Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-11

14 maart 2016 16:19 uur

Borssele.

Wethouder gaat tekeer met sloophamer
Bevelandse Bode – Thu, 10 Mar 2016 15:37:00 Z
DRIEWEGEN – Met een paar ferme mokerslagen heeft wethouder Ad Schenk van de gemeente Borsele donderdagmiddag één van de muurtjes van het dorpshuis in Driewegen gesloopt. Hij gaf daarmee het officiële startsein voor de wederopbouw. De aannemer is al sinds januari bezig met de sloop. Gemeenschapsruimte Het dorpshuis moet in oktober heropenen. Volgens Schenk staat er dan een weer ‘een huis van het dorp’ dat met gemak weer twintig jaar mee kan.

Dieren.

Opruimen van asbest Callunaplein in Dieren gaat verder
Omroep Gelderland – Sun, 13 Mar 2016 08:14:00 Z
Door gevonden asbestdeeltjes op het Callunaplein moesten winkels op het plein zaterdag halsoverkop dicht. Het kankerverwekkende materiaal werd niet-professioneel verwijderd, zei burgemeester Petra van Wingerden tegen Omroep Gelderland. Het asbest kwam vrij bij werkzaamheden aan de luifels van de winkels. Deze deeltjes hebben zich waarschijnlijk ook verspreid in de winkels. Winkeleigenaren moeten zelf inventariseren of er asbest in hun winkels ligt.

Ede.

Tot diep in de nacht werkzaamheden aan nieuwe parkeerkeldervloer
Ede Stad – Thu, 10 Mar 2016 15:38:00 Z
EDE De afbraak van het schoolgebouw op de hoek van de Telefoonweg en Veenderweg is na een bestaan van 126 jaar en diverse verbouwingen een feit. Enige tijd geleden is een grote bouwput is gegraven voor de bouw van een nieuwe eigentijdse school, appartementen en een parkeerkelder. Het complex dat wordt gebouwd door Kelderman Bouw uit Ede heeft de naam Hooghe Hoed gekregen. Op woensdag 9 maart is de vloer voor de parkeerkelder gestort.

Hengelo.

Hengelo verlengt huur stadskantoor Hazenweg
TC Tubantia – Sun, 13 Mar 2016 19:40:00 Z
HENGELO – In afwachting van de bouw van een nieuw stadskantoor en de renovatie van het oude stadhuis verlengt de gemeente Hengelo de huur van het huidige stadskantoor aan de Hazenweg. De gemeenteraad stemde al in met de bouw van een nieuw stadskantoor aan de Deldenerstraat en tegelijk zou het stadhuis moeten worden gerenoveerd. Om dit laatste mogelijk te maken moeten ambtenaren verhuizen naar het stadskantoor aan de Hazenweg.

Hof van Twente.

Hof van Twente gebruikt meldsysteem asbest niet
TC Tubantia – Mon, 14 Mar 2016 15:01:00 Z
GOOR – Zolang het nog niet verplicht is, maakt de gemeente Hof van Twente geen gebruik meer van het Landelijke Asbest Volg Systeem (LAVS) om asbestsaneringen te melden. Burgemeester en wethouders antwoorden dit op vragen van de CDA-fractie in de gemeenteraad. Meer zicht Het LAVS is in 2012 in het leven geroepen om meer zicht te krijgen op asbestverwijdering uit gebouwen en objecten

Putten.

Schuurbrand in Putten kost 2000 varkens het leven
De Puttenaer – Mon, 14 Mar 2016 05:44:00 Z
PUTTEN (AS Media) – Bij een schuurbrand aan de Nijkerkerstraat in Putten zijn maandagmorgen 23 februari 2000 mestvarkens om het leven gekomen. Naast de brandweer van Putten werden ook de korpsen van Nijkerk en Ermelo opgeroepen. Bij de brand, aangewakkerd door de wind, kwam veel rook vrij. Ondanks de inzet van de brandweer is de varkensschuur, die nog geen twee jaar oud is, volledig verwoest. De brandweer wist overslag naar het woonhuis te voorkomen. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

Ridderkerk.

Sloop in centrum Ridderkerk gestart
Het Zuiden Ridderkerk – Mon, 14 Mar 2016 03:58:00 Z
Ridderkerk – Op 2 juli stemde de Ridderkerkse gemeenteraad in met het bestemmingsplan voor de eerste fase van de vernieuwing van de wijk Centrum-West. Even daarvoor startte de sloop van de eerste woningen in dit gebied.   De laatste bewoners uit fase 1 zijn verhuisd en de eerste van de 202 woningen zijn vorige week gesloopt. Eind 2016 zijn naar verwachting alle 164 nieuw te bouwen woningen opgeleverd aan de toekomstige bewoners.

Woerden.

Boerderij Bredius mogelijk in oude luister hersteld
RPL FM – Sun, 13 Mar 2016 19:44:00 Z
De afgebrande boerderij in het Bredius in woerden wordt mogelijk in oude luister hersteld. Dat schrijft de Stichting Landgoed Bredius in haar nieuwsbrief. Er is een architectenbureau uit Oudewater… geselecteerd om een plan voor de restauratie te maken. Het is de bedoeling om de boerderij die eigenlijk Hofstede Batenstein heet in oude luister te herstellen. De gemeente Woerden heeft in september 2015 besloten de restanten van de hofstede te kopen

Zwolle.

Sloop overdekt winkelcentrum Zwolle is bespreekbaar
De Stentor – Mon, 14 Mar 2016 03:28:00 Z
ZWOLLE – Het is niet ondenkbaar dat het overdekte winkelcentrum in het Zwolse Broerenkwartier verdwijnt als koopgebied. Bekijk ook… CityCentrum Zwolle pleit voor Foodhal op plek V&D Pop-up gelukswinkel opent in Broerenkwartier Zwolle Wethouder René de Heer liet afgelopen weekeinde doorschemeren dat hij over een halfjaar in beeld wil hebben wat de eigenaren van de Weeshuispassage met de leegstand in hun gebied willen.