Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-39

27 september 2016 05:19 uur

Sloop voormalig verzorgingshuis Rijnzate in volle gang

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het in Alphen aan den Rijn alom bekende verzorgingshuis Rijnzate is bijna tegen de vlakte. De sloop vordert gestaag. Grote delen van het pand aan de Magnoliastraat zijn inmiddels neergehaald. Al geruime tijd wonen er geen senioren meer in het verzorgingshuis. Het gebouw was verouderd en voldeed niet meer aan alle brandveiligheidseisen.

 

WonenCentraal renoveert 112 huurwoningen Componistenbuurt, Alphen aan den Rijn
Bam Groep – 26 Sep 2016
Meer comfort en energiebesparende maatregelen Alphen aan den Rijn, 26 september 2016 – WonenCentraal start vandaag met de renovatie van 112 huurwoningen in de Cantatestraat, Nocturnepad, Concertweg, Preludeweg en Serenadestraat. Voor april 2017 moet de klus geklaard zijn. In opdracht van wonenCentraal voert BAM Woningbouw de renovatie uit. Op het programma staan onder andere het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen met nieuwe buitendeuren en een aantal nieuwe keukens.

 

‘Ik heb waarschijnlijk alles al ingeademd’, Bosschenaren bezorgd over asbest
Omroep Brabant – 26 Sep 2016
DEN BOSCH – Bewoners van de Van der Does de Willeboissingel snappen niet dat er maandag allerlei maatregelen genomen zijn omdat er asbest in de straat is gevonden, terwijl zij zondag gewoon in de straat konden lopen.”Mensen die korte tijd in aanraking zijn geweest met asbestvezels, hebben een zeer kleine kans op gezondheidsrisico’s”, is de uitleg van de gemeente. Zondagmiddag werd al duidelijk dat er mogelijk asbest was vrijgekomen bij de grote brand aan de Bossche Westwal.

 

Gemeente wist vrijdag al van mogelijk meer asbest bij sloop oude bibliotheek

MAARSSENBROEK 26 sept 2016 — Bij het slopen en afvoeren van het puin van de oude bibliotheek in Maarssenbroek is toch asbest gevonden. Maandag waren mannen in witte pakken bezig met een controle en het opruimen van de gevaarlijke stof in de puinresten bij het markplein in Bisonspoor. Diverse lezers hebben foto’s gestuurd en zijn verontrust. Het is nog niet bekend hoeveel en wat er nu precies ligt en of de asbest ook verspreid is via de lucht in de omgeving van Bison Shopping Center en de flats

 

Veenendaalhal gaat nu echt plat
Alles over Utrecht – 26 Sep 2016
VEENENDAAL – In Veenendaal is maandag de sloop van de Veenendaalhal van start gegaan. De hal maakte jarenlang onderdeel uit van het Rozenbottelcomplex en werd gebruikt door verenigingen, voor evenementen en rommelmarkten.

 

Rechter buigt zich over kwestie Vjenne Stube in Vriezenveen

ZWOLLE/VRIEZENVEEN – Gerard en Heintje Companje uit Vriezenveen willen niet dat hun levenswerk de Vjenne Stube aan de Harmsenweg wordt gesloopt. De bestuursrechter in Zwolle gaat zich nu verdiepen in de kwestie. Al lijkt de gemeente Twenterand een handreiking te willen doen, zo bleek tijdens een eerste zitting.

 

Oude kantine Nivo Sparta Zaltbommel gaat snel plat

Zaltbommel  26 sept. 2016 –  De oude kantine van voetbalvereniging Nivo Sparta aan de Oude Bosscheweg in Zaltbommel wordt zo snel mogelijk gesloopt. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. Dit kan echter niet meteen; eerst moet onderzocht worden of er asbest in het oude gebouw zit.