Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-51

21 december 2015 15:38 uur

Achtkarspelen.

Woning door brand verwoest in Surhuisterveen
Hvnieuws – Thu, 17 Dec 2015 03:34:00 Z
Een een woning aan de Groningerstraatweg in Surhuisterveen is woensdagnacht door brand verwoest. De brandweer van Surhuisterveen werd rond 2.53 uur gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een grote uitslaande brand. Volgens de informatie op dit moment gaat het om een leegstaand pand. Volgens de brandweer is er mogelijk asbest in het pand verwerkt. Daarom is de asbestprocedure opgestart.

Bladel.

Subsidies asbest verwijderen
Gemeente Bladel – Tue, 15 Dec 2015 23:36:00 Z
Vanaf 4 januari 2016 komt een nieuwe subsidieregeling beschikbaar voor particulieren, (agrarische) ondernemingen en non-profit organisaties. De regeling “Asbest eraf, zonnepanelen erop” van de provincie Noord-Brabant is verlengd tot en met 31 oktober 2016. Nieuwe subsidieregeling verwijderen asbestdaken De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres.

Deventer.

Sloop panden Pothoofd in Deventer voorlopig van de baan
De Stentor – Thu, 17 Dec 2015 06:28:00 Z
DEVENTER De panden aan het Pothoofd mogen blijven staan. De gemeenteraad wil opnieuw bekijken of de sloop voor een toegang naar achtergelegen parkeerterrein aan de Sluisstraat wel nodig is. Op initiatief van PvdA-raadslid Rob de Geest besloot een meerderheid (PvdA, VVD, GroenLinks, Deventer Sociaal, SP, Deventer Belang, DeventerNu) in de gemeenteraad om terug te komen op een eerder besluit.

Edam-Volendam.

Sloop van zeven woningen in de Kapelstraat Nieuw Volendam – Wed, 16 Dec 2015 05:47:00 Z Volendam – Algemeen Vorige week is gestart met de sloop van zeven huurwoningen in de Kapelstraat van “De Vooruitgang” die al een tijd leeg stonden. Als eerste zijn dakpannen eraf gehaald door medewerkers van sloopbedrijf Havik uit Kwadijk. In 1955 zijn deze 7 arbeiderswoningen in opdracht van de Enkev gebouwd. Later zijn ze overgenomen door “De Vooruitgang”. Omdat renoveren te duur is, worden er nu 7 nieuwe woningen gebouwd in dezelfde stijl. De aanbesteding volgt binnenkort.

Haaksbergen.

Hele project van nieuw- en verbouw gaat €40 miljoen kosten
RTV Sternet – Wed, 16 Dec 2015 23:30:00 Z
De nieuwbouw van het stadskantoor en de renovatie van het stadhuis gaat in totaal €40 miljoen kosten. De investeringen voor het nieuwe stadskantoor in Hengelo bedragen € 24 miljoen. Met de grondige renovatie van het stadhuis is € 9 miljoen gemoeid. Verder wordt er voor € 4 miljoen grond aangekocht. Overige kosten ) bedragen € 3 miljoen. Totaal ca € 40 miljoen. De raad besluit eind januari 2016.

Hengelo.

Geen gevaarlijke stoffen gemeten bij brand Hengelo, brandweer heeft nog uren werk
RTV Oost – Sun, 20 Dec 2015 22:48:00 Z
Bij de grote brand aan de Havenkade in Hengelo zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Dat vertelt Irene Mazeland van Brandweer Twente. Wel komt er veel rook bij de brand vrij, het advies aan omwonenden blijft om ramen en deuren gesloten te houden. Ook raadt de brandweer aan om ventilatie uit te zetten. De rook trekt over de wijk Berflo Es richting het centrum van de stad. Ook uit Tuindorp komen berichten over brandgeur. Veel mensen ruiken de geur van verbrand plastic.

Stichtse Vecht.

Slooppand Merwedeweg Breukelen in beeld als opvanglocatie vluchtelingen
VAR Nieuwsblad – Tue, 15 Dec 2015 21:29:00 Z
STICHTSE VECHT > Het finale besluit over het aanwijzen van een mogelijke locatie voor de opvang van vluchtelingen valt pas volgend jaar in een raadsvergadering, maar de meerderheid van de raad neigt naar het aanwijzen van het slooppand aan de Merwedeweg in Breukelen. Het gaat dan om minimaal 300 plaatsen. Dat is de uitkomst van het trechteren van een aantal mogelijkheden zoals de Planetenbaan en de camping aan de Gageldijk.

Tubbergen.

Sloop kalverschuur en garage in Langeveen om asbest
TC Tubantia – Wed, 16 Dec 2015 05:16:00 Z
LANGEVEEN – Een voormalig kalverschuurtje en een houten garage op een perceel aan de Hardenbergerweg in Langeveen zijn gesloopt. Omdat de daken bedekt waren met beplating met asbest en de grond ietwat vervuild was als gevolg van een aanwezige mestkelder, is overgegaan tot sloop. De asbest en grond moeten worden gesaneerd. Woningstichting Tubbergen meldde onlangs al in een brief aan bewoners van de Pastoor Hoflandstraat 2 tot en met 16 dat ze een begin wilde maken met deze werkzaamheden.

Vlagtwedde.

18 december – Vandaag is men begonnen het voormalige gymlokaal aan de Noord Es in Sellingen te slopen. Met het slopen van het voormalige gymlokaal aan de Noord Es gaat weer een stukje nostalgie in Sellingen verloren. Menig inwoner van het dorp heeft les gehad in het in de jaren 70 gebouwd pand. Het gebouw was in gebruik bij de beide basisscholen in Sellingen en de diverse sportverenigingen. Het gymlokaal was niet geschikt voor het houden van bijvoorbeeld volleybalwedstrijden. Westerwolde actueel 18-12-2015.