Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-45

09 november 2015 16:16 uur

Alphen aan den Rijn.

‘Straat kraanongeluk Alphen a/d Rijn weer open’
RTV Rijnmond – Fri, 06 Nov 2015 22:46:00 Z
Na drie maanden is de straat waar het kraanongeluk in Alphen a/d Rijn gebeurde weer open. De verwoeste panden zijn gesloopt en de Hooftstraat is volledig gerepareerd, zo meldt Omroep West. Begin augustus vielen tijdens werkzaamheden twee kranen en een brugdek op een aantal huizen en winkels. Niemand raakte gewond, maar de ravage was groot. Aannemersbedrijf Mourik uit Groot-Ammers wordt mede verantwoordelijk gehouden voor het ongeluk.

Assen.

Miljoenenclaim voor Assen vanwege monumentenstatus officierswoningen Oranjestraat
RTV Drenthe – Tue, 03 Nov 2015 01:21:00 Z
ASSEN – Woningcorporatie Omnia claimt miljoenen van de gemeente Assen, omdat ze in de Oranjestraat verouderde officierswoningen wil aanpakken, maar dit niet zelf kan betalen door een monumentenstatus. Sinds 2007 hebben de vijftig historische woningen een gemeentelijke monumentenstatus. Daardoor komt Omnia, zo vindt zij als woningbezitter, voor extreem hoge kosten te staan. Ze wil ruim drie miljoen euro van de gemeente.

Bedum.

Grote schuurbrand in Onderdendam
Bedumer.nl – Mon, 09 Nov 2015 11:09:00 Z
Gepubliceerd op maandag 09 november 2015 Aan de Bedumerweg in Onderdendam is donderdagmiddag 5 november rond 17:15 uur brand uitgebroken in een schuur achter een woning. Al vrij snel werd duidelijk dat het redden van de schuur een lastige opgave zou worden. In het begin zijn er knallen gehoord, mogelijk waren dat gasflessen. Er werd snel opgeschaald. Meerdere korpsen (Middelstum, Bedum, Winsum en Groningen) hebben zich bezig gehouden met de brandbestrijding.

Boxmeer.

Subsidie voor (voormalige) agrarische bedrijven
Gemeente Boxmeer – Tue, 03 Nov 2015 02:15:00 Z
De landelijke subsidieregeling ‘Asbest er af, zonnepanelen er op’ is nog steeds actief. Agrariërs en eigenaren van voormalige agrarische gebouwen kunnen nog steeds € 4,50 subsidie per vierkante meter asbest krijgen voor het veilig laten weghalen van asbest, op voorwaarde dat er zonnepanelen voor in de plaats komen. Er zijn wel enkele voorwaarden waaraan de subsidieaanvraag moet voldoen.

Bunnik.

Protest tegen dreigende sloop groen buurtje
Hart van Nederland – Sun, 08 Nov 2015 22:59:00 Z
Bewoners in een pittoreske buurtje in het Utrechtse Odijk protesteren tegen de mogelijke sloop van hun woningen. De huisjes staan in de zogenoemde Zweedse buurt, een wijkje met veel natuur. Maar de sloopplannen liggen al klaar. Dat is de reden dat de woningen niet meer onderhouden worden door de woningbouwvereniging. De buurtbewoners pikken het niet.

Capelle aan den IJssel.

Asbest belet ontruiming kapsalon Koperwiek
Dichtbij.nl Krimpenerwaard – Mon, 09 Nov 2015 11:13:00 Z
CAPELLE AAN DEN IJSSEL – De vondst van asbest heeft afgelopen weekend de gedwongen ontruiming belet van een kapperszaak in het Capelse winkelcentrum de Koperwiek. De werkzaamheden moesten halverwege worden afgebroken. Hair & beauty Mariska-O heeft na een jaar procederen een huurconflict met eigenaar Wereldhave verloren en zou vertrekken. De kapperszaak annex schoonheidssalon is met 49 jaar een van de oudste zaken die in het winkelcentrum gevestigd is.

Egmond.

Sloop Egmondse bowling in zicht
Rodi – Mon, 09 Nov 2015 10:36:00 Z
EGMOND AAN ZEE – Goed nieuws voor iedereen die zich ergert aan de vervallen bowlinghal De Zeeparel in Egmond aan Zee. Dit jaar handelt de gemeente Bergen de omgevingsvergunning voor sloop en nieuwbouw af. Dat betekent dat ontwikkelaar Dreef Beheer in het eerste kwartaal van 2016 de sloopkogel door het verloederde gebouw kan halen en kan gaan bouwen als er geen bezwaar tegen de vergunning wordt gemaakt.

Leiden.

Ruzie om Joristrap Lakenhal escaleert
Leidsch Dagblad – Sun, 08 Nov 2015 19:14:00 Z
LEIDEN – Het Cuypersgenootschap, dat zich ten doel stelt om 19de-eeuws erfgoed te behouden, is ‘zeer ongelukkig’ met de voorgenomen verplaatsing van de Joristrap in het Leidse Museum De Lakenhal. Secretaris Leo Dubbelaar kondigt aan dat het genootschap zich ‘tegen de voorgenomen ingrepen zal keren’ als de gemeente Leiden de sloop (De Lakenhal spreekt liever van ‘uitname’) en de verplaatsing doorzet.

Mijdrecht.

Zwembad Mijdrecht gesloopt
RPL FM – Tue, 03 Nov 2015 06:24:00 Z
In Mijdrecht is vorige week begonnen met de sloop van zwembad Blijdrecht. Het bad maakt plaats voor de bouw van een nieuw wijkje dat twintig woningen telt.  Naar verwachting worden de eerste huizen eind volgend jaar opgeleverd. Zwembad Blijdrecht opende in 1971 zijn deuren. Naast het binnenbad, dat nu wordt gesloopt, was er ook een buitenbad met een grote ligweide. In de jaren negentig is het buitenbad gesloten en de ligweide bebouwd.

Rotterdam

Asbest gevonden in binnengereden kinderkamer
AD / Rotterdam – Mon, 02 Nov 2015 19:21:00 Z
In de kinderkamer in Capelle aan den IJsel, waar in de nacht van zaterdag op zondag een auto binnenreed, is asbet gevonden. Dat meldt RTV Rijnmond. De ravage in de slaapkamer van Jeremy © AD. Door de aanrijding is asbest bij de vensterbank, de verwarming en…

Tilburg.

Tilburger naar de stembus voor referendum over plannen rond het stadhuis
Omroep Brabant – Mon, 02 Nov 2015 23:37:00 Z
TILBURG – De Tilburgse gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met een referendum over de ontwikkelingen rond het stadhuis. Het gaat dan om de manier waarop het stadhuis gerenoveerd gaat worden, met of zonder winkels op de begane grond en bijvoorbeeld het wel of niet kappen van bomen. Het referendum gaat niet over het tegenhouden van renovatie van het stadhuis en ook niet over de komst van een Primark vlakbij het stadhuis.

Twenterand.

Sloop gymzaal Vroomshoop met sgraffito tenzij raad ingrijpt
Roskam – Mon, 02 Nov 2015 22:23:00 Z
maandag, 02 november 2015 19:29 Vroomshoop – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Twenterand heeft besloten de gymzaal en sgraffito aan het Oranjeplein te Vroomshoop te slopen. Volgens het college is het onmogelijk om, overeenkomstig een motie van de gemeenteraad, het sgraffito te fixeren en te verplaatsen.