Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-33

17 augustus 2015 15:57 uur

Alphen aan den Rijn.

Alphen stelt aannemerscombinatie aansprakelijk
De Limburger – Limburgs Dagblad – Thu, 13 Aug 2015 16:15:00 Z
ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) – De gemeente Alphen aan den Rijn stelt aannemerscombinatie Mourik/BSB Staalbouw aansprakelijk voor het brugongeval tien dagen geleden en alle schade die daaruit voortkomt. Dat heeft burgemeester Liesbeth Spies donderdag gezegd. De gemeente stelt de combinatie aansprakelijk omdat deze ,,niet heeft geleverd wat was afgesproken’. ,,Ze zijn in gebreke gebleven’, aldus Spies.

Dongeradeel.

Sloop huizen Hoedemakerspolder los
WaldNet – Mon, 17 Aug 2015 13:59:00 Z
Publicatie:  ma 17 augustus 2015 15.05 uur DOKKUM – De woningen in de Hoedemakerspolder in Dokkum gaan tegen de vlakte. Een sloopbedrijf is maandag begonnen met de werkzaamheden. In totaal zullen 38 woningen verdwijnen. Na de sloop zal begonnen worden met de bouw van 35 nieuwe woningen. Naar verwachting zullen deze in het voorjaar van 2016 worden opgeleverd.

Kampen.

DOS Kampen is binnenkort van het asbestdak af
Sportzaken.pro – Thu, 13 Aug 2015 22:43:00 Z
Over enkele weken wordt begonnen met de volledige dakrenovatie, een klus die zal worden uitgevoerd door WEEVER Sloopwerken uit Kampen. Akkoord Door een akkoord tussen de verzekeraars, de gemeente Kampen en vv DOS Kampen wordt op 14 augustus al een begin gemaakt met de renovatie van het dak. Eerst wordt het terrein om de kleedkamers en kantine schoongemaakt. Asbest op de vloeren Het asbestdossier bij DOS Kampen is een zaak die al langer de aandacht trekt.

Noordoostpolder.

Bosma Creil enthousiast over Scania afvalperswagens.
Transport.nl – Fri, 14 Aug 2015 05:25:00 Z
Bosma Reinigingsbedrijf B.V. uit Creil kiest wederom voor Scania. De positieve ervaringen met de huidige huisvuilauto’s in het wagenpark, afgeleverd in 2007 en 2013, heeft Bosma Reinigingsbedrijf B.V. uit Creil doen besluiten om wederom voor Scania te kiezen. De nieuwe P 280 Euro 6 variant rijdt inmiddels enkele weken rond en de reactie is wederom zeer positief.  “De cabine wordt door onze chauffeurs zeer gewaardeerd.

Ooststellingwerf.

Sloop voormalige pand Fixet in Noordwolde
Flitsnieuws – Thu, 13 Aug 2015 18:12:00 Z
NOORDWOLDE:  Vanmorgen is begin gemaakt met sloopwerkzaamheden van het voormalige pand van Fixet in Noordwolde. Door het pand te slopen wordt er meer ruimte gecreëerd voor een nieuw een parkeerterrein. Alles in het kader voor verfraaiing van het Dorp. Het sloopwerk wordt uitgevoerd door Van der Wal sloopwerken en Asbestsanering uit de Joure.

Peel en Maas.

Brand timmerbedrijf Maasbree
InHelden.nl – Fri, 14 Aug 2015 05:58:00 Z
Donderdagavond om elf uur kwam de melding binnen van een brand onder een overkapping van een timmerbedrijf aan de Leemvenweg te Maasbree. Onder de overkapping laat hout opgeslagen. Om 23.30 uur kon al sein brandmeester gegeven worden. De brand bleef beperkt tot de overkapping. De schade bleef ook beperkt. Bij de brand is wat asbest vrijgekomen op het eigen terrein. Het opruimen valt onder verantwoordelijkheid van de eigenaar. Het levert geen gevaar op voor de omgeving.

Purmerend.

Asbest vrijgekomen bij brand Beatrixplein Purmerend
Noordhollands Dagblad – Mon, 17 Aug 2015 12:30:00 Z
PURMEREND – Bij de brand die zondagavond woedde in een woning aan het Beatrixplein blijkt ook asbest te zijn vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf is maandag bezig om de asbestresten op te ruimen. Ook zijn er schade-experts actief om de schade in kaart te brengen. Bij de brand op het balkon vatte een scooter vlam. Er wordt gedacht aan brandstichting. De bewoners van twee woningen moesten de nacht elders doorbeengen.

Zuid Beveland.

‘Asbest Donkervliet Kruiningen niet gevaarlijk’
Nu.nl – Thu, 13 Aug 2015 17:49:00 Z
Op de woonkavels aan de Donkervliet 18 en 20 in Kruiningen zijn bij de aanleg van de tuinen restanten van asbesthoudend plaatmateriaal aangetroffen. De gemeente gaat niet uit van een schadelijke hoeveelheid. “De verwachting is dat er sprake is van een enkel stukje plaatmateriaal dat meegekomen is met de opgebrachte tuingrond”, laat een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal donderdagmiddag weten.