Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-49

07 december 2015 16:17 uur

Den Haag.

Brand verwoest bedrijfspand in Den Haag
Hart van Nederland – Sat, 05 Dec 2015 08:24:00 Z
Een bedrijfspand in Den Haag heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag veel schade opgelopen door een zeer grote brand. In het pand aan de Van der Kunstraat zijn twee bedrijven gevestigd; een kip- en een horecagroothandel. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. Op de vroege zaterdagochtend is de brand onder controle, maar het nablussen duurt naar verwachting nog tot in de loop van de dag.

Gulpen-Wittem.

Europees geld voor sanering Gulperberg
1Limburg – Sat, 05 Dec 2015 07:20:00 Z
Gulpen-Wittem rekent op Europees geld voor de sanering van de Gulperberg. Met die subsidie kan de gemeente het afgebrande Panoramarestaurant slopen en het terrein inrichten als natuurgebied. De gemeente kan het terrein op de kop van de Gulperberg voor vijf ton kopen van brouwerijfamilie Rutten. BegrotingVoor die aankoop heeft wethouder Piet Franssen extra geld nodig van de gemeenteraad. In de begroting is twee ton gereserveerd voor eventuele grondverwerving op de Gulperberg.

Hoogeveen.

Kantine vv Tiendeveen is verkocht
Hoogeveense Courant – Sat, 05 Dec 2015 17:44:00 Z
Het voormalige clubgebouw van de voetbalvereniging Tiendeveen is verkocht. De nieuwe eigenaar wil het pand gaan gebruiken als woonhuis, hobbymatige werkplaats waar aan motoren geknutseld kan worden én hij wil er een minimuseum vestigen. Door de bouw van het multifunctionele centrum in Tiendeveen in 2013 stond de voormalige voetbalkantine leeg. De gemeente Hoogeveen besloot in de zomer van 2014 het pand niet te slopen, maar te koop aan te bieden.

Maastricht.

Stadsbestuur huist vanaf maart in Batterijstraat
Gezien Maastricht – Sun, 06 Dec 2015 12:56:00 Z
Het Maastrichtse stadsbestuur heeft vanaf 1 maart 2016 zijn tijdelijk onderkomen in een gemeentelijk pand aan de Batterijstraat. Het college van B&W verkast voor circa een jaar, omdat het Stadhuis een grote restauratie ondergaat. Zodra Trajekt op 1 januari uit de Batterijstraat is vertrokken, wordt het gebouw en de toegang ervan aangepast voor de komst van het college. Het is de bedoeling dat het stadhuis vanaf maart 2017 weer in gebruik kan worden genomen.

Meppel.

Eindelijk duidelijkheid voor de bewoners in Nijeveen. Donderdagavond 3 december zijn de bewoners van 20 woningen aan de Julianastraat en 8 woningen aan de Burgemeester Weimalaan in Nijeveen tijdens een bewonersavond geïnformeerd over de toekomst van hun woning. De 20 huurwoningen aan de Julianastraat worden gesloopt en bij de 8 woningen aan de Burgemeester Weimalaan gaat Actium groot onderhoud uitvoeren.

Utrecht.

Utrecht krijgt omstreden GroenLinks-wethouder
ThePostOnline – Tue, 01 Dec 2015 13:53:00 Z
De stad Utrecht krijgt een nieuwe GroenLinks-wethouder. Kees Diepeveen volgt Margriet Jongerius op als wethouder onder meer verantwoordelijk voor Cultuur. Jongererius stapte begin deze maand plotseling op omdat ze zichzelf niet geschikt achtte voor de politiek.  Diepeveen was 11 jaar lang wethouder in Amsterdam-Noord. Daar raakte hij betrokken bij een asbestschandaal.

Wijdemeren.

Brandweerkazerne Loosdrecht
Gemeente Wijdemeren – Tue, 01 Dec 2015 12:32:00 Z
Start bouw brandweerkazerne in Loosdrecht.Impressie van de nieuwe brandweerkazerne.In maart stemde de gemeenteraad in met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Loosdrecht. De huidige kazerne voldeed niet meer aan de gestelde eisen. In de tweede week van december begint de sloop van de brandweerkazerne. Dit duurt ongeveer twee weken. In februari 2016 start de firma Vaessen met de nieuwbouw van de nieuwe brandweerkazerne.

Zwolle.

Schuur aan Gelderse Dijk tussen Zwolle en Hattem beschadigd door felle brand
NieuwsOpinie – Sat, 05 Dec 2015 07:29:00 Z
Een felle brand heeft gisteravond een schuur aan de Gelderse Dijk tussen Hattem en Zwolle beschadigd. Bij de brand is asbest vrijgekomen.