Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-25

20 juni 2016 17:08 uur

Apeldoorn.

Politiek: 27,5 miljoen euro de grens voor stadhuis Apeldoorn
De Stentor – Sun, 19 Jun 2016 09:49:00 Z
APELDOORN – De renovatie van het stadhuis van Apeldoorn mag echt niet meer dan 27,5 miljoen euro kosten. Dat signaal heeft de gemeenteraad meegegeven aan burgemeester en wethouders. Over een paar weken hakt de politiek definitief de knoop door of deze grote operatie doorgaat. Vooral bij oppositiepartijen VVD, Lokaal Apeldoorn, SGP en VSP leven er flinke zorgen of dit wel gaat lukken. Zo zijn er twijfels of er genoeg ruimte is om om te gaan met onverwachte extra kosten tijdens de verbouwing.

Haarlemmermeer.

Eindelijk sloop door plaatsing van nestkasten
MeerRadio – Sat, 18 Jun 2016 09:03:00 Z
NIEUW-VENNEP – Woningcorporatie Ymere heeft nestkasten ophangen in de omgeving van de Jonkheer Van de Pollstraat en Gelevinkstraat in Nieuw-Vennep. Deze nestkasten voor vogels en vleermuizen heeft Ymere laten ophangen omdat deze dieren nu vertoeven in de dichtgetimmerde woningen die op de nominatie staan om te worden gesloopt. Volgens de woningbouwcorporatie mag vanwege de Flora- en Faunawetgeving dan niet met de sloopwerkzaamheden gestart worden.

Leiden.

De Sleutels houdt vast aan sloop
Leidsch Dagblad – Sun, 19 Jun 2016 08:09:00 Z
LEIDEN – De almaar sterker wordende roep om de Leidse arbeiderswijk De Oude Kooi te behouden, heeft vooralsnog geen resultaat. Woningcorporatie De Sleutels wil niet op de zaken vooruitlopen en wacht de reactie van de bewoners op het sloopbesluit af, laat woordvoerder Wilbert de Wilde weten. Als 70 procent het ermee eens is, gaat sloop wat de corporatie betreft gewoon door.

Súdwest-Fryslân.

Bodemsanering Flachterrein Sneek voor €159.000
Groot Sneek – Sun, 19 Jun 2016 09:56:00 Z
Sneek – Het voormalige Flachterrein in de ‘Bomenbuurt’ van Sneek is vervuild met asbest en moet voor 260.000 euro gesaneerd worden, wil het geschikt worden gemaakt voor het doel van de ‘Stichting Groene Flach’, die van het terrein een speel- en beleef-tuin voor de buurt wil maken.Voor de sanering heeft de gemeente Súdwest-Fryslân de keuze tussen twee varianten.Multifunctionele sanering, waarbij alle vervuilde grond wordt afgegraven en vervangen door schone grond. Kosten 260.000 euro.