Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-10

07 maart 2016 15:46 uur

Best.

Mogelijk toch hergebruik Batafabriek in Best
Eindhovens Dagblad – Sat, 05 Mar 2016 05:29:00 Z
BEST – De drie gebouwen die samen het Bata-fabriekscomplex in Best vormen, krijgen mogelijk toch een nieuwe invulling. Eigenaar Bata voert deze maand gesprekken met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed over wat wel en niet mogelijk is in de rijksmonumenten. Het huidige Bata Industrials maakt op het moment nog maar gebruik van circa 40 procent van de ruimte. De rest van de schoenfabriek uit 1934, de kousenfabriek en het kantoor uit 1938 staat leeg.

Bodegraven.

Koeienmest als anti-kraakmiddel in Reeuwijk
RPL FM – Sun, 28 Feb 2016 20:05:00 Z
De eigenaar van een aantal slooppanden in Reeuwijk heeft 5 duizend liter koeienmest in een leegstaand huis laten pompen om te voorkomen dat er krakers in komen wonen. Hans en Mark van Rijn van slopersbedrijf… Van Rijn Service bedachten de onfris ruikende oplossing. Daarnaast hebben ze ook gaten in het dak geboord. Op die manier wordt het pand onbewoonbaar gemaakt en dus onaantrekkelijk voor krakers, meldt Omroep West.

Boxmeer.

Asbest op terrein Overloon
Gemeente Boxmeer – Mon, 07 Mar 2016 13:19:00 Z
Een perceel aan de Oploseweg 17 in Overloon is verontreinigd met asbest. Het terrein is afgezet omdat betreding potentieel gevaar voor de gezondheid oplevert. Onderzoek heeft aangetoond dat er geen sprake is van verhoogde concentratie asbestvezels in de lucht. Dit betekent dat de aanwezigheid van asbest geen actueel gevaar oplevert buiten het afgezette gebied. Er wordt nader onderzoek verricht om te bepalen op welke wijze het terrein veilig en zo snel mogelijk gesaneerd kan worden.

Breda.

Sloop Hendriks-gebouw kan beginnen
Nu.nl – Sun, 06 Mar 2016 11:12:00 Z
De laatste bezwaarmaker heeft zijn bezwaar tegen de plannen voor fase 2 van de Gasthuyspoort ingetrokken. Daarmee kan de sloop van het Hendriksgebouw op de hoek van de Catherinastraat – JF Kennedylaan beginnen. Door: BredaVandaag Door: BredaVandaag Zoals het er nu naar uitziet gaat ontwikkelaar Maas-Jacobs in mei/juni starten met de sloop van het pand.

Oplossen lekkage station vergt nachtelijk sloopwerk
Breda Vandaag – Mon, 07 Mar 2016 13:49:00 Z
BREDA – Om een einde te maken aan lekkages en geluids- en trillingoverlast moeten er nieuwe voegen komen op het busperron. Daarvoor moet er gedurende enkele nachten gesloopt worden op het busperron. Dat meldt ProRail namens de bouwcombinatie. Het gaat om de zogenoemde ‘dilatatievoegen’ in het busdek. Bij hevige regen- of sneeuwval sijpelt door de voegen water het station binnen. Ook als de bus er overheen rijdt geeft het een trilling door het station en de kantoren.

De Wolden.

Plannen voor restauratie en uitbreiding Schaapskooi Ruinen
Da’s Mooi – Sun, 06 Mar 2016 10:48:00 Z
RUINEN – De schaapskooi aan de Benderse in Ruinen is hard toe aan renovatie. Ook is er meer ruimte nodig. Woensdag 16 maart presenteert de Stichting Het Drentse Heideschaap haar plannen voor renovatie en uitbreiding van de schaapskooi. Geïnteresseerden zijn welkom kennis te nemen van de plannen tijdens een inloopavond tussen 19.00 en 21.00 uur in Buitencentrum De Poort, Kloosterstraat 12 in Ruinen.

Enschede.

Onverwacht asbest uit sloopwoning
CoBouw – Mon, 07 Mar 2016 10:14:00 Z
Aannemer Reko uit Raalte kwam bij een sloopproject in Enschede onverwacht asbest tegen. Ingenieursbureau RW Advies uit Hardenberg stelde er een plan van aanpak voor op. Reko sloopt in de wijk Oost-Boswinkel in Enschede 329 woningen.

Asbest verdacht materiaal aangetroffen in buitengebied Enschede
112 Twente – Mon, 07 Mar 2016 14:01:00 Z
Enschede – Vanmorgen is er in het buitengebied aan de Ontginningsweg in Enschede asbest verdacht materiaal aangetroffen. Dit laat de afdeling Handhaving van de Gemeente Enschede vanmiddag weten.Het materiaal werd aangetroffen op het onverharde deel van de weg. Getuigen of mensen die meer weten worden verzocht zich te melden bij de Gemeente Enschede via 053-4817600.Foto: Handhaving Gemeente Enschede Heeft u beelden bij dit artikel? Mail naar nieuws@112twente.nl.

‘s-Hertogenbosch.

Onderzoek naar instorting winkel Den Bosch
Blik op Nieuws – Sun, 28 Feb 2016 18:21:00 Z
Den BoschZaterdagavond even voor 23.00 uur hoorden passanten een knal en zagen een pand op de hoek van de Markt en de Hinthamerstraat instorten. In het pand was een winkel gevestigd en er zaten geen woningen boven. Er was op het moment van instorten niemand aanwezig. Een zoekactie met speurhonden bevestigde dat er geen slachtoffers zijn.  De omliggende gebouwen zijn onderzocht op stabiliteit. De panden aan de Markt zijn gecontroleerd en waren stabiel.

De sloopwerkzaamheden op het GZG-terrein in Den Bosch zijn voorlopig gestaakt. Brabants Dagblad  25-02-2016. Oorzaak is een lading sloopafval die woensdagavond rond 23.00 uur begon te schuiven op het terrein. Het afval belandde in een gedeelte van een kelderbak.Dat is gebeurd op het terrein op de hoek Nieuwstraat-Zuid-Willemsvaart. Het kelderdek op deze locatie zou worden gesloopt. Het is onbekend waarom het sloopafval is gaan schuiven. Vof GZG, opdrachtgever van de sloop, heeft de gemeente geïnformeerd over dit incident. Vof GZG en de Arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de oorzaak. Op basis daarvan worden maatregelen genomen. Het is onbekend hoelang de werkzaamheden worden gestaakt.

Bewoner meldt schade na incident op GZG-terrein in Den Bosch
Brabants Dagblad – Mon, 07 Mar 2016 14:25:00 Z
DEN BOSCH – Het ‘schuiven’ van puin op 24 februari op het Bossche GZG-terrein heeft volgens een woordvoerder van vof GZG geleid tot een melding over schade die mogelijk is veroorzaakt door het incident. Bekijk ook… Werk op GZG-terrein in Den Bosch volgende week voortgezet Werk op GZG-terrein in Den Bosch ligt nog tijdje plat Volgens de woordvoerder is VSM Sloopwerken, werkzaam op het terrein, inmiddels hierover geïnformeerd.

Containers moeten pand Den Bosch stutten na instorting
De Gelderlander – Tue, 01 Mar 2016 14:41:00 Z
De gemeente Den Bosch laat dinsdag een pand naast het gebouw dat zaterdagavond is ingestort, uit voorzorg stutten. Het gaat om het buurpand aan de Hinthamerstraat, waarin snackbar Febo zit. Om het te stutten worden ervoor twee containers gevuld met zand op elkaar geplaatst. Op de containers komt een constructie die het gebouw ondersteunt. Door het geheel kan ook het opruimen van het ingestorte pand om de hoek veilig verlopen, aldus de gemeente.

Hoogeveen.

PvdA-vragen over sloop Verzetsbuurt in Hoogeveen
Dagblad van het Noorden – Wed, 02 Mar 2016 08:51:00 Z
De fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Hoogeveen is nog niet gerust op het plan om ruim zestig woningen te slopen in de Verzetsbuurt in Hoogeveen. Zij stelt hierover schriftelijke vragen aan B en W. Het gaat in dit geval om woningen aan de Juliana van Stolbergstraat, Gebroeders Poststraat en de Tandarts Schipperstraat. De PvdA vindt dat het aanbod van betaalbare sociale huurwoningen op peil moet blijven. De sociaaldemocraten vragen zich af of dit wel het geval blijft voor deze doelgroep.

Laarbeek.

Postkantoor Van Thielplein in Beek en Donk gesloopt
Eindhovens Dagblad – Sat, 05 Mar 2016 05:08:00 Z
BEEK EN DONK – Het voormalige postkantoor op het Piet van Thielplein in Beek en Donk is deze week tegen de vlakte gegaan. De sloopwerkzaamheden worden naar verwachting komende week afgerond. Het gesloopte gebouw werd in 1980 door PTT als postkantoor in gebruik genomen. Tot 1991 werd het kantoor gerund door Bert en Riki Brouwers. In 1991 nam het echtpaar Brouwers afscheid van ‘hun’ postkantoor omdat Bert met vervroegd pensioen ging.

Maastricht.

Sloop NedTrain-werkplaats Maastricht gestart
Spoorpro – Mon, 07 Mar 2016 10:09:00 Z
In Maastricht is vrijdag de sloop begonnen van een deel van de werkplaats van NedTrain. Doel is om de 145 jaar oude werkplaats te verruilen voor een compleet nieuwe hal. De eerste sloopactie werd verricht door wethouder Van Grootheest van Maastricht, een monteur en een conducteur. In de werkplaats in Maastricht worden onder andere Dubbeldekkers (VIRM), locomotieven (1700), de Mat ’64 (tot en met maart) en de DDM1/DDAR-dubbeldekkers onderhouden.

Olst-Wijhe.

Dijk Olst schoon door waterstofperoxide
De Stentor – Wed, 02 Mar 2016 08:45:00 Z
OLST – Met waterstofperoxide wordt geprobeerd de vervuiling te verwijderen uit de IJsseldijk bij Olst, pal naast de gifbelt die de voormalige asfaltfabriek Olasfa heeft achtergelaten. De bodemvervuiling bij Olst behoort tot de grootste van het land. Uit het Olasfa-terrein zelf wordt teer en asfalt uit de bodem gehaald. Ook de grond onder de dijk is ernstig vervuild. Afgraven kan daar niet – want de drukke provinciale weg tussen Zwolle en Deventer loopt er overheen.

Stichtse Vecht. 

Merwedeweg nog steeds in beeld als opvanglocatie
VAR Nieuwsblad – Sat, 05 Mar 2016 04:53:00 Z
Door Ed Kamans BREUKELEN > De gesprekken over de vestiging van een AZC in het slooppand aan de Merwedeweg gaan nog steeds door, zo bevestigt de gemeente bij navraag. Uit de eerste verkenning blijkt dat het CAO het een prima locatie vindt voor 300 aszielzoekers, alleen is er na een eerste gesprek met de eigenaar nog geen duidelijkheid over de aanpak en omvang van de sanering van de vervuilde grond.

Vlissingen.

Asbest in Vlissingse kade!
Zeeland Blog – Sat, 05 Mar 2016 07:31:00 Z
Door Marcel van der Voort op 5 maart 2016 om 07:33, in de categorie Nieuws. VLISSINGEN – Met werkzaamheden aan de kades rond de Dokhaven in Vlissingen is afgelopen jaar gestart. De kades zijn in slechte staat.  et de sloop van het bordes aan de Jan Weugkade bij de Machinefabriek. Bij een inspectie van de kades in 2015 is gebleken dat de betonnen wand van de Jan Weugkade (inclusief het bordes) in slechte staat verkeert.

Weert.

Sloop Groenewoudkerk van start
Weert de gekste – Mon, 07 Mar 2016 14:12:00 Z
Foto’s/video – Maandag is begonnen met de grote sloop van de Groenewoudkerk (De Goede Herderkerk) aan de Maaslandlaan. De afgelopen weken zijn eerst de asbestdelen verwijderd waarna vandaag kon worden gestart met het grovere werk. De kerk, die begin jaren zestig gebouwd is, gaat plaatsmaken voor nieuwbouw van PSW. De kerk werd in 2004 al ontrokken aan de eredienst en deed daarna nog dienst al ontmoetings- en repetitieruimte voor de verengingen.

Westerveld.

reken, slopen en opknappen in De Molenhof
Dagblad van het Noorden – Mon, 07 Mar 2016 15:07:00 Z
Het is maandag een drukte van belang in zorgcentrum De Molenhof in Havelte. De bewoners zitten middenin een grote verbouwing. Zo zijn bouwvakkers bezig met een grootschalige opknapbeurt van negentien aanleunwoningen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt vanaf volgende week het achterste deel van het zorgcentrum gestript en daarna gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 24 nieuwe zorgwoningen en 6 gastenverblijven. Voorlopig blijft een deel van De Molenhof staan.

Weststellingwerf.

Asbest vrijgekomen bij grote brand in Wolvega
NieuwsOpinie – Wed, 02 Mar 2016 08:25:00 Z
Bij een grote brand in een manege in Wolvega is asbest vrijgekomen. De kankerverwekkende stof zat in het dak van een stal die in vlammen is opgegaan.

Winsum.

Sloop Roos van Saron bijna voltooid
Nieuws.nl Winsum – Sun, 06 Mar 2016 12:31:00 Z
De sloop van boerderij Roos van Saron (Huize Tilburg) langs de Provincialeweg tussen Winsum en Sauwerd is bijna ten einde. Slechts een gedeelte van het woonhuis moet nog tegen de vlakte. Fotograaf Auwert Postmus schoot nog even de laatste foto’s van de restanten van de boerderij, dat vanwege aardbevingsschade  afgebroken moest worden. Het bericht Sloop Roos van Saron bijna voltooid verscheen eerst op Winsum.