gaat. Maar ze zijn vooral bang dat hun woningen, die tegen het schoolgebouw aanleunen, de werkzaamheden niet aankunnen en veel schade op zullen lopen. Bron: Hart van Nederland.nl 21 jan. 2016. 

Tynaarlo.

Verbouwing zwembad Plons begonnen
RTV Drenthe – Mon, 25 Jan 2016 07:40:00 Z
VRIES – De renovatie van zwembad Plons, het zwembad van Koninklijke Visio De Brink in Vries, is begonnen. De renovatie is mogelijk gemaakt door de actie ‘Red zwembad Plons’ die het afgelopen jaar is gevoerd. Veel particulieren en fondsen uit de regio, maar ook daar buiten, hebben hun bijdrage geleverd.Lees ook: Renovatie zwembad Plons in Vries gaat door: ‘Een resultaat waar je alleen van kunt dromen’Een beste waslijst’De komende maanden wordt het zwembad volledig opgeknapt.

Winterswijk.

Actie voor behoud Eucalypta-gebouwWinterswijker Frank Jansen is een actie begonnen voor behoud van het voormalige Parochiehuis aan de Jeugdkerkstraat, ook wel bekendstaand als het Eucalypta-gebouw. Jansen, vroeger medewerker van het jongerencentrum, roept mensen met ideeën voor een nieuwe bestemming van het gebouw op zich bij hem te melden. Hij wil een werkgroep opzetten die zich gaat ijveren voor behoud van het historische gebouw. Bron: Slingelandfm.nl.

Overig nieuws