Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-34

24 augustus 2015 14:36 uur

Berkel en Rodenrijs.

Asbest gevonden na brand in hoveniersbedrijf Berkel
RTV Rijnmond – Mon, 24 Aug 2015 06:31:00 Z
In Berkel en Rodenrijs worden maandag de asbestdeeltjes opgeruimd, die zijn vrijgekomen bij de grote brand in een hoveniersbedrijf. In een kleine kring rond het bedrijf aan de Noordeindseweg zijn deeltjes gevonden. Het opruimen van de asbestdeeltjes wordt gedaan door specialisten. Hoe lang die daarmee bezig zijn, is niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk waardoor er brand uitbrak in het hoveniersbedrijf.

‘s-Hertogenbosch.

N279 tussen Den Bosch en Veghel twee jaar op de schop
Brabants Dagblad – Mon, 24 Aug 2015 05:45:00 Z
DEN BOSCH – De N279 tussen Den Bosch en Veghel gaat vanaf maandag 24 augustus voor twee jaar op de schop. Aannemerscombinatie VOF De Vaart start dan met de verbreding van de weg. Bekijk ook… Omleidingen door werkzaamheden bij N279 Noord tussen Den Bosch en Veghel Maandag beginnen de aannemers aan de kant van Veghel met het aanleggen van de Noordbaan met twee rijstroken. Als die halverwege 2016 klaar is, wordt het verkeer daar overheen geleid en komt er ook een dubbele Zuidbaan.

Winschoten.

Alarm over vervuilde grond Winschoten
Dagblad van het Noorden – Mon, 24 Aug 2015 05:53:00 Z
WINSCHOTEN – Het vervuilde terrein van de voormalige machinefabriek NoordNed in Winschoten baart omwonenden grote zorgen. Zeker nu die vervuiling groter is dan verwacht.Het terrein, drie en halve hectare groot, ligt tussen het Sint Vitusholt en de Sint Vitusstraat. Zo’n honderd jaar lang was daar de Noord-Nederlandse Machinefabriek, beter bekend als NoordNed, in bedrijf. Vervolgens was er een andere ondernemer actief maar daarna volgden leegstand en verpaupering.