Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-41

12 oktober 2015 17:59 uur

Almelo.

Een tuinhuisje aan de Sluiskade Zuidzijde stond in de nacht van vrijdag op zaterdag in lichterlaaie. Hoewel de brandweer de vlammenzee die uit het tuinhuisje sloeg snel machtig was, is er wel asbest aangetroffen. Van het tuinhuisje, dat overigens niet de eerste kas is die op dit terrein is afgebrand, is weinig meer over. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Bron: Tubantia 10-10-2015,

Ameland.

Asbest dijk Ameland ligt er al 25 jaar
WaldNet – Mon, 12 Oct 2015 17:07:00 Z
Publicatie:  ma 12 oktober 2015 18.10 uur HOLLUM – Het asbest dat in de dijk op Ameland is gevonden, ligt er waarschijnlijk al 25 jaar. Ter hoogte van de Pietje Miedeweg troffen de dijkwerkers van Van den Herik en Jansma eind augustus asbestdeeltjes aan, die zorgden voor een werkonderbreking aan dat deel van de dijk. De aannemer was bezig met een graszodetransplantatie, toen de ongerechtigheid werd ontdekt.

Barneveld.

Slopershamer treft bieb in Voorthuizen
Barneveldse Krant – Sat, 10 Oct 2015 18:36:00 Z
VOORTHUIZEN Het voormalige pand van de bibliotheek aan de Gerard Doustraat is definitief ten prooi gevallen aan de slopershamer. Afgelopen week startte de afbraak. De bieb maakt plaats voor woningen, zo is het plan. De bieb is sinds 19 september tijdelijk ondergebracht in verzorgingshuis Nieuw Avondrust aan de Van den Berglaan in Voorthuizen. Het gaat dan om de uitleen van materialen voor volwassenen. Voor kinderen zullen gefaseerd vijf ‘Bibliotheken op school’ open gaan.

Groningen.

Het is een gigantische operatie, maar dankzij prima weersomstandigheden gaat het voorspoedig: de sloop van de oude Noordzeebrug. Maandag aan het begin van de ochtend moet de brug volledig ‘weggeknabbeld’ zijn. De werkzaamheden begonnen vrijdag. In het Van Starkenborghkanaal werden diverse pontons geplaatst, met daarop zwaar materieel. Tot maandagochtend zal er non-stop gewerkt worden, om de oude brug, die onder de nieuwe ligt, langzaam weg te knabbelen. De werkzaamheden gaan gepaard met flink wat lawaaioverlast. Omdat het werk ook ’s nachts doorgaat zijn omwonenden door middel van een brief geïnformeerd. Bron: Oog TV.nl 10-10-2015.

Halderberge.

Twee partijen asbest gedumpt bij doodlopende weg in Oud Gastel
BN DeStem – Thu, 08 Oct 2015 16:49:00 Z
OUD GASTEL – De politie is op zoek naar mensen die meer weten over twee partijen asbest die eind september zijn gedumpt in Oud Gastel. Het asbest zat in zakken en werd gevonden aan de Gastelsedijk Zuid bij een doodlopende weg. De ene partij moet zijn gedumpt op dinsdagmiddag 29 september tussen twee en drie uur. De andere partij moet een dag later tussen vier en vijf uur ’s middags zijn achtergelaten.De politie wil weten of mensen iets verdachts hebben gezien of de zakken herkennen.

Helmond.

Renovatie wacht voor hele blok De Wiegert in Helmond na brand
Eindhovens Dagblad – Sat, 10 Oct 2015 17:54:00 Z
Twee woningen onbewoonbaar verklaard Twee woningen zijn onbewoonbaar verklaard. Het gaat om de woning waar de brand heeft gewoed en de woning daarnaast. In de woning van de brand woonde een man. Hij zit nog vast omdat na de brand benodigdheden voor een hennepkwekerij op zijn zolder zijn aangetroffen.

Tubbergen.

Vrijstaande schuur in de as gelegd
Hart van Nederland – Sat, 10 Oct 2015 14:50:00 Z
Een grote vrijstaande schuur in Manderveen is vrijdagavond tot de grond toe afgebrand. De schuur, die volgens regiokrant de Tubantia in gebruik was als werkplaats bij een nabijgelegen woning, was niet meer te redden toen de brandweer ter plaatse kwam. De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden. Bij de brand kwam geen asbest vrij. Wat de oorzaak was, is nog niet bekend.