Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-46

16 november 2015 15:46 uur

Brunssum.

Op maandag 9 november is Wolter Groep Sloopwerken Brunssum gestart met de sloop van de oude Brikke Oave. De sloop zal 6-8 weken duren. Er wordt naar gestreefd de werkzaamheden voor de feestdagen af te ronden. De overlast wordt tot een minimum beperkt. Begonnen wordt met het strippen van het gebouw. Hierbij wordt alles binnen het gebouw verwijderd en afgevoerd. Hierna verwijdert een gecertificeerd saneringsbedrijf het asbest. Bron: gemeente Brunssum.

Driebergen-Rijssenburg.

Opnieuw containerbrand in Driebergen
RTV Utrecht – Mon, 16 Nov 2015 05:38:00 Z
DRIEBERGEN-RIJSENBURG – In Driebergen is een een bouwcontainer in brand gestoken. Het sloopafval in de bak stond in lichterlaaie toen de brandweer aankwam.Het vuur brak uit aan de Hydeparklaan in Driebergen. De brandweer kreeg de brand snel onder controle.Gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt de laatste maanden geteisterd door containerbranden. Sinds afgelopen zomer wordt er regelmatig brand gesticht in Doorn en Driebergen. De politie weet nog niet wie daar achter zit.

Duiven.

IJsbaan Duiven dit jaar op plek gesloopte sporthal
De Gelderlander – Mon, 16 Nov 2015 07:13:00 Z
DUIVEN – De jaarlijkse ijsbaan in het centrum van Duiven komt dit jaar op de plek waar voor kort sporthal De Spelleward stond. De Duivense sporthal aan de Kastanjelaan is recent gesloopt, als onderdeel van het centrumplan. Dankzij de nieuwe locatie blijft de parkeerplaats beschikbaar voor bezoekers van de ijsbaan en klanten van de winkels.

Eersel.

Laatste asbest eraf, eerste spanten geplaatst
Boerderij – Mon, 16 Nov 2015 06:33:00 Z
De renovatie van de stal van Jan en Frans Klaasen vordert gestaag. Vorige week is de laatste asbest van het dak verwijdert en zijn de eerste spanten gezet. Foto document.write(‘); Jan Klaasen en zijn broer Frans uit het Brabantse Wintelre renoveren hun stal en breiden uit tot 250 plaatsen. Bijzonder zijn het Italiaanse dak en een luchtwasser. Boerderij volgt de renovatie en de nieuwbouw.

Loon op Zand.

Het opruimen van de asbest bij basisschool De Lage Weijkens in Loon op Zand gaat 60.000 euro kosten. De gemeente Loon op Zand gaat deze kosten betalen. De school is al uit 1994. Het gebruik van de asbest wordt hierdoor als een constructiefout gezien. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk. De asbest vormt geen gevaar voor de gezondheid van de leerlingen, wel gaat de Onderwijsstichting Leerrijk! de ouders zo snel mogelijk informeren over de sanering. Bron: Langstraat media

Nijmegen.

Buurt krijgt excuusbrief voor sloopoverlast Nijmegen
De Gelderlander – Mon, 16 Nov 2015 07:26:00 Z
NIJMEGEN – Omwonenden van het gebouw van Tandheelkunde op de Nijmeegse campus, merken vanaf maandag dat de werkzaamheden hervat worden. De sloop van de betonnen vloeren gaat met veel lawaai gepaard. Dus met overlast, waarschuwt het Universitair Vastgoed Bedrijf (UVB) per brief aan 200 huishoudens aan vooral de St. Annastraat. Het UVB biedt bij voorbaat ‘excuses’ aan. Bekijk ook…