Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-27

04 juli 2016 13:05 uur

Deventer.

SP stelt vragen over asbest
Deventer Televisie – Mon, 04 Jul 2016 12:29:00 Z
De SP heeft het college een aantal vragen gesteld over de verwijdering van asbest in Deventer. In 1994 is er een verbod gekomen op het verwerken van asbest vanwege de gezondheidsrisico’s. De geschiedenis leert dat er voor die tijd in de woningbouw op grote schaal asbest is verwerkt als brandvertragend middel. Het is zeer aannemelijk dat dit in Deventer ook het geval is. Op 1 januari 2024 moeten de Nederlandse daken asbestvrij zijn.

Emmen,

Sloop van pand De Snikke in Klazienaveen begonnen. Dit wordt vakkundig gedaan door firma Bork BV uit Stuifzand. Jisse Otter: “Het gebruiken van alleen de sloopkogel, dat is echt verleden tijd!”Sinds 1 mei van dit jaar heeft de laatste huurder van het gebouw aan de Jhr. M.W.C. de Jongestraat 37 de huur opgezegd. Dit was Peuterspeelzaal de Berenboot en deze is ondergebracht bij drie basisscholen in Klazienaveen. Na de sloop zal op de locatie een grasveld worden aangelegd en beheerd worden als ‘openbaar groen’.  Bron: Bennie Wolbers.nl 

Hof van Twente.

Markelo neemt afscheid van oude kaasfabriek
TC Tubantia – Sun, 03 Jul 2016 05:23:00 Z
MARKELO – Tientallen Markeloërs maakten zaterdagmiddag gebruik van de gelegenheid om nog één keer een kijkje te nemen in de voormalige kaasfabriek van Coberco. De belangstellenden werden bij de ingang getrakteerd op een toepasselijk hapje: een blokje kaas. Het duurt niet lang meer totdat het pand in hartje Markelo volledig tegen de vlakte ligt. De eerste werkzaamheden zijn achter de rug.

Oss. 

Op de Erfdijk in Herpen is vanmorgen brand uitgebroken in een schuur. Daarbij is asbest vrijgekomen. In de stal stonden kalveren die redelijk snel gered konden worden. Er zijn geen dierren of mensen gewond geraakt. “Het was al vrij snel duidelijk dat er asbest op het dak lag, vandaar dat er ook specialisten zijn opgeroepen”, zegt een woordvoerder van de brandweer. Omdat de schuur op een afgelegen locatie ligt, is er geen direct gevaar voor omwonenden, Bron: Maaslandfm.nl. 

Rotterdam.

Rotterdams woonreferendum wordt erop of eronder voor wethouder Schneider
Follow the money – Mon, 04 Jul 2016 05:14:00 Z
De Rotterdamse wethouder Ronald Schneider wil af van 20.000 sociale huurwoningen. De huurdersverenigingen verzetten zich fel en hebben een referendum geregeld. Voor de ambitieuze Schneider bestaat nu het gevaar dat het hart uit zijn Woonvisie wordt gerukt. Er is in Rotterdam een referendum in de maak over de gemeentelijke Woonvisie. Na de referenda over Oekraïne en Brexit zullen ze in Rotterdam zeker op hun hoede zijn.

Sittard-Geleen.

Straten Munstergeleen afgezet om asbest
NOS – Mon, 04 Jul 2016 04:45:00 Z
De gemeente Sittard-Geleen heeft een aantal straten afgezet omdat na een brand in een schuurtje in Munstergeleen asbest is vrijgekomen. Bewoners van enkele tientallen adressen hebben een brief gekregen. De brand in het schuurtje was gisteravond kort maar hevig. Asbestresten van een naastgelegen volière kwamen terecht op verschillende plekken in de wijk. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt de resten vandaag op.

Smallingerland.

Smallingerland steunt opknapbeurt van monument Torenstraat 23
Drachtster Courant – Sun, 03 Jul 2016 17:01:00 Z
DRACHTEN – De gemeente Smallingerland betaalt 6.227,50 mee aan de renovatie van de woning aan de Torenstraat 23 in Drachten, een gemeentelijk monument. De gemeente betaalde eerder dit jaar al een voorschot aan de eigenaar van 4.670,63 euro. Nu de werkzaamheden zijn afgerond en de kosten bekend zijn, kon ook de definitieve subsidie worden vastgesteld en het restant worden betaald, 1.556,87 euro. Het geld komt uit het potje voor monumenten en cultuurhistorie.

Utrecht.

Brand in studentenflat Utrecht door vuurkorf
De Stentor – Sun, 03 Jul 2016 18:42:00 Z
Bij een brand in een studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan in Utrecht zijn vijf mensen gewond geraakt. De bewoners hebben rook ingeademd en zijn in een ziekenhuis behandeld. Het complex is ontruimd, maar inmiddels weer vrijgegeven. De brand is vermoedelijk ontstaan door een niet volledig gedoofde vuurkorf. De korf stond op de eerste etage op de overloop tussen twee flats.