Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-3

19 januari 2015 19:28 uur

Alphen aan den Rijn.

Sloop van Hotel Toor wéér uitgesteld 19 januari 2015 – 10:28  •  Alphens.nl  • De sloop van het voormalig hotel Toor is wederom uitgesteld. Argentum Vastgoed en de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen beiden geen uitspraak doen over wanneer de langverwachte sloop van start zal gaan.

Amersfoort.

Sloop en kap Elisabethlocatie van start
Dichtbij.nl Eemland – Sun, 18 Jan 2015 10:34:00 Z
Een aannemer begint naar verwachting volgende maand met de sloop van de voormalige PAAZ-afdeling, tussen het Ketelhuis en het voormalige kinderdagverblijf van SKA. Deze sloopwerkzaamheden duren ongeveer twee maanden. De komende maanden wordt ook de rest van de sloop aanbesteed en ingepland. De sloop medio 2016 klaar.  Komende week begint de gemeente al met de kap van 132 bomen. Deze bomen omdat zij bijvoorbeeld ziek of dood zijn of om de sloop van de gebouwen mogelijk te maken.

Arnhem.

Oosterbeekse stichting: AKU-fontein niet slopen
De Gelderlander – Mon, 19 Jan 2015 17:19:00 Z
OOSTERBEEK/ARNHEM – De AKU-fontein op het Gele Rijdersplein in Arnhem mag niet worden afgebroken of verplaatst. Dat vindt de Stichting Wederopbouw Architectuur Renkum uit Oosterbeek: ‘De fontein is een juweel van de wederopbouw’. Bekijk ook… Wethouder roept raad op tot nieuw voorstel over AKU-fontein De Oosterbeekse stichting bracht afgelopen jaar een routekaart uit die de belangrijkste objecten en gebouwen uit de wederopbouw tussen Rheden en Arnhem met elkaar verbindt.

Hardenberg.

‘Koop voormalig gemeentehuis Avereest is rond’
Hardenberg.nu – Mon, 19 Jan 2015 17:39:00 Z
Dedemsvaart – ‘Het heeft lang geduurd, maar de koop is echt rond.’ Dat zegt Rudi Bults van The Fellowship of Acoustics uit Bergentheim over zijn aankoop van het voormalige gemeentehuis aan de Moerheimstraat. Bults reageert daarmee op geruchten als zou de voorgenomen koop niet  doorgaan. ‘Eind december is de koopakte getekend en zijn alle financiële zaken afgewikkeld. Momenteel wordt druk gewerkt aan een eerste renovatie van het pand.

‘s- Hertogenbosch.

Start ombouw kantoorflat op hoek Boschveldweg-Stationsplein
Bastion Oranje – Sun, 18 Jan 2015 09:44:00 Z
Start ombouw kantoorflat op hoek Boschveldweg-Stationsplein. Donderdag 15 januari 2015 begon de sloop van de kantoorflat die gelegen is op de hoek Boschveldweg-Stationsplein. Het kantoor van Royal Haskoning wordt verbouwd tot  57 lofts Dat zijn kleine [30-90 m²] appartementen, die afgestemd zijn op starters/studenten. De Bossche projectontwikkelaar Certitudo is de ontwikkelaar van dit project.

Utrechtse Heuvelrug.

Brand verwoest loods met auto’s in Leersum
Hart van Nederland – Sun, 18 Jan 2015 07:54:00 Z
In Leersum (Utrecht) is zondagochtend rond 04.00 uur een brand uitgebroken in een loods met auto’s. Brandweerlieden zijn nog bezig met nablussen, maar volgens een woordvoerder van de brandweer kunnen de auto’s en loods als verloren worden beschouwd. Een kraan moet eraan te pas komen 003d5d om het golfplaten dak van de loods te verwijderen, zodat de brandende auto’s geblust kunnen worden. De boerderij die bij de loods hoort, is niet bij de brand betrokken.