Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-1

04 januari 2016 12:41 uur

Almelo.

Bij een schuurbrand aan de Klimopstraat in Almelo is mogelijk asbest vrijgekomen. De brandweer kwam er rond vijf uur vanochtend voor  in actie. De vlammen sloegen uit de schuur. Volgens een buurtbewoner liggen er asbestplaten op de schuur. Een adviseur Gevaarlijke Stoffen kwam op de locatie onderzoek doen. In de schuur stond huisraad, waaronder een bankstel, opgeslagen. Bron: RTV Oost

Amsterdam.

Amsterdam trekt tien miljoen euro uit voor de renovatie van bijna zevenhonderd sociale huurwoningen in de wijken Jeruzalem en de Indische Buurt in Amsterdam-Oost, meldt Het Parool. Per wijk is een budget beschikbaar van vijf miljoen euro. Bron: Cobouw 31-12-2015.

Edam-Volendam.

Door het teruglopende aantal leerlingen stonden al ’n paar jaar enkele klaslokalen leeg bij de openbare basisschool De Piramide aan de Langemeerstraat te Edam. De twee bijgebouwen werden niet meer gebruikt. In opdracht van de gemeente worden de klaslokalen nu tijdens de Kerstvakantie gesloopt. De omvangrijke sloopklus wordt uitgevoerd door de vakmensen van aannemingsbedrijf Havik uit Kwadijk. Bron: Nieuw Volendam 31-12-2015.

Hof van Twente.

OnsProat: Hoe oaler a’j wordt…
Maarkelsnieuws – Sun, 03 Jan 2016 06:17:00 Z
“Hoe oaler a’j wordt, hoe sneller de joar’n goat”, zegt mijn opa altijd. En gelijk heeft-ie, want potverdikke wat is 2015 snel voorbijgegaan. Nu 2015 achter de rug is, kunnen we met z’n allen uitkijken naar 2016. Wat voor jaar gaat het worden voor Markelo? De sloopkogel uit een van mijn eerdere columns kan aan de kraan worden gehangen, want als het goed is wordt ein-de-lijk begonnen met de sloop van de voormalige Cobercofabriek in het centrum van Markelo.

Lochem.

Grote brand in kringloopwinkel in Lochem
GelreNieuws.nl – Sat, 02 Jan 2016 08:43:00 Z
LOCHEM [VIDEO] – Een uitslaande brand heeft vrijdagavond laat een deel van een kringloopwinkel in een bedrijfsverzamelgebouw in Lochem verwoest. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De brand aan de Kwinkweerd brak uit in het deel van de kringloopwinkel waar mensen hun goederen afgeven. De brandweer liet dat pand gecontroleerd uitbranden. Om te voorkomen dat de vlammen zouden overslaan naar de rest van de kringloopwinkel of andere bedrijven in hetzelfde gebouw werd veel materieel ingezet.

Oost Gelre.

VVD-voorstel voor extra geld aanpak Dijkstraat verworpen
Streekgids – Sat, 02 Jan 2016 20:09:00 Z
LICHTENVOORDE – Een VVD-voorstel voor een extra geldbedrag om ter voorbereiding  voor de aanpak van de verpauperde Dijkstraat in Lichtenvoorde, heeft het tijdens de laatste raadsvergadering van 2015 niet gehaald. De VVD wilde met de verkregen gelden uit de verkoop van de Nuon-aandelen 1,65 miljoen euro beschikbaar stellen voor de Dijkstraat. Volgens VVD-fractievoorzitter Paul Wentink is het een gecompliceerd plan dat een hoge prioriteit heeft.

Peel en Maas.

Bij de grote uitslaande brand in een varkensstal in Helden is asbest vrijgekomen.  Het dak van de stal heeft in brand gestaan en daarin zat asbest. Lees ook: Grote uitslaande brand in varkensstal Helden WindDoordat het niet hard waait, is het asbest waarschijnlijk niet over een groot gebied verspreid. De brand aan de Molenstraat brand rond 01:45 uur uit in een varkensstal. In de stal zaten geen dieren op het moment dat de brand uitbrak. Bron: 1Limburg.nl 01-01-2016.

Terneuzen.

Sloop silo Heros zou tot meer stofoverlast in Sluiskil leiden
BN DeStem – Sat, 02 Jan 2016 14:54:00 Z
SLUISKIL – De dorpsraad Sluiskil gaat met recyclingbedrijf Heros in gesprek, omdat er sprake zou zijn van meer stof- en geluidsoverlast in Sluiskil. Bekijk ook… Primeur in Sluiskil: Asfalt gemaakt van huishoudafval Beeldbepalende loskranen Cokesfabriek verdwijnen Stichting wil behoud kranen Cokesfabriek Heros is gevestigd op het terrein van de eind 1999 gesloten Cokesfabriek, aan de overzijde van het Kanaal Gent-Terneuzen bij Sluiskil.

Vlaardingen.

Grote brand in gebouw Prins Hendrikstraat Vlaardingen
MediaTV – Sat, 02 Jan 2016 09:05:00 Z
Zaterdagochtend heeft er brand gewoed in Vlaardingen aan de Prins Hendrikstraat. De melding kwam op 6:14 uur binnen op de meldkamer. De brand was ontstaan in een voormalig koelhuis. De locatie was voor de hulpdiensten niet makkelijk te bereiken, er werd om die reden dan ook opgeschaald naar grote brand om meer manschappen en materiaal ter plaatse te krijgen. Wat de totale schade is aan het pand valt nog niet te zeggen.

Voorne-Putten.

Start werkzaamheden Brielse gymzalen Reede en Sleenstraat
Voorne-Putten.nl – Sat, 02 Jan 2016 15:33:00 Z
BRIELLE – Op maandag 4 januari starten werkzaamheden aan twee Brielse gymzalen. In gymzaal Reede is asbest aanwezig; een gespecialiseerd bedrijf zal dit verwijderen en afvoeren. Daarna zal de vloer hersteld worden, want er is sprake van betonrot. De gymzaal aan de Burgemeester H. van Sleenstraat wordt gesloopt en enkele bomen zullen gekapt worden. Dit is nodig om met de bouw van woningen te starten. Ter voorbereiding van de sloop zal het aanwezige asbest verwijderd worden.

Woudrichem.

Aan de Jan Spieringweg in Woudrichem is woensdagochtend een schuur afgebrand. Tijdens het blussen werd ontdekt dat er in het pand een hennepkwekerij stond. Ook is er asbest gevonden. De brand in de loods brak rond halfelf uit. Er was niemand in het gebouw aanwezig en er vielen geen gewonden. Het gaat om een loods van veertig vierkante meter. Om tien over elf werd het sein brand meester gegeven. De asbest zat in enkele aftimmerplaten in de loods. Bron: Omroep Brabant 30-12-2015.