Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-40

05 oktober 2015 18:33 uur

Dinkelland.

De sloop van de oude basisschool De Kerkewi in Rossum is nu bijna voltooid.
“Er is weinig meer van over” Tweette de school donderdag, compleet met foto van enkele bergen sloopresten. Het oude pand is nu bijna geheel weg. Hierna kan al weer snel begonnen worden met de bouw van de nieuwe school.
De leerlingen zullen dit jaar nog even genoegen moeten nemen met een noodschool, maar volgend jaar krijgen ze dan echt les in een fonkelnieuw gebouw.  Bron: Twente FM 2 oktober 2015. 

Etten-Leur.

Sanering ‘Cerutti-terrein’ Etten-Leur begonnen
BN DeStem – Mon, 05 Oct 2015 17:54:00 Z
ETTEN-LEUR – Sita Remediation is begonnen met de sanering van het vervuilde terrein aan de Nieuwe Donk 4 in Etten-Leur, in de volksmond het Cerutti-terrein. Bekijk ook… Schoonmaakplan voor oude Cerutti-terrein Etten-Leur Sanering oude Cerutti-terrein pas in 2015 Cerutti-terrein Etten-Leur flink vervuild Het terrein is afgezet met hekken, een graafmachine doet zijn werk en her en der liggen bergen grond. Aan het hek hangt een doek van Sita Remediation: Eten, drinken en roken verboden.

Heeze-Leende.

Asbest vrijgekomen bij brand garagebox in Heeze
Eindhovens Dagblad – Sun, 04 Oct 2015 17:11:00 Z
De asbest heeft zich niet verder verspreid dan het terrein van de eigenaar van de garagebox. Die is volgens de brandweer dan ook verantwoordelijk voor de verwijdering van de asbest. De brandweer heeft de gemeente in kennis gesteld van de besmetting, zodat deze kan toezien op correcte verwijdering. Bij de brand werd ook de personenauto die in de garagebox stond, beschadigd.

Peel en Maas.

Het schoolgebouw van basisschool Panningen-Zuid aan de Raadhuijsstraat is geslooopt. Het schoolgebouw stond ruim een jaar leeg. Panningen-Zuid ging vorig schooljaar samen met de Regenboog.  De sloop was al veel eerder gepland, maar werd stilgelegd omdat de initiatiefgroep voor het realiseren van Ut Plattelandshoés het gebouw wilde inrichten als hospice voor Peel en Maas en Leudal. Uiteindelijk werd het schoolgebouw van Panningen-Noord als locatie gevonden voor het hospice. Het pand bleef leeg staan. Bron: Omroep Peel en Maas 2 oktober 2015.

Terneuzen.

Brand legt landbouwschuur in as
Omroep Zeeland – Sun, 04 Oct 2015 08:58:00 Z
ZAAMSLAG – Aan de rand van Zaamslag is een grote landbouwschuur door brand verwoest. De schuur aan de Terneuzensestraat stond leeg en werd gerenoveerd. Bij de brand, die rond zes uur vanochtend ontstond, kwam veel rook vrij. Er lag geen asbest op het dak. LichterlaaieDe brandweer rukte uit met twee bluswagens en een hoogwerker. Toen die arriveerden stond de hele schuur al in lichterlaaie. Door de muren te koelen probeerde de brandweer het omvallen ervan te voorkomen.

Woensdrecht.

Woensdag toch sloop viaduct Scheldeweg
Woensdrechtse Bode – Mon, 05 Oct 2015 15:26:00 Z
HOOGERHEIDE – Het viaduct onder de Scheldeweg in Hoogerheide gaat vanaf woensdag alsnog tegen de vlakte. Dan nemen wethouder Hans de Waal en Martin Dees van aannemer KWS Infra de eerste hap uit het bouwwerk. De sloop werd vorige week nog stilgelegd na de vondst van asbest in de puinlaag in het wegdek onder de Onderstal. De gemeente laat nu weten dat de opruimingswerkzaamheden voorspoedig verlopen en woensdagmiddag afgerond zijn.

Zwarte Waterland.

Sloop brug Zwartsluis
Genemuiden Actueel – Mon, 05 Oct 2015 17:09:00 Z
Ondanks dat de nieuwe brug bij Zwartsluis nog wat kuren vertoont, begint Rijkswaterstaat op 14 oktober met de sloop van de oude brug. Dan verwijdert de aannemer het rijdek (de val) en de bovenkant van de brug (de balans). Het Meppelerdiep is de hele dag gestremd voor de scheepvaart. Later haalt de aannemer de pilaren nog weg en begint de sloop van de betonnen constructie. Nadat de sluis helemaal is afgebouwd, komt de nieuwe brug op de plek van de oude. Dat meldt Rijkswaterstaat maandag.