Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-47

23 november 2015 21:51 uur

Bennekom.

Sloop tankstation De Buunderkamp A12 van start
Omroep Gelderland – Mon, 23 Nov 2015 06:11:00 Z
BENNEKOM – Het Esso-tankstation De Buunderkamp aan de A12 wordt vandaag verplaatst. Dit is nodig vanwege de verbreding van de snelweg naar twee keer drie rijstroken. Het station is inmiddels gesloten. Het huidige gebouw wordt gesloopt en een stukje zuidelijker wordt een moderner tankstation gebouwd. Ook worden de ondergrondse brandstoftanks verplaatst en verhuist de lpg-tank van boven naar onder de grond.

Den Haag.

Koning nog lang niet verhuisd
Gooi- en Eemlander – Mon, 23 Nov 2015 06:29:00 Z
DEN HAAG – Pas in 2019 verwachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima en de prinsesjes te verhuizen naar paleis Huis ten Bosch. Tot die tijd blijft het gezin wonen in hun villa Eikenhorst in Wassenaar. Daar liet de koning na de inhuldiging enkele containers plaatsen, om voldoende kantoorruimte te hebben. De renovatie van Huis ten Bosch start in januari en duurt naar verwachting drie jaar. Het Rijksvastgoedbedrijf trekt er 59 miljoen euro voor uit.

Heemstede.

Is het Juffershuis nog te redden?
Dichtbij.nl Zuid-Kennemerland – Fri, 20 Nov 2015 17:11:00 Z
HEEMSTEDE – Kijkend naar het witte Juffershuis op Leyduin, lijkt het een onmogelijke klus om het gehavende houten Rijksmonument uit 1846 in oorspronkelijk staat te herstellen. Veel onderdelen zijn vergaan evenals een deel van de opnieuw aangelegde authentieke dakpannen in de jaren ’80. Commercieel projectleider Arthur Schaafsma begeleidt de restauratie namens de eigenaar, Landschap Noord-Holland. Het Juffershuis dateert uit de 18de eeuw en wordt ook wel het ‘Tweelinghuis’ genoemd.

Leiden.

Lakenhal wordt tijdelijk openluchtmuseum
Sleutelstad – Fri, 20 Nov 2015 17:10:00 Z
Op de informatieavond rondom de bouwwerkzaamheden aan de Lammermarkt werd gisteravond duidelijk wat er met de Lakenhal gaat gebeuren. Het 17e eeuwse pand van de Lakenhal wordt gerestaureerd en aan de Lammermarktzijde komt nieuwbouw. Medio 2018 zijn de werkzaamheden afgerond en gaat de Lakenhal weer open.  In 2017 wordt de Lakenhal tijdelijk een openluchtmuseum.

Zwartewaterland.

Begin 2018 worden de veertig woningen aan de Zuidwal en d’ Akkerties in De Meente gesloopt. Dat hebben de bewoners deze week te horen gekregen. Ze moeten de komende jaren hun woning verlaten en krijgen later de kans om weer terug te keren. Enkele jaren geleden is door Wetland Wonen met een aantal organisaties, waaronder IJsselheem en stichting de Meente, een intentieovereenkomst gesloten om de komende jaren woonzorgcentrum de Meente te vernieuwen. Het doel daarvan is om ook in de toekomst goede seniorenhuisvesting in Genemuiden te kunnen waarborgen. Bron: Genemuidenactueel.nl