Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-38

19 september 2016 06:57 uur

Arnhem.

Asbest in Musis Arnhem, waar vinden de concerten nu plaats?
Omroep Gelderland – Fri, 16 Sep 2016 16:40:00 Z
Hieronder een overzicht van de verzette concerten:  Enkele optredens zijn verplaatst naar het seizoen 2017/2018, zoals die van Combattimento, Ruth Jacott en Pia Douwes en Arnhemse Koren.

Bronckhorst.

Aanmelden voor sloopregeling leegstaande gebouwen kan nog!
Gemeente Bronckhorst – Sun, 18 Sep 2016 22:58:00 Z
Om het slopen van overbodige gebouwen in het buitengebied te stimuleren, zijn we in mei als proef gestart met een vernieuwde sloopregeling. We hebben al ruim 30 aanmeldingen binnen en zijn met een aantal geïnteresseerden nog in gesprek. Heeft u ook interesse? Er is nog een beperkt bedrag beschikbaar. Aanmelden kan tot eind 2016 via www.bronckhorst.nl/sloopregeling. Al 90% gereserveerd Voor de sloopregeling is een bedrag van € 100.000,- gereserveerd.

Emmen.

Losa-pand wordt snel gesloopt
RTV Emmen – Mon, 19 Sep 2016 00:11:00 Z
EMMER-COMPASCUUM – Het verwaarloosde Losa-pand in Emmer-Compascuum gaat eind dit jaar, of begin volgend jaar gesloopt worden. Ook het oude gereformeerde kerkje wordt in de sloop meegenomen. Eind dit jaar is het 7 jaar geleden dat de panden van Abeln door brand verwoest zijn. De grond wordt na de sloop gebruikt door supermarktketen Aldi, die haar pand wil uitbreiden tot aan de Wikkel. Twee woningen en het Losa-pand moeten daarvoor gesloopt worden.

Groningen.

Aanpak Groninger stadhuis: raad tijdje dakloos
Dagblad van het Noorden – Mon, 19 Sep 2016 05:38:00 Z
Het Groninger stadhuis staat aan de vooravond van een renovatie. Hoe ingrijpend die wordt, bepalen inwoners van de stad deels zelf. Het stadhuis kampt met achterstalling onderhoud. Ook moet de raadszaal worden verbouwd. De zaal telt nu 39 zetels, maar omdat Groningen de grens van 200.000 inwoners gepasseerd is, komen er in de volgende periode zes zetels bij en is er plek voor 45 raadsleden.

Hardenberg.

Asbest vrijgekomen bij garagebrand in De Krim
RTV Drenthe – Tue, 13 Sep 2016 06:19:00 Z
DE KRIM – Bij een brand afgelopen nacht in een garage achter een huis aan de Hoofdweg in De Krim is asbest vrijgekomen. Het asbest is volgens de brandweer alleen terechtgekomen in de tuin van het huis. Een achterbuurman ontdekte de brand in de garage en belde de brandweer, meldt RTV Oost. De bewoners waren thuis op het moment van de brand, maar hadden nog niets gemerkt. De brandweer heeft het vuur in de garage geblust. Het asbest zal worden opgeruimd.

Hollands Kroon.

Bakkerij Wagemaker gaat plat
Wieringernieuws – Wed, 14 Sep 2016 21:23:00 Z
HIPPOLYTUSHOEF – De oude bakkerij van Wagemaker, Hoofdstraat 38, wordt gesloopt. De verkoopruimte. De bakkersoven (Bellis heeft een modernere….) Woensdag is een aanvang genomen met de sloop van de oude bakkerij en veestal. Wagemaker was bakker en veehouder. Achter de bakkerij stonden in de winter de koeien op stal.

Maastricht.

Sloop van ROZ-gebouw vier maanden uitgesteld
1Limburg – Thu, 15 Sep 2016 06:03:00 Z
De sloop van het oude ROZ-gebouw aan de Bankastraat wordt met vier maanden uitgesteld. Dat heeft de gemeenteraad van Maastricht besloten na een extra ingelaste raadsvergadering. MotieOorspronkelijk moesten de gebruikers van het oude omroepgebouw het pand per 1 oktober verlaten. Na een motie van de PvdA en de SP, die unaniem aangenomen werd door de andere partijen, krijgen zij tot 1 februari 2017 de tijd om een plan op tafel te leggen.

Noordoostpolder.

Grote brand verwoest loods aan Klutenpad
Flevopost – Thu, 15 Sep 2016 00:08:00 Z
Creil – Een loods bij een landbouwbedrijf aan het Klutenpad in Creil is woensdagavond verwoest door een grote brand. De brand is inmiddels onder controle. Rond 19.50 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Twee pony’s die in de loods stonden, konden op tijd worden bevrijd. Het vuur werd met groot materieel bestreden door brandweerlieden uit Rutten, Creil en Lelystad. De zwarte rookwolken waren tot in de wijde omtrek te zien. Volgens de politie is er bij de brand geen asbest vrijgekomen.

Oss.

Oss ‘vernieuwbouwt’ de gemeentewerf voor 1,6 miljoen
Brabants Dagblad – Sat, 17 Sep 2016 13:16:00 Z
OSS – Het gemeentebestuur van Oss wil de bedrijfsgebouwen op de Ir. Diddewerf aan de Singel 1940-1945 weer bij de tijd brengen met een fikse renovatie. Daarvoor is naar schatting 1,6 miljoen euro nodig. Met name het kantoorgebouw op de gemeentewerf voldoet volgens burgemeester Wobine Buijs niet meer aan de regels voor brandveiligheid en Arbovoorschriften. ,,Als je het gemeentehuis gewend bent en je komt daar, dan is dat niet minder dan een schok.

Rotterdam.

VVD wil snel meer nieuwe scholen in Rotterdam
AD / Rotterdam – Fri, 16 Sep 2016 15:25:00 Z
Op de 500 miljoen euro voor nieuwe schoolgebouwen in Rotterdam mag geen stoflaag komen, vindt de VVD. Raadslid Maarten van de Donk pleit voor een snellere aanpak.De Rotterdamse VVD wil dat er meer wordt gedaan om verouderde scholen op tijd te vernieuwen.

Rijssen-Holten.

Sociale huurappartementen aan Oranjestraat Rijssen
De Stentor – Sat, 17 Sep 2016 16:12:00 Z
RIJSSEN – Naast het nieuwe zorgcomplex Philadelphia aan de Oranjestraat in Rijssen komt een nieuw gebouw met zes sociale huurappartementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijssen-Holten en de politiek staan positief tegenover deze plannen. Aan de Oranjestraat in Rijssen wordt een nieuw complex gebouwd met 27 zorgappartementen. Initiatiefnemers zijn de Stichting Philadelphia Zorg en Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis. Naast dit zorgcomplex staan twee woningen al jaren leeg.

Rucphen.

Schuur vat vlam in Sint Willebrord, asbest komt vrij
BN DeStem – Thu, 15 Sep 2016 04:45:00 Z
SINT WILLEBRORD – Donderdagochtend omstreeks 5.00 uur is een schuur achter een woning aan de Marijkestraat in Sint Willebrord in brand gevlogen.  De bewoners poogden de brand nog te blussen met een tuinslang, maar dit had geen zin meer. De brandweer heeft de brand geblust, maar de schuur raakte zwaar beschadigd. Ook de schuur van de buren liep brand en rookschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Utrechtse Heuvelrug.

Onrust na lek tijdens sanering in Doorn
AD / Utrecht – Thu, 15 Sep 2016 06:23:00 Z.  De sanering van stomerij Van Boordt in Doorn is gisteren met onmiddellijke ingang stilgelegd. Door een lekkende leiding kwamen te hoge concentraties ozon vrij. Het tegenovergelegen bankfiliaal werd enige tijd gesloten na gezondheidsklachten van een medewerkster. Ozon wordt gebruikt om de vervuiling die diep in de grond onder de stomerij aan de Acacialaan zit op te ruimen.

Zwartewaterland.

Partijen Zwartsluis zetten vraagtekens bij plannen nieuwbouw Agnietenterrein
RTV Oost – Tue, 13 Sep 2016 04:39:00 Z
Het college van burgemeester en wethouders van Zwartsluis had bij een woningbouwplan op het Agnietenterrein de directe omgeving in het plan moeten betrekken. Dat zegt John Smits, gemeenteraadslid van de VVD. Hij had graag gezien dat naast de sloop van de vroegere school het Agnieten College, ook een groot terrein tegenover de school werd meegenomen bij de nieuwbouw van tientallen huizen.