Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-24

13 juni 2016 11:17 uur

Apeldoorn.

Verhuizing met militaire precisie bij Paleis Het Loo Apeldoorn
Omroep Gelderland – Mon, 13 Jun 2016 05:32:00 Z
De verhuizing van de museumstukken is nodig in verband met onderhoud aan het paleis. Ruim 30 jaar na de openstelling van het paleis als museum is groot onderhoud nodig. De renovatie gaat jaren duren. Er wordt ook asbest verwijderd. Volgens conservator Paul Rem is de verhuizing een werk van militaire precisie. Zo moet je bij een kandelaar het brons wel vasthouden met een handschoen, maar het kristal weer zonder handschoen.

Merksplas Belgie.

Merksplas helpt inwoners die asbest willen verwijderen
Nieuws.be – Sun, 12 Jun 2016 19:58:00 Z
Merksplas is uitgekozen als Kempense proefgemeente om asbesthoudende materialen te verwijderen. Met een groepsaankoop kunnen de inwoners oude golfplaten goedkoop laten ophalen.

Oosterbeek.

Sloop Dreyeroord roept vragen op
Hoog en Laag – Mon, 13 Jun 2016 05:53:00 Z
OOSTERBEEK Het gebouw van het voormalige hotel Dreyeroord is geen gemeentelijk monument. De plannen voor de vestiging van een ‘Gastenhuis’ gaan uit van sloop van het huidige gebouw en nieuwbouw op dezelfde locatie. Het Renkums college beantwoordt een reeks vragen van de Renkumse PvdA over de nieuwbouwplannen op het terrein van het voormalig hotel in Oosterbeek. Feike Klomp Na het bekend worden van deze plannen ontstond er reuring bij verschillende inwoners.

Weesp.

St Laurentiuskerk Weesp wellicht toch in zijn geheel behouden
Monumenten.nl – Sun, 12 Jun 2016 22:20:00 Z
De ontwikkelaar van de St Laurentiusskerk in Weesp heeft te kennen gegeven open te staan voor behoud van de gehele kerk. Hij wil iets moois creëren en dat gaat niet met een halve kerk. De kosten voor de restauratie en funderingsherstel zullen moeten komen vanuit de verkoop van huizen en de verhuur van de kerk.

België.

Eigenaars woning krijgen in Vlaanderen meer financiële steun dan huurders
MoneyTalk.be – Mon, 13 Jun 2016 09:45:00 Z
Vlaanderen wil de burgers aanzetten een woning te kopen. Dat kunnen we concluderen uit de analyse van het Steunpunt wonen waar De Standaard over bericht. Volgens dat onderzoek ontvangt een eigenaar in Vlaanderen gemiddeld 88 procent meer woonsubsidies dan een huurder. Wie een eigen woning koopt, kan onder meer genieten van een hypotheekaftrek verminderde registratierechten, btw-verlaging bij de renovatie van een ouder pand en daarnaast nog een renovatiepremie.