Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-17

25 april 2016 08:53 uur

Enschede.

Vleermuizen krijgen nieuw onderkomen in vleermuistoren Teesinkbos bij Boekelo
TC Tubantia – Sun, 24 Apr 2016 17:12:00 Z
BOEKELO – Het Teesinkbos bij Boekelo wordt het nieuwe onderkomen voor vleermuizen. Rijkswaterstaat begint begin mei met de bouw van een vleermuistoren in dit natuurgebied. Het object, met een hoogte van zes meter, wordt in het open gedeelte aan de noordzijde van het bos gebouwd. De bouw van de toren heeft alles te maken met de aanleg van de nieuwe N18 van Varsseveld tot Enschede. Hierdoor worden de bestaande verblijven van de vleermuizen aan de Boekelosestraat en Broekmaatweg gesloopt.

Oldenzaal.

‘Oldenzaal’ kiest voor gedeeltelijke sloop passage Deurningerstraat
TC Tubantia – Sun, 24 Apr 2016 14:06:00 Z
OLDENZAAL – Als het aan de deelnemers aan onze poll op tubantia.nl ligt, wordt de passage naar de Deurningerstraat gedeeltelijk gesloopt en komt er een verbinding met de Hofstraat. Zo’n 55 procent kiest voor deze optie.  Opvallend is dat liefst 32 procent van deelnemers vindt dat er helemaal niets moet gebeuren. Maandag komt de kwestie, die de inwoners van Oldenzaal al geruime tijd bezig houdt, aan de orde in de gemeenteraad. PvdA, CDA en VVD willen dat de besluitvorming wordt uitgesteld.

Utrecht.

Bouwbedrijf Jurriëns uit Utrecht failliet
RTV Utrecht – Sun, 24 Apr 2016 17:38:00 Z
UTRECHT – Het 124 jaar oude bouwbedrijf Jurriëns uit Utrecht is failliet. Het familiebedrijf kreeg begin deze maand al uitstel van betaling. Jurriëns meldde toen dat de financiële problemen zijn ontstaan door ‘enkele verlieslatende projecten uit het verleden’. Bij het bedrijf werkten 141 mensen. Aannemingsbedrijf Jurriëns was een begrip in het restauratievak in Nederland.

Westland.

Vraagtekens LPF Westland rondom asbestkwestie de Leuningjes
Westlanders.nu – Mon, 25 Apr 2016 06:01:00 Z
Poeldijk 25.04.2016 – De fractie van LPF Westland heeft kennis genomen van de discussie rondom de vondst van asbest in zalen-centrum De Leuningjes in Poeldijk. Inmiddels is hierover in de commissie en in de raad al enige keren over gesproken. Tevens zijn wij benaderd door leden van de werkgroep Leuningjes 2.0 en een initiatief van een andere groep Poeldijkers gelieerd aan de RK-Kerk.

Woensdrecht.

Binnen lands Bestuur 24-04-2016.Het gemeentehuis van Huijbergen is onlangs verkocht en de nieuwe eigenaar wil er zes appartementen, een tandarts, mondhygiënist en een ‘theehuis’ in onderbrengen. ‘Je ziet het: het staat er nog’, zegt Adri Damen. Hij staat op de verhoogde entree van het voormalig gemeentehuis van het West-Brabantse Huijbergen. In 2012 was hij de aanjager van de actie tegen het gemeentelijk voornemen om het vierkante pand uit 1964 met de grond gelijk te maken en daarmee ook de plaatselijke bibliotheek.