Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-9

02 maart 2015 20:03 uur

Deventer.

Eigen Bouw gestart met sloop 36 woningen
Deventer Centraal – Sat, 28 Feb 2015 11:40:00 Z
Gepubliceerd op zaterdag 28 februari 2015 om 12:01 Aan de Rubenstraat en Nicolaas Maesstraat in Deventer is REKO gestart met de sloop van 36 eengezinswoningen. De woningen worden in opdracht van Stichting Eigen Bouw gesloopt omdat zij niet meer voldoen aan de huidige eisen met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en brandveiligheid. Eigen Bouw wil op het vrijgekomen terrein nieuwe appartementen bouwen. De planvorming zal echter op zijn vroegst in 2017 worden opgepakt.

Dordrecht.

Start bodemsanering polder Stededijk
Dichtbij.nl Drechtsteden – Sat, 28 Feb 2015 16:17:00 Z
DORDRECHT – De werkzaamheden van de bodemsanering op de locatie Polder Stededijk gaan 2 maart van start. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een ringsloot en een helofytenfilter (grondwaterbeheerssysteem). Natuur- en recreatiegebiedDe gemeente Dordrecht heeft de polder vorig jaar voor een euro gekocht om er een nieuwe toekomst als natuur- en recreatiegebied aan te geven.

Dongeradeel.

Schuur uitgebrand in Niawier
WaldNet – Sat, 28 Feb 2015 15:08:00 Z
NIAWIER – Een schuur achter een woning aan de Auck Doniastrjitte in Niawier is zaterdagmiddag tot de grond toe afgebrand. Het hok stond in lichterlaaie bij aankomst van de brandweer van Ternaard. De brandweer werd even voor 15.00 uur gealarmeerd voor de brand. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Na aankomst van de brandweer wisten de brandweerlieden het vuur snel te doven.

Moergestel.

Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand Moergestel
Brabants Dagblad – Sat, 28 Feb 2015 13:27:00 Z
MOERGESTEL – Bij een korte maar felle brand in een schuur aan de Heizenschedijk in Moergestel is zaterdagmiddag mogelijk asbest vrijgekomen. Een adviseur onderzoekt nog of dit echt het geval is. Uit voorzorg is de Heizenschedijk door de politie aan beide zijden afgesloten. Volgens de officier van dienst van de brandweer is het mogelijke afval van asbest beperkt tot het eigen perceel waarop de schuur staat.

Scherpenzeel.

Scherpenzeelse schuur compleet afgebrand
Midland FM – Sun, 01 Mar 2015 16:45:00 Z
Een brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een schuur in de as gelegd. Dat gebeurde aan de Vlieterweg in Scherpenzeel. Door adequaat optreden van de Renswoudse en Scherpenzeelse brandweer kon een naastgelegen grotere schuur gered worden. Rond half vier ’s nachts werd de brand ontdekt. In eerste instantie werd gedacht aan een afvalbrand. De meldkamer ontving meerdere belletjes over het feit dat de brand aan het uitbreiden was. Daarna werd besloten op te schalen naar middelbrand.

Zoetermeer.

‘Paniek’ om asbest bij afgebrande kantine Real Zoetermeer
Dichtbij.nl Haaglanden Noord – Sun, 01 Mar 2015 16:05:00 Z
Het clubhuisvloog met oudjaar in brand en werd als verloren beschouwd. Met borden en hekken werd er deze week aangegeven dat er in het pand asbest en giftige stoffen aanwezig zijn. De restanten van de brand zouden echter nog niet zijn weggehaald. Gezondheid LHN en Zó! Zoetermeerwillen nu van het college weten waarom het bord met waarschuwingen pas een maand later is geplaatst. Ook vragen ze zich af waarom het puin nog niet is geruimd en wat de gevolgen zijn voor de gezondheid voor de omwonenden.