Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-3

18 januari 2016 15:37 uur

Bergen op Zoom.

Tamoil verliest rechtszaak over afbreken tankstation Halsteren
Tankpro – Sun, 17 Jan 2016 00:53:00 Z
Tamoil heeft geen toestemming gekregen van de rechter om een tankstation in het Brabantse Halsteren af te breken. Het bedrijf wilde onderdelen van de vestiging gebruiken voor een ander station, maar stuitte op weerstand van de verhuurder van de locatie in Halsteren. Zij had een rechtszaak aangespannen om een sloopverbod af te dwingen en kreeg gelijk van de Rotterdamse rechtbank. Bij het station kunnen klanten momenteel nog wel tanken, maar diverse merkuitingen zijn afgeplakt

Dordrecht.

Verzet tegen sloopplannen voor boerderij Willemshoeve in Sterrenburg 1
Dordrecht.net – Fri, 15 Jan 2016 15:38:00 Z
DORDRECHT – Steeds meer stemmen klinken tegen het slopen van de mooie boerderij Willemshoeve in Sterrenburg, die nog doet denken aan de tijd dat niet Dordrecht maar Dubbeldam nog de gemeente was van de grond. Het pand is geen monument maar dateert uit 1941. De juridische bescherming blijkt niet in orde te zijn om op voorhand sloop en nieuwbouw met  24 appartmenten tegen te gaan.

Haarlem.

Start sanering en sloop voormalige school voor project DSK III
Gemeente Haarlem – Fri, 15 Jan 2016 16:31:00 Z
In de week van 18 januari wordt gestart met de sanering en sloop van de voormalige school aan de Anna Kaulbachstraat 14 – 16, voor het project DSK III. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen. De aannemer start met het verwijderen van de asbesthoudende materialen in en rond de school. De asbestverwijdering vindt plaats binnen de geldende eisen, wet en regelgeving. Buiten het afgezette gebied is er geen risico. Na de sanering start de daadwerkelijke sloop.

Hardenberg.

Schuur afgebrand in Bergentheim
112fotografiemedia – Sun, 17 Jan 2016 05:34:00 Z
Bergentheim – Zaterdag avond is een schuur/garage naast een woning aan de Slotwet in Bergentheim volledig uitgebrand. De bewoners, de ouders en hun drie kinderen, waren niet thuis. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Vermoedelijk is er asbest vrijgekomen. De naast gelegen woning is zoals het nu lijkt behouden gebleven. Deze zal wel schade hebben opgelopen.

Hof van Twente.

Arcadis huurt ruimte en vult leegstand gemeentehuis op
Goors Nieuws – Wed, 13 Jan 2016 07:11:00 Z
Adviesbureau Arcadis gaat een ruimte van 300 vierkante meter huren in het gemeentehuis. Dat heeft wethouder Pieter van Zwanenburg gisteravond in de gemeenteraad bekend gemaakt. Het internationale ingenieursbureau op gebied van infrastructuur, milieu en communicatie is momenteel in Goor actief op ’t Gijmink, waar het de bodemsanering van asbest doet.  Ook heeft Arcadis het masterplan voor de Goorse wijk ontwikkeld.

Raalte.

Renovatie dorpshuis Laag Zuthem lijkt er te komen
Nu.nl – Tue, 12 Jan 2016 08:56:00 Z
De renovatie en verbouwing van het Trefpunt in Laag Zuthem lijkt er te komen. Op 28 januari neemt de gemeenraad een definitief besluit.  De gemeenteraad liet maandagavond tijdens de Raadspleinsessie weten achter het plan te staan om 310.000 euro beschikbaar te stellen. Als alles volgens planning verloopt, kan de stichting het dorpshuis nog voor de zomer openen.

Schiphol.

Dijksma zet geld in voor renovatie station Schiphol
Nu.nl – Thu, 14 Jan 2016 07:56:00 Z
Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) zet een miljardenproject voor een Europees spoorveiligheidssysteem ERTMS op een lager pitje. In plaats daarvan zal worden geïnvesteerd in het opknappen van station Schiphol Dit bevestigt het ministerie aan NU.nl na berichtgeving in het AD. Volgens Dijksma kan Schiphol “een forse investering” verwachten voor de renovatie. Dit is nodig om de stijgende reizigersstroom aan te kunnen.

Vlissingen.

Eigenaar wil verkrottende gebouwen Souburg slopen
Provinciale Zeeuwse Courant – Fri, 15 Jan 2016 17:09:00 Z
OOST-SOUBURG – De gebouwen aan het Oranjeplein in Oost-Souburg, waar een nieuw verpleeghuis van WVO Zorg moet komen, staan al maanden te verkrotten.Dat is niet de bedoeling, stelt directeur Jan de Graaf, dus wil hij een sloopvergunning aanvragen bij de gemeente. Dat komt als een aangename verrassing voor raadslid Sjaak Vermeulen, van Partij Souburg Ritthem (PSR)

Westland.

WV: Meerderheid Raad voor bestuursdwang tegen Wateringse asbestslachtoffers
Westlanders.nu – Fri, 15 Jan 2016 15:23:00 Z
Wateringen 15.01.2016 – 14 januari 2016 is een zwarte dag voor Westland. De eigenaren van de panden in Wateringen worden op die dag door CDA Westland, GemeenteBelang Westland, Progressief Westland, VVD Westland, D66 en CU/SGP gedwongen op eigen kosten hun woningen asbestvrij te maken. Vaststaat dat die eigenaren niets kunnen doen aan de asbestvervuiling. Zij kunnen ook niets eraan doen dat de burgemeester bewezen heeft volstrekt niet bij machte te zijn een goede oplossing te bieden.

Woerden.

Sloop leegstaande Harmelense scholen
RPL FM – Thu, 14 Jan 2016 08:45:00 Z
Basisschool De Horizon in Harmelen wordt momenteel gedeeltelijk gesloopt.  Vijf lokalen blijven staan, deze zullen de komende jaren gebruikt worden door De Fontein en De Notenbalk. De sloop moet 29 januari klaar zijn. De overgebleven lokalen worden nog voor de voorjaarsvakantie opgefrist en ingericht. De Notenbalk aan de Mauritshof en De Fontein aan de Willem Alexanderlaan worden beide ook gesloopt. Daarna worden de terreinen ingezaaid met gras, in afwachting van verdere ontwikkelingen.