Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-39

28 september 2015 18:11 uur

Edam-Volendam.

Het leegstaande bijgebouw van basisschool De Piramide in Edam wordt gesloopt. Het pand aan de Langemeerstraat is regelmatig doelwit van vandalen. Het bijgebouw, dat stamt uit 1973, staat sinds het begin van dit schooljaar leeg. Daarvoor werd de ruimte van ruim duizend vierkante meter, met zes lokalen en een patio, zowel door De Piramide als basisschool De Trimaran gebruikt. In het verleden zijn er ook vluchtelingen ondergebracht in het pand.  Noordhollands Dagblad 25 september 2015.

Leiden.

Krakers verlaten stationsflat vrijwillig: sloop aanstaande
Sleutelstad – Sat, 26 Sep 2015 14:19:00 Z
De groep krakers die de afgelopen jaren in de leegstaande kantoorflat op de hoek van het Schuttersveld en het Stationsplein bivakkeerde, heeft het gebouw gisteren vrijwillig verlaten en de sleutels bij de gemeente ingeleverd. Om herkraak te voorkomen wordt het gebouw nu dag en nacht beveiligd. Direct na de viering van Leidens Ontzet, als de kermis weer is vertrokken, wordt in het gebouw begonnen met asbest-onderzoek.

Maasdriel.

HOENZADRIEL – In het buitengebied van Hoenzadriel (gemeente Maasdriel) is drugsafval gevonden. Er stond een lekkend vat met 200 liter van een zeer bijtende stof. ‘Het vermoeden bestaat dat het aangetroffen vat afval van een xtc lab bevat, maar hierover is op dit moment geen uitsluitsel te geven’, zegt burgemeester Henny van Kooten. Bron: gemeente Maasdriel.

Ommen.

OMMEN- Na 40 jaar ondergaat het Gezondheidscentrum aan de Chevallerausstraat tijdens de komende maanden een totale metamorfose Zowel de buitenkant als het interieur krijgen een nieuw jasje en het gebouw zelf wordt duurzaam gemaakt. De renovatie is zo rigoureus dat de gebruikers ervan tijdelijk zullen verhuizen naar het Carinovagebouw aan de van Reeuwijkstraat. Het Gezondheidscentrum is voor veel Ommenaren een vertrouwde plek. Bron: Vechtdal Centraal 25 september 2015.

Utrecht

€ 3,1 miljoen voor 17 monumenten. De provincie Utrecht draagt vanuit het fonds erfgoedparels € 3,1 miljoen bij aan de restauratie van 17 rijksmonumenten. Door deze bijdrage kan een aantal markante monumenten behouden blijven en wordt een bijdrage geleverd aan het wegwerken van de restauratieachterstand. De geselecteerde projecten zijn de 10 historische buitenplaatsen. Bron: rtv9.

Vlaardingen.

Slopers – Krakers : 1 – 0
Vlaardingen24 – Sat, 26 Sep 2015 19:57:00 Z
Herman van Nieuwenhuizen | 26-09-2015 VLAARDINGEN – Afgelopen donderdagochtend vroeg werd een aantal bewoners in de Pieter Karel Drossaartstraat (PKD) opgeschrikt door forse herrie. Een aantal medewerkers van Mol Sloopwerken was bezig zich met geweld toegang te verschaffen tot een pand waar krakers zich hadden gevestigd. Mol was blijkbaar dus niet blij met de ongewenste bewoners en had ook nog eens een vrachtwagen voor de deur gezet, waar alles volgens omwonenden uit het huis in geladen werd.