Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-50

14 december 2015 14:43 uur

Alphen-Chaam.

Vleermuizensporen vertragen sloop Weidebad Alphen-Chaam
Brabants Dagblad – Sun, 13 Dec 2015 16:09:00 Z
ALPHEN-CHAAM – De sloop van het Weidebad in Alphen-Chaam loopt aanzienlijke vertraging op. Bij de voorbereidende werkzaamheden zijn sporen van vleermuizen gevonden. Daardoor is volgens burgemeester Joerie Minses nader onderzoek nodig. Vleermuizen zijn een beschermde diersoort. Voordat er in de omgeving iets gaat veranderen, moeten de effecten van deze veranderingen op de aanwezige vleermuizen worden ingeschat.

Den Haag.

‘Renovatie van Eerste Kamer kan veel sneller’
Nederlands Dagblad – Thu, 10 Dec 2015 02:22:00 Z
Den Haag Deze drie gebouwen op het Binnenhof kunnen in 1,5 tot 2,5 jaar tijd worden opgeknapt. Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer heeft dat aangegeven in een brief aan minister Stef Blok (Wonen). Deze mogelijkheid is volgens haar enkele keren intern besproken maar ze ziet die niet terug in de kabinetsbrief. Ze dringt erop aan dat de Eerste Kamer het Binnenhof niet langer hoeft te verlaten dan strikt noodzakelijk is.

Den Helder.

Brand zwembad Julianadorp binnen ontstaan
De Stentor – Sun, 13 Dec 2015 13:22:00 Z
De brand die zaterdagavond een zwembad op een vakantieoord van Landalpark in Julianadorp (Noord-Holland) in de as legde, is vermoedelijk binnen ontstaan. De oorzaak is nog onbekend, zei een woordvoerster van de brandweer zondag. Op het moment van de brand waren er geen mensen aanwezig. Niemand raakte gewond. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen zoals asbest of chloor. In het zwembad werd geen chloor opgeslagen. Ook een restaurant en een bowlingbaan gingen in vlammen op.

Groningen.

Blussen spouwbrand vergt flink sloopwerk
Dagblad van het Noorden – Wed, 09 Dec 2015 21:22:00 Z
GRONINGEN – De Groningse brandweer moest woensdagavond flink aan de sloop om een brand in een spouw uit te krijgen. In een woning aan de Schoolholm brak brand uit in de ruimte tussen de muren. Waardoor de brand is ontstaan, is niet bekend.

Hilversum.

Stationsgebied Hilversum ondergaat metamorfose
Dichtbij.nl t Gooi – Thu, 10 Dec 2015 00:45:00 Z
Door de digitale bewegwijzering, videoschermen met nieuws en activiteiten, evenementen en mooie plekjes om tot rust te komen, moet de treinreizigers merken dat ze zijn aangekomen in de Mediastad, meldt wethouder Wimar Jaeger van Economie: ‘Het station is de belangrijkste entree naar de stad. Met de ambitieuze visie verandert het plein in een aantrekkelijk verblijfsgebied als ingang naar het centrum.’ Ook zijn er grootse plannen met de Schapenkamp.

Katwijk.

65 flatbewoners Hoorneslaan hebben huis gevonden
RTV Katwijk – Sun, 13 Dec 2015 16:05:00 Z
Van de 96 appartementen die in 2017 gesloopt gaan worden op de Hoorneslaan hebben de bewoners van 65 woningen al een nieuw stulpje gevonden. Volgens directeur van Dunavie is dat sneller dan verwacht. Maart dit jaar werd bekend dat de bewoners moeten verhuizen naar een nieuwe woonruimte. De kwaliteit van de woningen is matig, de appartementen zijn klein, gehorig, niet goed geïsoleerd en hebben geen eigen verwarming.

Oldebroek.

Sloop van garage Stouwdam in volle gang. Er is een begin gemaakt met de sloop van garage Stouwdam aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. Naar verwachting zal het gebouw nog voor de jaarswisseling volledig gesloopt zijn. Het tankstation voor de garage werd afgelopen week ook al gedemonteerd. Bron: Omroep Laurens.nl 12-12-2015.

Peel en Maas.

Sloopplannen Apollo uitgesteld | Omroep P&M
Omroep P&M – Thu, 10 Dec 2015 07:23:00 Z
De sloopplannen voor discotheek The Apollo in Helden gaan voorlopig niet door. De gemeente wil eerst zekerheid wat de eigenaar met de vrijgekomen grond van plan is. De discotheek is onlangs gekocht door Heldenaar John B. Er zijn twee sloopmeldingen bij de gemeente ingediend. De eerste was onvolledig, uit de tweede blijkt dat er mogelijk asbest in het dak aanwezig is. Verder wil de gemeente eerst uitzoeken of er mogelijk drugsgeld wit gewassen wordt.

Woerden.

Watertoren Woerden in verval en onveilig?
RPL FM – Thu, 10 Dec 2015 06:44:00 Z
Volgens de lokale partij Inwonersbelangen is de oude watertoren van Woerden in rap tempo aan het vervallen. Er dreigen regelmatig bakstenen naar beneden te komen.  Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren. De watertoren is in 2012 verkocht aan een projectontwikkelaar, het Mijdrechts bureau Studio Raak, die de toren wil ombouwen tot woningen. In een reactie meldt Yourich Fokker van Studio Raak aan RPL dat er beslist geen onveilige situatie is. Er is een bouwkundig onderzoek gedaan.