Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-7

16 februari 2015 18:49 uur

Alblasserdam.

Sloop oude zwembad in ver gevorderd stadium
Alblasserdam.net – Fri, 13 Feb 2015 15:15:00 Z
ALBLASSERDAM – Als u de laatste dagen langs de het oude Blokweer zwembad gefietst bent, zult u zich misschien verbaasd hebben over de snelheid waarmee een groot gebouw afgebroken wordt. Hier enkele foto’s met het bewijs. En, ja, een sloopwerktuig in een leeg zwembad zien staan, is toch wel een heel vreemd gezicht.

Amsterdam.

Amsterdam stelt 30 miljoen euro beschikbaar voor renovatie woningen
Nu.nl – Sat, 14 Feb 2015 12:41:00 Z
De gemeente Amsterdam heeft dertig miljoen euro beschikbaar gesteld om sociale huurwoningen in Amsterdamse wijken op te knappen. Dat heeft wethouder Ivens bekendgemaakt. Het gaat om een versnelde aanpak van woningen van woningcorporaties die vanwege financiële problemen te maken hebben met achterstallig onderhoud. Als eerste worden woningen in de wijk Van der Pekbuurt onder handen genomen.

Breskens.

Bewoners in Noordwesthoek Breskens willen geen sloop van huurhuizen
Provinciale Zeeuwse Courant – Fri, 13 Feb 2015 15:07:00 Z
BRESKENS – Het merendeel van de bewoners van de Noordwesthoek in Breskens wil niet dat Woongoed hun huizen sloopt en er nieuwe voor terugbouwt. Bekijk ook… Woongoed wil 127 huizen slopen in Breskens SP houdt enquête onder bewoners te slopen huizen in Breskens Renoveren zou goed genoeg zijn. Dat blijkt uit een enquête die de SP hield in de wijk.

Deventer.

Bruin water uit kranen Diepenheim na grote brand
TC Tubantia – Sat, 14 Feb 2015 12:04:00 Z
DIEPENHEIM – Een gecertificeerd asbestbedrijf is inimmiddels in Diepenheim aan de slag gegaan om de asbestvervuiling in de direct omgeving aan te pakken. Eerst wordt een analyse uitgevoerd om de mate van vervuiling en verspreiding vast te stellen. Daarna volgt zo snel mogelijk het opruimen ervan. Van het materiaal dat bij de twaalf woningen is aangetroffen, is inmiddels vastgesteld dat het inderdaad om asbest gaat.

Goorseweg Diepenheim schoon en open
TC Tubantia – Sun, 15 Feb 2015 16:14:00 Z
DIEPENHEIM – Het wegdek van de Goorseweg in Diepenheim is inmiddels weer open. Het asbestschoonmaakbedrijf had rond het middaguur asbestresten van de brand zaterdagmorgen helemaal verwijderd. Het wegdek ter hoogte van de huisnummers 15 tot en met 29 was zaterdag na de brand in Restaurant Grand Italia dusdanig vervuild, dat deze afgesloten werd voor verkeer. BEWONERSAanwonenden moesten de hele dag binnen blijven om verspreiding van het asbest te voorkomen.

Terneuzen.

Gecontroleerde sloop kerk Hoek
Omroep Zeeland – Fri, 13 Feb 2015 16:12:00 Z
HOEK – De toren van de afgebrande kerk in Hoek wordt komende weken gecontroleerd gesloopt. Dat gebeurt vanwege de veiligheid. De delen van de gevels die nu nog staan houden elkaar en dus de toren overeind. Verdere inspecties hebben echter niet volledig duidelijk kunnen maken hoe stevig deze constructie is. GedenkplatenDe Protestantse Gemeente in Hoek hoopt door de gecontroleerde sloop een deel van de toren te kunnen behouden. Die kan de basis vormen voor toekomstige herbouw.

Vianen.

Brand in basisschool de Wegwijzer
Gemeente Vianen – Sat, 14 Feb 2015 11:57:00 Z
Vrijdagnacht, vlak voor 2 uur is brand geweest in de hoofdentree van de school de Wegwijzer, onderdeel van het scholencomplex de Monnikenhof. De brand bleef beperkt tot de hal, maar de rook en roetschade in het hele gebouw is enorm. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld. Brandstichting wordt niet uitgesloten.Bij de brand zijn geen schadelijke stoffen of asbest vrijgekomen. Ook zijn er geen materialen van de school of van de kinderen verloren gegaan.