Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-26

26 juni 2016 17:40 uur

Den Haag.

Nu al vertraging bij bouw Onderwijs en Cultuur Complex op Spuiplein
Den Haag FM – Wed, 22 Jun 2016 00:05:00 Z
Er is nu al vertraging bij de bouw van het Onderwijs en Cultuur Complex op het Spuiplein. Het verwijderen van asbest uit het voormalige Ministerie van Justitie gaat langer duren dan gepland, schrijft wethouder Joris Wijsmuller in een brief aan de gemeenteraad. Er wordt geprobeerd de vertraging in te lopen door eerder dan gepland te starten met de sloop van de laagbouw van het voormalige Ministerie van Binnenlandse Zaken

Doorn.

Toekomst bodemsanering blijft onzeker
Nieuwsblad De Kaap – Wed, 22 Jun 2016 06:24:00 Z
DOORN De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) en saneerder Bosatex maakten deze week bekend dat de PER-pluim – afkomstig van Stomerij van Boordt – vele malen groter is dan verwacht. Ook omvat de de totale omvang tussen de Dorpsstraat en de Achterweg 1,46 miljoen m3. Tijdens een bewonersbijeenkomst afgelopen maandagavond werden de toekomstplannen en huidige stand van zaken toegelicht door de diverse partijen.

Heerlen.

Woonflat Welterhof in Heerlen nog dit jaar gesloopt
1Limburg – Fri, 24 Jun 2016 19:52:00 Z
Zorginstelling Mondriaan gaat de woonflat van het oude psychiatrisch centrum Welterhof in Heerlen slopen. Het opruimen van dit 15.000 vierkante meter grote leegstaande vastgoed is een van de projecten dat projectbureau IBA Parkstad met voorrang wil uitvoeren. ParkNog dit jaar wordt met de sloop begonnen, waarbij alle recyclebaar materiaal wordt gedemonteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gebied, een beekdal, wordt vervolgens omgevormd tot park

Helmond.

Flinke schade door regen in Leonardusbuurt in Helmond
Eindhovens Dagblad – Wed, 22 Jun 2016 04:41:00 Z
HELMOND – Inwoners van de Helmondse Leonardusbuurt woedend nadat hun huurhuizen zijn beschadigd tijdens fikse renovatie. ‘Lomp bouwvakkerswerk’ en overvloedige regenval hebben voor de nodige schade gezorgd bij huurhuizen aan de Monseigneur Swinkelsstraat in Helmond. De bewoners zijn woest. Ze voelen zich bij het verhalen van de kosten in de steek gelaten door aannemer Bots en verhuurder Volksbelang. Tijdens een rondje door zijn huis wijst Frans Holzken een voor een de beschadigingen aan.

Huissen.

Kassen Muntstraat Huissen mogen gesloopt worden
De Gelderlander – Wed, 22 Jun 2016 06:38:00 Z
HUISSEN – De oude glasopstanden aan de Muntstraat in Huissen kunnen nog dit jaar worden opgeruimd. Een omwonende die bezwaar aantekende tegen het plan is door de Raad van State in het ongelijk gesteld. Bekijk ook… Lingewaard akkoord met bouwplan Muntstraat Ter compensatie van de sloop van het 6.439 m2 grote kassencomplex mag op het perceel één extra woning worden gerealiseerd. Privacy De bezwaarmaker vreest verlies van privacy door de nieuwbouw en waardevermindering van zijn woning.

Tynaarlo.

Opluchting bij sloop Prins Bernardhoeve Zuidlaren; dinsdag opnieuw brand
Dagblad van het Noorden – Wed, 22 Jun 2016 05:11:00 Z
Het is nu echt gedaan met de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Sloopbedrijf Boverhoff uit Heerde is begonnen met de sloop van het complex. Triest eindeHet is het trieste einde van wat eens de trots van Zuidlaren was. In april was al duidelijk geworden dat er geen toekomst meer was voor het voormalige beurscomplex en kondigde de eigenaar, vastgoedontwikkelaar Leyten in Rotterdam, de sloop aan.In de nacht van maandag op dinsdag was er nog brand in het complex.

Bodemsanering; locatie Stationsweg 19, Zuidlaren deellocatie B en F
Provincie Drenthe – Thu, 23 Jun 2016 00:03:00 Z
Gedeputeerde Staten van Drenthe delen mee dat zij op 16 juni 2016 een besluit hebben genomen dat er voor locatie Stationsweg 19 te Zuidlaren, gemeente Tynaarlo, dat zij instemmen met het deelsaneringsplan voor de terreindelen B en F. Van 23 juni 2016 tot en met 3 augustus 2016 liggen het besluit en het hieraan ten grondslag liggende deelsaneringsplan ter inzage bij: de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen op werkdagen van 8.30 uur tot 17.