Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-43

26 oktober 2015 07:52 uur

Den Helder.

Maffe flat in Nieuw Den Helder wordt spraakmakend
Gooi- en Eemlander – Sat, 24 Oct 2015 10:19:00 Z
DEN HELDER – Ze houden er bij Woningstichting Den Helder al een beetje rekening mee: hier gaat bijna iedereen in Den Helder wel iets van vinden. En spraakmakend mag je het idee voor de metamorfose van een van de drie flats aan de Waddenzeestraat met recht noemen. Wat nu nog een saai rechttoe-rechtaan-gebouw uit de jaren 50 is, krijgt straks landelijke aandacht als de metamorfose naar de ideeën van de beroemde kunstenaar en architect Friedensreich Hundertwasser is voltooid.

Edam-Volendam.

In het grasveld tegenover de Paulus Rinkstraat staat al vele jaren de voormalige crèche en kinderopvang van het Mierennest leeg. Het gebouwtje is in zeer slechte staat. In opdracht van de gemeente wordt het pandje, dat gebruikt werd door het CBW voor de kinderopvang, nu gesloopt. Omdat er asbest platen in het gebouw zitten, is het gespecialiseerde asbestverwijderingsbedrijf Arie Hollenberg ingehuurd. Hekken zijn om het gebouwtje geplaatst. Bron: Nieuw Volendam 25-10-2015.

Flevoland.

Oosterwold is een revolutie in de gebiedsontwikkeling
Gebiedsontwikkeling.nu – Sat, 24 Oct 2015 09:48:00 Z
Er komt geen plankaart aan te pas in het gebied tussen Almere en Zeewolde Je eigen woning bedenken, samen verkavelen en samen de weg aanleggen. In Oosterwold, een gebied van ongeveer 4300 hectare aan de oostkant van Almere en de westkant van Zeewolde, is bijna alles mogelijk. Het is een proeftuin voor doe-het-zelf planologie waar de nieuwe bewoners een plek kunnen uitkiezen en zelf bepalen hoe groot de kavel wordt. Gebiedsregisseur Esther Geuting noemt het een revolutie in gebiedsontwikkeling.

Lelystad.

Poppen- en Kinderwagenmuseum is verhuisd naar Zwolle
RTV Oost – Sun, 25 Oct 2015 21:40:00 Z
Het Poppen- en Kinderwagenmuseum in Lelystad is dit weekend verhuisd naar het oude pand van Van der Valk in Zwolle.  Overijssel heeft er een nieuw museum bij. Het Poppen- en Kinderwagenmuseum was gevestigd in Lelystad, maar vanwege ruimtegebrek en mogelijke sloop van het huidige pand moest de stichting op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat werd gevonden in Zwolle. Daar staat sinds enkele jaren het voormalige hotel-restaurant van Van der Valk leeg.

Roosendaal.

Subsidie voor weghalen asbestdak
Roosendaalse Bode – Sun, 25 Oct 2015 12:14:00 Z
ROOSENDAAL – Eigenaren van boerderijen kunnen met subsidie asbestdaken laten verwijderen. De provincie Noord-Brabant heropent de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. In aanmerking voor deze subsidie komen zowel bestaande boerderijen als agrarische bedrijven die buiten gebruik zijn gesteld. Via het Rijk is een bedrag van drie miljoen euro beschikbaar. Daarvan kunnen ongeveer vijftig voetbalvelden aan asbestdaken worden weggehaald.

Steenbergen.

Scherpere controle op afval bij milieustraat
Steenbergse Bode – Sun, 25 Oct 2015 11:22:00 Z
STEENBERGEN – Er komen scherpere controles bij de Milieustraat in Steenbergen. De gemeente wil de buitensporig grote afvalstroom reduceren en heeft daarom strengere regels opgesteld. De gemeente organiseerde vorige maand nog een beeldvormende vergadering waarbij burgers de kans kregen om mee te praten over het nieuwe afvalstoffenbeleid van de gemeente. De strengere controles in de milieustraat is een van de zaken waar destijds over gesproken werd

Valkenburg.

De Energieneutrale Wijk Locatie Valkenburg op Marine Vliegkamp Valkenburg in Katwijk
Anders Bekeken – Sun, 25 Oct 2015 13:37:00 Z
Dicht bij de duinen en midden in de Randstad ontstaat een aantrekkelijk landschap. De gemeente Katwijk en het Rijksvastgoedbedrijf werken samen aan een bijzonder mooi gelegen en duurzame woonwijk met veel plek voor water en groen: Locatie Valkenburg. Er komen maximaal 5.000 woningen, diverse voorzieningen en volop ruimte voor sport en spel.

Venray.

Ruimte voor nieuwe woningen in Oostrum
Gemeente Venray – Fri, 23 Oct 2015 16:07:00 Z
In de visie staat aangegeven waar in Oostrum in de nabije toekomst nieuwbouw kan plaatsvinden. “Een belangrijke stap voor de leefbaarheid in Oostrum, nu en in de toekomst”, zegt wethouder Martijn van der Putten. Nadat de bedrijfsactiviteiten van een tweetal agrarische bedrijven aan de Van Broekhuizenstraat, zijn beëindigd, zijn er mogelijkheden ontstaan voor verdere woning bouw rond de Van Broekhuizenstraat