Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-20

16 mei 2016 07:11 uur

Den Haag.

Sloop discotheek De Marathon begonnen
Den Haag FM – Wed, 11 May 2016 19:33:00 Z
De sloop van discotheek De Marathon is woensdag van start gegaan. Projectontwikkelaar Schouten heeft Van Diemen Sloopwerken de opdracht gegeven. Binnen twee weken verwacht Schouten klaar te zijn met de sloop van de roeruchte discotheek. Op het terrein komt nieuwbouw voor de Internationale School Den Haag. Wanneer de bouw daarvan start, is niet bekend. De Marathon was van de jaren zestig tot begin jaren negentig de bekendste dancing in Den Haag.

Hasselt.

Extra metingen aan de Philipsbrug: “Geen gevaar voor de volksgezondheid”
Het Belang van Limburg – Sun, 15 May 2016 14:45:00 Z
Hasselt – Maandag 9 mei gaf burgemeester Hilde Claes opdracht aan Wegen en Verkeer om extra maatregelen te nemen voor het opruimen van het asbest. “In de huidige omstandigheden is er geen gevaar op asbestziekte voor omwonenden, passanten of voor de schoolomgeving”, klinkt het. De extra onderzoeken kwamen er nadat Het Belang van Limburg op zaterdag 7 mei publiceerde dat er zich nog asbest bevond onder de Philipsbrug in Hasselt na de opruimingswerken

Ooststellingwerf.

Afvalbult in brand in Siegerswoude
WaldNet – Wed, 11 May 2016 19:32:00 Z
Publicatie:  wo 11 mei 2016 19.46 uur SIEGERSWOUDE – Woensdagmiddag werd de brandweer van Haulerwijk gealarmeerd voor een natuurbrand aan de Nije Drintsewei in Bakkeveen. Al tijdens het aanrijden bleek er in Bakkeveen niets aan de hand te zijn. Wel stegen er dikke zwarte rookwolken op uit de richting van Siegerswoude. De rook was tot in Drachten en Gorredijk te zien. Daarop werd koers gezet in de richting van Siegerswoude.

Ravenstein.

Aangestoken brand verwoest schuur aan De Rijt in Deursen Dennenburg bij Ravenstein
112vandaag – Sun, 15 May 2016 13:43:00 Z
Een brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een schuur verwoest aan de Rijt in Deursen Dennenburg bij Ravenstein. Rond tien voor twee in de nacht kreeg de brandweer van Ravenstein een melding van een buitenbrand aan de Reit in Deursen Dennenburg. Bij aankomst van de brandweer bleek een stapel tractor banden die langs een schuur lagen in brand gestoken te zijn en bleek de brand reeds overgeslagen te zijn naar de schuur.

Wierden. 

Sloop van café dient belang van dorp Enter en omringende natuur
Roskam – Thu, 12 May 2016 02:56:00 Z
Enter – Op de plek van café Bekhuis (de Pijp) aan de Wierdensestraat worden na de sloop van deze fameuze horecagelegenheid vier woningen gebouwd. Daarnaast worden voormalige agrarische bedrijfsgebouwen op vier locaties in het Enterse buitengebied afgebroken. Als compensatie voor de sloop mag projectontwikkelaar Ten Brinke nieuwe woningen laten verrijzen op de hoek Witmoesdijk/ Wierdenseweg.