Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-14

04 april 2016 13:01 uur

Aa en Hunze.

Asbest vrijgekomen bij schuurbrand aan de Hoofdstraat in Eext
Compact Media – Sun, 03 Apr 2016 20:10:00 Z
Eext – Zondagmorgen omstreeks 10.15 uur is er een brand uitgebroken bij een agrarisch bedrijf aan de Hoofdstraat in Eext. Er werd opgeschaald naar middelbrand, omdat er naast de loods met landbouwvoertuigen een boerderij stond met rietenklap. Brandweer korpsen van Gieten, Annen, Zuidlaren en Assen werden gealarmeerd om het vuur te blussen. De hoogwerker van Assen kwam ter plaatse om de smeulende brand in de nok te doven. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

Alphen aan den Rijn.

Wie is koper Watertoren?
Gouwe Koerier – Sun, 03 Apr 2016 11:21:00 Z
Boskoop – Afgelopen vrijdag werd bekend dat de watertoren in Boskoop is verkocht aan een nog onbekende projectontwikkelaar. De verkopend makelaar in A’dam houdt de kiezen op elkaar. De gemeente Alphen aan den Rijn zegt nog niets te weten. Dorpsraad Boskoop is erop gespitst mee te praten over de nieuwe bestemming.  “Wij zullen contact leggen met de nieuwe eigenaar”, zegt secretaris Jacques Booij.

Amsterdam.

Renovatie Leidseplein van start
Het Parool – Mon, 04 Apr 2016 05:38:00 Z
De renovatie van het Leidseplein en omgeving gaat maandag van start. De grootschalige vernieuwing zal pas in 2021 klaar zijn en kost 70 miljoen euro. Door: Redactie 4 april 2016, 07:34 De negentig jaar oude Leidsebrug wordt als eerste onder handen genomen. Vanaf maandag is de brug gesloten en worden de bouwhekken geplaatst. Auto’s en bussen worden omgeleid, trams kunnen de brug nog wel passeren. Voetgangers en fietsers kunnen over een tijdelijke brug het plein bereiken.

Diemen.

Zestien metrostations van de Oostlijn van de metro worden gerenoveerd. Dinsdag 29 maart is gestart met station Holendrecht. De metrostations Diemen-Zuid en Verrijn Stuartweg zijn in 2017 aan de beurt. Station Verrijn Stuartweg wordt dan zes weken gesloten, station Diemen-Zuid blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Mooier, lichter, ruimer De Oostlijn van de metro werd in 1977 in gebruik genomen. Het GVB rijdt op de Oostlijn met twee lijnen. Bron: Diemer Nieuws 3 april 2016.

Haarlem.

De ongeveer honderd huurders van het Office Hotel aan de Westergracht in Haarlem is per 15 december de huur opgezegd. De nieuwe eigenaar van het complex, Plaza West Haarlem BV, wil dit gedeelte van het voormalige EKP slopen en daarna woningen op deze plek bouwen. Bron: IJmuider Courant 1 april 2016. 

Oisterwijk.

Op zoek naar vleermuizen in schoolgebouw Mozaïk in Oisterwijk
Brabants Dagblad – Sun, 03 Apr 2016 22:27:00 Z
OISTERWIJK – Op en rondom het terrein van de leegstaande basisschool Mozaïk in Oisterwijk zijn door de gemeente vleermuiskasten opgehangen. Daarmee moet duidelijk worden of en welke vleermuizen in het oude gebouw verblijven. De uitkomst van dat onderzoek heeft mogelijk grote gevolgen voor de sloop van het gebouw. Een aantal vleermuissoorten in Nederland is beschermd en hun verblijfplaats mag niet zomaar gesloopt worden.

Woerden.

Veel belangstelling voor Woerdense watertoren
RPL FM – Sun, 03 Apr 2016 19:29:00 Z
Op de Open Huizen Dag was er zaterdag veel belangstelling voor de watertoren aan de Oostsingel in Woerden. Het sinds kort te koop staande monumentale pand trok veel nieuwsgierigen maar ook daadwerkelijk… geïnteresseerde kopers. De uit 1905 daterende watertoren staat als woning te koop voor 295 duizend euro. Daarnaast zal er nog een flink bedrag nodig zijn voor een renovatie, want het markante bouwwerk verkeert in slechte staat.