Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-15

11 april 2016 14:52 uur

Assen.

In beeld: eerste deel Overcingellaan Assen in rap tempo gesloopt
Asser Courant – Thu, 07 Apr 2016 00:05:00 Z
Gepubliceerd: 6 april 2016 21:20 FOTOREPORTAGE – Enkele dagen geleden werd het noordelijk deel van de Overcingellaan nog afgesloten, nu is er al haast niets meer van over. In elk geval onherkenbaar als de weg richting station die het eens was. Het gaat snel… ? 2016 © Robbert Willemsen/Ineke Heijting   De sloop gaat snel, heel snel. De weg, de tunnel… Foetsie. Borden, verkeerslichten, naamborden en straatverlichting liggen aan de kant, eruit gesloopt door de grote grijpers.

Dongeradeel.

ANJUM – De sloop van De Dobbe in Anjum loopt vertraging op omdat een ontheffing voor vleermuizen niet op tijd is aangevraagd. Dat werd donderdagavond duidelijk na vragen van de PvdA in de raadscommissie Mienskip en Middels. Alle overige vergunning werden wel aangevraagd, maar de ontheffing van het Rijk werd vergeten. De sloop had anders op 1 april kunnen beginnen. Het duurt nog 12 weken voordat de ontheffing kan worden verleend. Het was overigens wel bekend dat er vleermuizen in de nok van het gebouw verbleven, er is een alternatief onderkomen voor ze gebouwd.

Edam-Volendam.

Sloop van villa in de Plutostraat
Nieuw Volendam – Mon, 11 Apr 2016 02:48:00 Z
De vrijstaande woning van de familie Charles Sens op de hoek Pegasusstraat/Plutostraat is aangekocht door Kees Kes. Hij heeft de villa laten slopen zodat er een nieuwe woning gerealiseerd kan worden. Begin deze week zijn de kozijnen verwijderd en woensdag en donderdagmorgen werden de dakpannen naar beneden geworpen door de slopers. Donderdagmiddag werd met een grote graafmachine het daadwerkelijke “echte” slopen uitgevoerd.Nog voor het weekend was de villa onder de sloophamers verdwenen.

Friese Meren.

Partij asbest gedumpt bij Langweerder Wielen
Jouster Courant – Sat, 09 Apr 2016 13:23:00 Z
JOURE – Naast het pad tussen de Put van Nederhorst en Langweerder Wielen is een partij asbest gedumpt. Aan beide kanten van het pad is de asbest in hoopjes neergelegd. De dumpplek is met linten afgezet. Het dumpen van afval is een milieudelict waarop een hoge boete staat. Het inademen van de asbestvezels kan leiden tot levensgevaarlijke ziektes.

Goes.

Grote brand Goes verwoest bedrijfspand
Reformatorisch Dagblad – Mon, 11 Apr 2016 06:16:00 Z
Een grote brand heeft zondagochtend een bedrijfspand van landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate BV in Goes volledig in de as gelegd. Bij de brand was sprake van forse rookontwikkeling. Niemand raakte gewond. De schade loopt vermoedelijk in de miljoenen euro’s. Over de oorzaak van de brand in het Goese familiebedrijf is nog niets bekend.Door de brand kwam verbrand isolatiemateriaal vrij dat in de directe omgeving in Goes-Noord is neergedwarreld.

Menterwolde.

Grondsanering oude benzinestation in Meeden kost paar ton
Menterwolde.info – Sat, 09 Apr 2016 12:58:00 Z
Het opruimen van 2 lekkende tanks uit de grond van het terrein van het oude benzinestation Hartog (tegenover oude gereformeerde kerk) aan de Hereweg in Meeden kost de provincie Groningen enkele tonnen. Dit zegt Gerolf Visscher van de provincie. De werkzaamheden beginnen maandag 18 april en duren tot maandag 30 mei. Een deel van de Hereweg wordt er ook uitgehaald. En dat bevreemdt de inwoners.

Nunspeet.

Aanvullend krediet niet-gesprongen explosieven
RTV Nunspeet – Sat, 09 Apr 2016 12:11:00 Z
In het kredietvoorstel van oktober 2015 is de gemeente uitgegaan dat geen aanvullend krediet meer nodig zou zijn om de detectiewerkzaamheden naar niet-gesprongen explosieven op het oude industrieterrein Haven af te ronden. Bij nader inzien blijkt dat wel het geval. De samenhang tussen de detectiewerkzaamheden en de uitvoering van de bodemsanering bleek complexer dan redelijkerwijs kon worden vermoed.

Nieuwegein.

Kerk in Nieuwegein gesloten na vondst asbest
Alles over Utrecht – Sat, 09 Apr 2016 13:41:00 Z
NIEUWEGEIN – De Nieuw-Apostolische Kerk in Nieuwegein is per direct gesloten. Er is asbest gevonden in de restanten van een recente verbouwing.

Oldenzaal.

Nieuw Oldenzaals plan voor winkelcentrum De Vijfhoek
TC Tubantia – Sun, 10 Apr 2016 21:06:00 Z
OLDENZAAL – De Oldenzaalse partijen CDA, VVD en PvdA komen volgende week maandag met alternatief plan voor winkelcentrum de Vijfhoek. De Oldenzaalse partijen willen niet dat de passage naar de Deurningerstraat zonder meer wordt afgesloten waarmee feitelijk een heel deel van de Binnenstad (Deurningerstraat, Steenstraat en Grootestraat) wordt afgesneden van het kernwinkelgebied.

WBO niet onder de indruk van kritiek
Twente FM – Mon, 11 Apr 2016 08:15:00 Z
OLDENZAAL – Woningcorporatie WBO Wonen zal architect Pi de Bruijn niet om een second opinion vragen wat betreft de plannen voor het Oldenzaalse winkelcentrum In den Vijfhoek. Dit liet directeur Dick Mol zondag weten, naar aanleiding van uitspraken van De Bruijn in de Twentse Courant Tubantia. Hier noemde de architect het revitaliseringsplan van eigenaar Uniball-Rodamco en WBO Wonen voor het centrum en de bovenliggende woningen een ‘onzalig idee’.

Forum praat over Vijfhoek
Twente FM – Mon, 11 Apr 2016 08:15:00 Z
OLDENZAAL – Het Politiek Forum in Oldenzaal komt vanavond bijeen. Vanaf 19.30 uur wordt gepraat over één, zeer belangrijk onderwerp: de toekomst van winkelcentrum In den Vijfhoek. De gemeente verwacht een dusdanige interesse bij de inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden dat de vergadering ook bij uitzondering live te volgen is via internet. Het plan omvat enkele omstreden punten.

Tilburg.

Opruimen asbest bij Boerderij Denissen vervroegd
Stadsnieuws – Sat, 09 Apr 2016 08:15:00 Z
BERKEL-ENSCHOT – Restaurent Boerderij Denissen is tot en met 6 juli dicht in verband met het verwijderen van asbest op de bovenverdieping. Het restaurant hoopte de sanering eind 2016 uit te kunnen voeren. Bekijk ook… Asbest gevonden bij restaurant Boerderij Denissen in Berkel-Enschot Eind vorig jaar werden sporen van asbest gevonden op de bovenverdieping van de boerderij. Op de begane grond, waar het restaurant is gevestigd, werd niks gevonden.

Tynaarlo.

Onderzoek tarragrond in Tynaarlo kan van start
Dagblad van het Noorden – Mon, 11 Apr 2016 06:11:00 Z
Is de veiligheid rondom de tarragrond in Tynaarlo gewaarborgd en hoe lang duurt het voordat er weer in de bodem kan worden gegraven? Een werkgroep uit de raad van Tynaarlo onder voorzitterschap van burgemeester Marcel Thijsen laat dit onderzoeken. De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Drenthe heeft een voorstudie afgerond waarmee de onderzoeksbureaus in opdracht van de werkgroep aan de slag kunnen.