Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-13

28 maart 2016 07:38 uur

Gorinchem.

Zes gewonden na instorten dak dienstencentrum in Gorinchem
Blik op Nieuws – Fri, 25 Mar 2016 22:55:00 Z
GorinchemVrijdagmiddag zijn in Gorinchem zes gewonden gevallen nadat een deel van het dak van een dienstencentrum aan de W. de Vries Robbeweg was ingestort. Dit meldt de politie vrijdagmiddag. ‘In het pand waren op het moment van instorten tientallen mensen aanwezig. Zes van hen raakten licht gewond’, aldus de politie. Het dak stortte door nog onbekende oorzaak rond 13.30 uur in.

Heumen. 

Start asbestsanering Sportzaal Raadhuisstraat Malden
Gemeente Heumen – Sun, 27 Mar 2016 20:16:00 Z
De gemeenteraad heeft eerder besloten in te stemmen met een plan om op de locatie van de voormalige Sint Jozefschool aan de Raadhuisstraat en de Kerkweg in Malden een appartementencomplex te bouwen en het omliggende gebied, inclusief het terrein van de sportzaal aan de Raadhuisstraat volledig opnieuw in te richten De herinrichting van de openbare ruimte is in twee fasen geknipt.

Lochem.

Felle brand in Eefde
Ideaal – Sun, 27 Mar 2016 09:47:00 Z
In een poetsbedrijf aan de Zutphenseweg in Eefde is in de vroege ochtend van zondag een uitslaande brand ontstaan. Bij de brand raakte er niemand gewond. Er is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen bij de brand. Vorige week is er in het pand nog een hennepkwekerij ontmanteld. De brand werd kort na 5.00 uur gemeld. Al snel bleek duidelijk dat het om een felle uitslaande brand ging waarbij er direct opgeschaald werd.

Sliedrecht.

‘Pak verpaupering aan en sloop leegstaande panden’
Het Kompas Sliedrecht – Fri, 25 Mar 2016 19:44:00 Z
Door Erik de Bruin SLIEDRECHT – De Lanser-locatie was al een rotte kies op de Rivierdijk en is nu helemaal niet meer om aan te zien. Aldus de fractie van de SGP-ChristenUnie, die vindt dat het gemeentebestuur er bij de eigenaar op aan moet dringen de verpaupering aan te pakken en de leegstaande panden zo snel mogelijk te slopen. Eén van de panden is al een maand geleden noodzakelijkerwijs tegen de vlakte gehaald toen er op 19 februari een grote brand uitbrak.

Tilburg.

Alleen voorgevel van bowlingcentrum Dolfijn in Tilburg staat nog overeind na verwoestende brand
Omroep Brabant – Sat, 26 Mar 2016 07:09:00 Z
TILBURG – De ravage bij party- en bowlingcentrum Dolfijn in Tilburg is groot. Vrijdagavond rond elf uur brak een grote brand uit. De gevolgen zijn zaterdagmorgen goed te zien. De voorkant van het pand staat nog overeind, maar de achterkant ligt door de verwoestende brand volledig in puin. Overal liggen brokstukken. Het nablussen is nog altijd bezig. Dit gebeurt met een hoogwerker.