Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-28

11 juli 2016 18:56 uur

Boxmeer

Partij voor de dieren: Sloop lege stallen en schuren

Leegstaande agrarische gebouwen kunnen het beste worden afgebroken, vindt de statenfractie van de Partij voor de Dieren. Daarmee reageert de partij op plannen van de gemeente Boxmeer om – in overleg met de provincie Noord-Brabant – lege schuren en stallen te laten gebruiken door startende ondernemers.

 

Culemborg

Sloop voormalige locaties Kaardebol en KWA

Gemeente Culemborg – 07 Jul 2016
Sinds het gebouw voor de Brede School Oost aan de Parklaan in gebruik is genomen, hebben de oude schoolgebouwen van de Koning Willem Alexanderschool en de Kaardebol geen functie meer. Beide scholen zijn ruim veertig jaar oud. Inmiddels is er meer duidelijkheid over wat er met de panden gaat gebeuren. Sloop Kaardebol Het pand waar de Kaardebol was gevestigd wordt gesloopt. De werkzaamheden daarvoor starten op 12 juli 2016. Eerst wordt het asbest verwijderd door de firma ASE.

 

Den Haag

Mogelijke sloop ministerie maakt concurrende bieder boos 

Den Haag FM 8 juli 2016: De mogelijke sloop van het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Anna van Hannoverstraat valt niet goed bij een concurrerende bieder voor het pand. Het bedrijf Litoro Investments uit Schoonhoven had met het bod van 23 miljoen euro voor het complex het hoogste bod, maar wil het pand op termijn slopen.

 

Drachten

43 nieuwe woningen in de Bouwen, als de vleermuis het toelaat
Drachtster Courant – 09 Jul 2016
Vleermuizen, gierzwaluwen en mussen kunnen de nieuwbouw in de Bouwen nog dwarszitten. Woningcorporatie WoonFriesland heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van 37 huurwoningen en 6 koopwoningen aan de Burefen, De Vore, Vlasakkers en de De Schove in Drachten. De bestaande rijtjeswoningen worden gesloopt. Het project vormt een onderdeel van de totale wijkvernieuwing voor De Bouwen.

 

Etten-Leur

Gemeente kan voormalig postkantoor aankopen voor 9 ton
Etten-leurse Bode – 09 Jul 2016
De gemeente Etten-Leur kan overgaan tot de aankoop en de sloop van het voormalige postkantoor aan het Stationsplein. De gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om hiervoor een krediet van 900.000 euro beschikbaar te stellen. PostNL, eigenaar van het pand, was bereid akkoord te gaan met deze verkoopprijs mits de gemeente uiterlijk op 15 juli uitsluitsel zou geven.

 

Leeuwarden

Sloop bij avond in pand V&D voor Zara
Leeuwarder Courant – 07 Jul 2016
In het voormalige V&D pand wordt op het ogenblik ook ’s avonds gewerkt om de sloop te voltooien. Over een week kan Zara met de inrichting beginnen. Een sloopbedrijf is dezer dagen bezig zware kozijnen uit het pand aan de Nieuwestad te takelen. Dinsdagavond was de eerste daarvan verwijderd, die vier ton woog. Er is een vergunning aangevraagd voor avondwerk, omdat het werken overdag bemoeilijkt werd door de drukte in de winkelstraat en er zware machines aan te pas komen.

 

Nijkerk

Stadhuis Kerkplein scoort
De Stad Nijkerk – 07 Jul 2016
De gemeenteraad moet de knoop doorhakken, maar veel Nijkerkers kiezen voor het Kerkplein als nieuwe locatie voor het Huis van de Stad. Wijnand Kooijmans Dat blijkt uit de reacties tijdens een voorlichtingsavond van de gemeente over het Huis van de Stad. Naast het stadhuis wordt hierin duizend vierkante meter gereserveerd voor maatschappelijke partners van de gemeente. De Werkgroep Binnenstad heeft al eerder laten weten veel te zien in het Kerkplein als locatie voor het Huis van de Stad.

 

Woerden

Vooral woningen in oude hoofdgebouw Minkema
RPL FM – 07 Jul 2016
Zeven projectontwikkelaars dienden een plan in voor een verbouwing van het monumentale Minkema-hoofdgebouw tot woningen. Tot afgelopen vrijdag konden ontwikkelaars met interesse in de … kavel met daarop het voormalige schoolgebouw uit 1925 en de vrijstaande conciërgewoning hun plan en bod in een gesloten envelop indienen bij Groenendael Makelaardij.Begin deze week werden de enveloppen geopend.

 

Asbest

 Asbestverwijdering bij sportclubs zelf doen?
Sportzaken.pro – 06 Jul 2016
Vanaf 2024 zijn asbestdaken hier verboden. Dat jaar lijkt niet willekeurig gekozen want in 2024 is het 30 jaar geleden dat bouwbedrijven geen asbest meer mochten gebruiken. Maar zo’n mega-operatie gaan wij met de beste wil van de wereld niet redden.

Asbestpand t Wiekhuus in Zevenhuizen blijft eigendom van Erenga uit Roden
Ditisroden.nl – 09 Jul 2016
Asbestpand t Wiekhuus in Zevenhuizen blijft eigendom van Erenga uit Roden. Het zwaar met asbest vervuilde voormalige ’t Wiekhuus in Zevenhuizen blijft eigendom van Rodenaar Bert Erenga. Dat heeft de rechtbank bepaald. Terugvordering De gemeente Leek vorderde bij de rechter het pand terug na langdurige onderhandelingen met Erenga over de wijze van asbestsanering en de vraag wie de kosten moet betalen.

Stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop ook in Drenthe succes
Het Gezinsblad – 09 Jul 2016
DRENTHE – De provinciale stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is een succes. Dankzij deze subsidieregeling, bedoeld voor agrariërs, voormalige agrariërs en eigenaren van voormalig agrarisch gebouwen, is in Drenthe al 175.000 m² asbestdak verwijderd en ongeveer 18.000 m2 zonnepanelen geplaatst, met een gezamenlijk vermogen van 3,8 miljoen wattpiek. Net als in de rest van Nederland, zijn er ook in Drenthe veel agrarische gebouwen met asbestdaken.