Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-48

30 november 2015 15:51 uur

Haaksbergen.

Video: Sloop oude studio RTVSternet Haaksbergen
RTV Sternet – Sun, 29 Nov 2015 22:28:00 Z
De oude Nortwick Mavo aan de Veldkampstraat te Haaksbergen is gesloopt. Dit gebouw heeft de laatste jaren onderdak geboden aan RTV sternet en het Rode Kruis. De locatie van de voormalige Nortwick Mavo wordt herontwikkeld tot een locatie voor luxe woningbouw. De ontwikkeling biedt plaats aan een aantal bouwkavels voor vrijstaande woningen.

Helmond.
Medewerkers van het Gemeentemuseum Helmond waren donderdag de hele dag bezig met het inpakken van de inboedel van het kasteel. Het gebouw gaat een klein halfjaar dicht omdat asbest moet worden verwijderd. Het gaat om schilderijen, helmen, zwaarden maar ook duizend jaar oude spijkers. Bron: ED.nl 27-11-2015.
‘s-Hertogenbosch.
Maatregelen voor sloop laatste delen GZG in Den Bosch
Brabants Dagblad – Mon, 30 Nov 2015 09:42:00 Z
DEN BOSCH – De restanten van het Groot Ziekengasthuis die aan de Bossche Nieuwstraat staan, gaan vanaf 7 december binnen een week tegen de vlakte. Voor de sloop van het trappenhuis wordt een halve rijbaan van de de straat afgesloten.
Lienden.
In het dak van basisschool De Sterappel is asbest gevonden. Het zit verstopt tussen een aantal lagen en zo lang er niets mee gebeurt, kan het ook geen kwaad. Toch willen BasisBuren en de gemeente er van af. Op dit moment loopt een offerte aanvraag om het professioneel te laten verwijderen. Bron: Stad Buren.nl 25-11-2015.
Mijdrecht.
Partijcentrum De Meijert afgebrand
RPL FM – Mon, 30 Nov 2015 07:52:00 Z
In Mijdrecht is het partycentrum De Meijert afgebrand. De brand werd zondagochtend omstreeks 05.30 uur ontdekt. Op het moment dat de brandweer bij het pand aankwam, was er veel rookontwikkeling. Woningen in de buurt werden ontruimd. In de omliggende woonwijk werd aan bewoners geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer had het vuur kort na 09.00 uur onder controle. De Meijert moet als verloren worden beschouwd.
Oss.
Puin in Berghem zorgt voor heibel
Brabants Dagblad – Sun, 29 Nov 2015 22:24:00 Z
OSS – De varkensstallen op de hoek van de Stationsstraat en de Deursenseweg in het buitengebied van Berghem zijn gesloopt. De bedoeling is dat op deze plek een boomgaard en paardenbak worden aangelegd, maar de gemeente Oss heeft de werkzaamheden stilgelegd. Het zichtbare gevolg van die maatregel is dat er al een paar weken hopen gebroken puin, 100 ton in totaal, onaangeroerd op het terrein liggen.