Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-36

06 september 2016 06:26 uur

Amsterdam

Tweede European Asbestos Forum: asbest en vastgoed

Kiwa 05 Sep 2016  –  Shield Group, zusterbedrijf van Kiwa, is hoofdsponsor van het European Asbestos Forum (EAF), hét internationale congres op het gebied van asbest. De tweede editie vindt plaats op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2016 in NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Thema: asbest en vastgoed.

 

Andijk

Nuon sloopt windmolens in IJsselmeer nabij Medemblik

Andijker Nieuws 5 Sep 2016 –  Energiebedrijf Nuon gaat binnenkort het windmolenpark in het IJsselmeer slopen. Op Tweede Kerstdag 2014 brak bij windstil weer een rotorkop met twee bladen af. De oorzaak werd  op metaalmoeheid gesteld.

Windmolenpark Lely, bij Medemblik en vanaf de Zuiderdijk goed te zien, telde in totaal drie turbines. Bij de andere drie was niets aan de hand.

 

Den Bosch

Eerste woningen Orthen-Links tegen de vlakte

bd.nl 5 sept 2016  – Woningbouwcorporatie BrabantWonen heeft een begin gemaakt met de sloop van de eerste woningen aan de Margarethalaan en de Hertog Godfriedstraat in Orthen-Links. Deze woningen maken plaats voor 25- huur en 36 koopwoningen die in het najaar van 2017 klaar moeten zijn.

 

Den Haag

Sloop Haagse Bethelkerk uitgesteld

nd.nl 5 sept 2016 – Een lokale actiegroep heeft ervoor gezorgd dat de Bethelkerk in Den Haag voorlopig niet wordt gesloopt. In augustus vorig jaar werd bekend dat het gebouw uit 1938 plaats moest maken voor nieuwbouwhuizen. Stichting Bethel Blijft, opgericht door buurtbewoners, verzamelde 650 handtekeningen om dat te voorkomen. De stichting wil dat de kerk een ontmoetingscentrum voor de wijk wordt. De gemeente geeft de buurtbewoners tot juli 2017 de tijd om hun plannen verder uit te werken. Zo wordt onderzocht of de bibliotheek naar het kerkgebouw kan verhuizen.

 

Dongen

Begin van sloop Cammeleur begonnen

Dongen Optimaal 05 Sep 2016 – De eerste harde klappen zijn gevallen. Nu niet meer zuinig kijken of dit raam of die deur nog bewaard moet blijven. Het grove werk is begonnen. Door een actieve greep met een sloopmachine aan de achterkant van de Cammeleur door wethouder Ad van Beek is de lot bezegeld en het begin van de sloop een feit . Het einde van een markant gebouw midden in het dorp. Na een ontvangst in Winkk van buurtbewoners , gemeenteraadsleden ,architect en slopers werd de daad bij het woord gevoegd . Ook wethouders van Beers en Panis alsook burgemeester Starmans en gemeentesecretaris van Noort waren aanwezig bij deze bijzondere bijeenkomst . Van wat eens was en wat eens zal zijn …

 

Heerlen

Duurzaam slopen Woonflat goedkoopste optie

architectenweb.nl 5 sept 2016 – OCT Sloop en Milieutechniek gaat de leegstaande Woonflat in Heerlen van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Mondriaan slopen. Het bedrijf uit Helmond heeft de aanbesteding gewonnen met het duurzaamste en financieel beste voorstel.

Het duurzaam ontmantelen en neerhalen van de beeldbepalende woonflat in Heerlen is de goedkoopste optie. De kosten worden ondermeer gedrukt doordat er minder stortkosten hoeven te worden gemaakt; alle recyclebare materiaal wordt gedurende de voorsloop gedemonteerd en bewaard of verkocht voor hergebruik.

 

Utrecht

Oskam Groep Beste Sloopbedrijf van Nederland 2016

oskam.nl 5 sept 2016 – Het Nationale Business Succes Award Instituut (NBSA) heeft De Oskam Groep uitverkozen tot Beste Sloopbedrijf 2016 in Nederland in de Sloopwerkenbranche.

Directie en medewerkers zijn supertrots op dit behaalde succes. Het juryrapport was lovend over De Oskam Groep. Graag delen wij een aantal quotes uit het juryrapport.

“Zij onderscheidt zich door een grote knowhow op het gebied van sloopwerkzaamheden en haar grote klant- en servicegerichtheid. Innovatievermogen, gedrevenheid, passie, durf en visie, plus een 100% focus op de klant maken van haar een absolute topper in haar wereld”.