Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-19

09 mei 2016 15:57 uur

Alphen aan den Rijn.

Patstelling krakerspand
Gouwe Koerier – Sun, 08 May 2016 23:51:00 Z
BOSKOOP – Eind augustus werd de voormalige gemeentewerf aan de A.P. van Neslaan in Boskoop gekraakt. Het pand stond jarenlang leeg, maar inmiddels is er een koper gevonden. De gemeente Alphen aan den Rijn, eigenaar van het infopand, wil opleveren. Maar de krakers willen niet weg. De krakers zijn gesommeerd, via de deurwaarder, om het pand op donderdag 19 november te verlaten. Dat is niet gebeurd.

Den Haag.

‘Meldpunt Schimmel’ voor woningen regio Den Haag
Ouderenjournaal – Tue, 03 May 2016 15:55:00 Z
De gemeente Den Haag moet ingrijpen bij woningbouwcorporaties die niets doen aan huizen met schimmel. Als de corporaties zelf niet zorgen voor een gezonde woning, moet de gemeente de huizen opknappen en de rekening doorsturen. Dat vindt de PvdA in de Haagse gemeenteraad meldt Omroep West. Daarom opende de omroep woensdag het ‘Meldpunt schimmel’. En de reacties stromen binnen. Schimmel leidt vaak tot gezondheidsklachten.

Puinruimen na waterleidingbreuk. De ondernemers aan het Spui in Den Haag zijn vrijdag vooral druk geweest met puinruimen en de schade opnemen na het lek donderdag. Het water kwam toen bij sommigen tot wel 30 centimeter hoog in hun zaak. Arjen Roose, eigenaar van restaurant The Leaf, was pas twee maanden open en had de zaak net helemaal verbouwd. ‘Alles was net gerenoveerd en opgeknapt. Alle spullen waren er nieuw ingezet, dus voor mij is dit een complete strop.’ De vloer is er vrijdagochtend al uitgehaald, deze was niet meer te redden. Het liefst gaat hij zondag weer open, maar aangezien bijna al zijn apparatuur in de keuken het heeft begeven door het water zal dat nog even de vraag zijn. Bron: Omroep West.

Leeuwarden.

Grijpgrage shovels slechten de laatste stukken van een deel van Erasmushiem. Het verzorgingshuis dat tegenwoordig elders zit en Erasmus heet. Honderden oudere Leeuwarders vonden veertig jaar lang onderdak in het gebouw, totdat enkele jaren geleden werd besloten tot nieuwbouw. De bewoners zitten inmiddels verderop in het gloednieuwe complex Erasmus. De oude woningen worden nu verbouwd voor een jongere doelgroep. De aanleunwoningen gaan echter tegen de vlakte. Bron: Leeuwarder Courant 8 mei 2016. 

Winschoten.

Sloop van overdekt busstation in Winschoten is begonnen
RTV Noord – Tue, 03 May 2016 15:38:00 Z
De sloop van het overdekte busstation in Wischoten is begonnen. De afgelopen weken werd het gebouw al gestript. Het verpauperde pand uit 1966 is één van de laatste overdekte busstations van Nederland. Het pand kon ’s nachts afgesloten worden. Het werd gebruikt als station en als busstalling.Op de plek van het oude busstation moet een nieuwe standplaats voor bussen komen. Met nieuwe verlichting en veel groen moet de omgeving een nieuwe uitstraling krijgen.