Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-37

14 september 2015 20:23 uur

Arnhem.

Reformatorisch Dagblad 12-09-2015. Door een miljoenen­tekort dreigt de restauratie van de Eusebiuskerk in Arnhem stil te komen liggen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft een subsidieverzoek afgewezen. Voorzitter Hans Winters van de Stichting Eusebius Arnhem (SEA) zei gisteren te vrezen dat de restauratie over enkele weken wegens geldgebrek moet worden stopgezet. “We dachten aardig op koers te liggen met de reeds ontvangen bijdragen van de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland.

Ede.

Sloop Cavaljeschool Ede van start
Ede Stad – Sat, 12 Sep 2015 12:28:00 Z
EDE Het laatste grote centrumproject is een feit. Op de plek waar nu de Cavaljéschool staat, komt een nieuwe basisschool met appartementen. Een uniek project dat – ondanks de crisistijd – nu werkelijk van de grond komt. Vastgoedontwikkelaar Kelderman heeft zich sinds 2002 ingezet voor de haalbaarheid van het plan. Directeur Hans Koopman: ,,Het was een kwestie van een lange adem.

Enschede.

Asfalt uit sloopmateriaal van Abbink is duurzaam alternatief
Duurzaam Bedrijfsleven – Mon, 14 Sep 2015 18:00:00 Z
Wegenbouwbedrijf Abbink Boekelo Wegenbouw produceert afval uit sloopmateriaal. Het duurzame alternatief met de naam Ecofalt komt binnenkort op de markt. Abbink Boekelo Wegenbouw in Enschede ontwikkelde een duurzaam alternatief voor de onder-, tussen- en deklaag van asfaltwegen, met de naam Ecofalt. Dit asfalt bestaat voor 90 procent uit puin in plaats van het gebruikelijke natuurlijk gesteente. Het wegenbouwbedrijf haalt het puin uit sloopmateriaal van onder meer gebouwen en oude wegen.