Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-42

19 oktober 2015 18:08 uur

Alphen aan den Rijn

Ondernemers Alphen: sloop ook op zaterdag
NOS – Mon, 19 Oct 2015 17:00:00 Z
Winkeliers in Alphen aan den Rijn willen dat ook op zaterdag de sloop doorgaat van de panden die ernstig beschadigd zijn geraakt bij het kraanongeluk in augustus. Omroep West schrijft dat ze dat verzoek bij de gemeente hebben neergelegd. De gemeente begint deze week met de sloopwerkzaamheden. Vandaag zijn de papieren ondertekend.Miljoenen omzetverliesHet slopen neemt drie weken in beslag. Tijdens die periode blijft de straat , afgesloten voor verkeer.

Apeldoorn.

De verbouwing van basisschool PCBO De Gong in de Apeldoornse wijk De Maten is stilgelegd, omdat er asbest is gevonden. Afgelopen week is er bij het vervangen van de kozijnen, aan de achterkant van de school, een klein beetje asbest ontdekt. Dit deel van de school was al volledig afgesloten van de rest van het gebouw waar kinderen nog les kregen en zij hebben geen enkel gevaar gelopen. De school gaat zo snel mogelijk over tot verwijdering. Bron: De Stentor 16-10-2015.

Assen.

Bewoners verzetten zich tegen slopen van huurhuizen Oude Molenbuurt
Asser Courant – Mon, 19 Oct 2015 15:17:00 Z
Gepubliceerd: 19 oktober 2015 11:38 ASSEN – Bewoners in de Oude Molenbuurt in Assen zijn een handtekeningenactie begonnen als verzet tegen de…..

Den Haag.

Haagse theaterzalen mogen gesloopt
Nieuws.nl – Mon, 19 Oct 2015 13:44:00 Z
Twee theaters in hartje Den Haag mogen worden gesloopt. Het Lucent Danstheater en de Dr. Anthon Philipszaal moeten plaatsmaken voor een nieuw cultuurcomplex. Tegenstanders hadden de Raad van State gevraagd om de sloop voorlopig tegen te houden, maar dat verzoek is maandag afgewezen. De beslissing van de Raad van State gaat alleen over de sloop. De rechters komen volgend jaar met een definitieve uitspraak over de omstreden plannen van de gemeente.

Edam-Volendam.

Gouwzee ondergaat grondige renovatie en vernieuwing
Nieuw Volendam – Sun, 18 Oct 2015 04:46:00 Z
Volendam – Algemeen Verpleeghuis Gouwzee is dringend aan een grondige renovatie toe. Hier is jaren over gesproken en het is een enorme puzzel geweest. Na drie keer een plan te hebben gemaakt kon nu het definitieve renovatieplan van Gouwzee gepresenteerd worden. Voorlichtingsbijeenkomsten werden gehouden voor het personeel, bewoners/mantelzorgers, cliëntenraad, Seniorenraad en direct omwonenden. Deze vonden afgelopen donderdag plaats.

Loenen.

In verband met asbestsanering zal de Bibliotheek Loenen gesloten zijn van woensdag 21 oktober tot en met dinsdag 27 oktober a.s. De inleverbrievenbus is in deze periode ook gesloten. De leentermijn van de materialen die in deze periode ingeleverd zouden moeten worden wordt automatisch aangepast. De gewijzigde inleverdatum wordt voor al deze materialen woensdag 28 oktober 2015. Bron: VAR.nws.nl 16-10-2015

Wierden.

Café Bekhuis Enter blijft voorlopig open
TC Tubantia – Mon, 19 Oct 2015 13:27:00 Z
ENTER – Café Bekhuis kan de deuren voorlopig gewoon open blijven houden voor klanten. Eerder werd vermeld dat het café moest sluiten wegens een sloop. Op de plek van het café zouden woningen worden gebouwd. Dat bericht is juist, maar het café zal voorlopig gewoon op zijn grondvesten blijven staan. Het gehele jaar 2016 is het café van Henk en Erna Bekhuis nog gewoon geopend voor een biertje aan de tap, voor feestjes en voor de verhuur van koelwagens.