Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-8

23 februari 2015 20:20 uur

Aardenburg

Oudere huurders Aardenburg boos over sloopplannetje Woongoed
BN DeStem – Sun, 22 Feb 2015 16:40:00 Z
AARDENBURG – Bewoners van dertien huurhuizen in de Peurssensstraat in Aardenburg zijn het niet eens met sloopplannen van Woongoed voor hun woningen. Enkele huizen kampen weliswaar met achterstallig onderhoud, maar reden voor sloop is er niet, vinden de bewoners, die er vaak al (vele) tientallen jaren wonen. Volgens hen werkt de participatiemaatschappij van 2015 al ruim een kwart eeuw in de Peurssensstraat. Want nog langer geleden deelden verschillende gezinnen al samen een telefoon en/of auto.

Groningen.

De Finse school aan de Helper Westsingel wordt gesloopt. De gemeente verleent hiervoor binnenkort een vergunning. Het gebouw is een gemeentelijk monument en verkeert in zeer slechte staat. Eigenlijk moet de gemeente alles in het werk stellen om het monument te behouden. Maar het is te duur om het gebouw te restaureren, te demonteren of te herbouwen. Misschien dat een paar kleine onderdelen nog wel bruikbaar zijn voor de andere Finse school die daar wel blijft staan. De gemeente legt het negatieve advies van de monumentencommissie naast zich neer en verleent binnenkort toch een vergunning voor sloop. Bron: Oog TV

Hardenberg.

Tijdens de oriënterende raadsvergadering hebben alle partijen zich ingenomen met plannen voor de herontwikkeling van het project Oosteinde-Stationsstraat in Hardenberg. Er was geen bezwaar tegen het beschikbaar stellen van een krediet van € 760.000 voor de aankoop en sloop van gebouwen en gronden aan het Oosteinde 23, 25 en 27 en het uitvoeren van een bodemsanering. Besloten wordt het voorstel op 3 maart bij hamerslag vast te stellen. Bron: Dedemsvaartse Courant 23-02-2015.

Naarden

Bodemonderzoek langs het spoor
Naarder Nieuws – Sun, 22 Feb 2015 14:26:00 Z
NAARDEN – Er wordt vanaf maandag een paar dagen bodemonderzoek gedaan langs het spoor van Naarden en Bussum. Het onderzoek wordt gedaan namens de NS en ProRail, dat meldt de gemeente. Het onderzoek wordt gedaan tussen de Generaal de la Reijlaan van Bussum en de Naarder Cort van der Lindenlaan. Er worden langs het spoor een paar geulen gegraven om bodemmonsters te nemen. Daarmee hopen de onderzoekers te weten te komen of er asbest in de grond zit.

Nijmegen.

Flatgebouw Nijmegen zeker twee maanden op slot
Nu.nl – Mon, 23 Feb 2015 17:59:00 Z
Het woonzorgcomplex in Nijmegen dat vrijdag werd ontruimd na een brand, blijft minimaal twee maanden hermetisch afgesloten. Voor de 94 bewoners van het flatgebouw wordt vervangende huisvesting geregeld. Dat heeft burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen maandag gezegd op een zeer drukbezochte bijeenkomst voor de merendeels oudere bewoners en hun familie. Delen van het complex zijn zwaarbeschadigd geraakt door een brand, die uitbrak in een cafetaria op de begane grond.

Veendam.

Geen asbest bij brand Jan Kokweg. Op een pluimveebedrijf aan de Jan Kokweg heeft maandagochtend 23 februari 2015 een grote brand gewoed. Twee schuren zijn daarbij in de as gelegd. veertigduizend kippen zijn omgekomen.Onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf heeft uitgewezen dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand. Bron: gemeente Veendam.