Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-12

21 maart 2016 17:06 uur

Den Helder.

Moderne uitstraling galerijflat door ultrahogesterktebeton
Pieters Bouwtechniek – Mon, 21 Mar 2016 14:29:00 Z
Het appartementencomplet Heiligharn in Den Helder was verouderd en miste uitstraling. Het betonnen casco voldeed nog. Opdrachtgever Woningstichting Den Helder koos voor een levensverlengende renovatie. Kokon Architectuur en Stedenbouw schakelde Pieters Bouwtechniek in voor de constructieve uitdagingen. Constructeur Rogier van Nalta vertelt dat er onder meer gekozen is voor een oplossing waarbij traditioneel beton wordt gecombineerd met ultrahogesterktebeton.

Emmen.

Eigenaar en huurster ruzieën over onderhoud pand Erica
RTV Drenthe – Mon, 21 Mar 2016 14:09:00 Z
ERICA – In Erica wordt geruzied over het onderhoud van een pand aan de Ericasestraat. De eigenaar van het huis wil het opknappen, maar de huurster wil dat niet hebben. De eigenaar vindt dat de huurster noodzakelijk onderhoud aan het pand blokkeert en heeft daarom de gemeente gevraagd het pand onbewoonbaar te verklaren. Hij wil het dan verbouwen of slopen en een nieuw huis bouwen.De zaak loopt nu bij de Raad van State.

Sloop verpauperde panden Nieuw-Amsterdam is van start gegaan
Emmen.nu – Mon, 21 Mar 2016 14:08:00 Z
Nieuw-Amsterdam – Projectontwikkelaar Peter van Dijk van Van Dijk Projects en wethouder René van der Weide hebben onlangs het startsein gegeven voor de sloop van de panden aan de Vaart ZZ 11-19 in Nieuw-Amsterdam. Van Dijk Projects ontwikkelt op de locatie onder andere een nieuwe supermarkt. De verpauperde panden staan al lange tijd leeg en waren een doorn in het oog van de ondernemers in Nieuw-Amsterdam en de gemeente.

Haarlem.

Nieuwbouw woningen in Haarlem naar dieptepunt
Haarlems Dagblad – Mon, 21 Mar 2016 16:00:00 Z
HAARLEM – De nieuwbouw van woningen in Haarlem heeft vorig jaar een dieptepunt bereikt. Er kwamen slechts 127 nieuwbouwwoningen bij in de stad. Wel werden er nog 514 woningen aan de voorraad toegevoegd doordat bestaande panden een woonbestemming kregen, zo blijkt uit cijfers van de gemeente. Door Henk Geist – 21-3-2016, 16:20 (Update 21-3-2016, 16:21) De tegenvallende nieuwbouwproductie is volgens de gemeente nog toe te schrijven aan de gevolgen van de crisis.

150 woningen op Haarlems Deli-terrein
CoBouw – Mon, 21 Mar 2016 14:31:00 Z
De gemeente Haarlem en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM sluiten een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van het Deli-terrein en het naastgelegen Shell-terrein in Haarlem-Noord. Het voormalige terrein van de gasfabriek in de Indische Buurt…

Hof van Twente.

Eigenaar afgebrande pizzeria in Diepenheim moet asbestsanering zelf betalen
TC Tubantia – Mon, 21 Mar 2016 14:26:00 Z
DIEPENHEIM – Eigenaar Rizkella van de vorig jaar afgebrande pizzeria Grand Italia in Diepenheim heeft vergeefs bezwaar gemaakt tegen het besluit van B en W dat ook hij moet opdraaien voor het opruimen van het asbest dat bij de brand vrijkwam. Dit blijkt uit het advies van de commissie bezwaarschriften aan het college.   Bekijk ook… Diepenheimse pizzeria wil dat buren ook schade betalen De commissie heeft het protest niet-ontvankelijk verklaard, omdat het te laat is ingediend.

Katwijk.

Politiebureau in Katwijk weer open na brand
Leidsch Dagblad – Mon, 21 Mar 2016 15:36:00 Z
KATWIJK – In verband met de brand in het bedrijfspand aan de Jan Evertsenlaam was het nabij gelegen politiebureau in Katwijk maandag lange tijd gesloten. Inmiddels is het bureau weer open. Politie Katwijk meldt op Twitter dat het bureau weer open is. Brandweer Hollands Midden heeft laten weten dat de aangetroffen verbrande resten in de omgeving van de brand geen asbest bevatten. Verbrand materiaal mag met het huisvuil weggegooid worden.

Nieuwegein.

Asbest vrijgekomen bij brand AZC Zuilenstein
Publics Eye Nieuwegein – Sun, 20 Mar 2016 22:56:00 Z
In het voormalige verzorgingstehuis Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan in de gelijknamige wijk is eerder vanmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De brand brak tussen 14.00 en 14.30 uur uit en even na 15.00 uur heeft de brandweer het sein ‘brandmeester’ kunnen geven. De brandweer schaalde de brand groot op naar Grip 1. De brand speelde voornamelijk buiten in een opslagruimte af