Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-29

20 juli 2015 19:16 uur

Beverwijk.

Bouwcontainer in brand in Beverwijk, brandweer voorkomt erger
Noordhollands Dagblad – Sun, 19 Jul 2015 05:46:00 Z
BEVERWIJK – Hulpdiensten hebben in de nacht van zaterdag op zondag door snel optreden voorkomen dat een brand oversloeg naar de bibliotheek van Beverwijk. Een grote container vol bouwafval stond vrijwel tegen het gebouw van de bibliotheek op het Kerkplein, toen tegen half vijf ontdekt werd dat de bak in brand stond. De vlammen kwamen inmiddels boven de bak uit en bereikten bijna de gevel van het pand. De brandweer kwam daarom met spoed ter plaatse om het vuur te blussen.

Den Haag.

Pier van Scheveningen weer open
Hart van Nederland – Sat, 18 Jul 2015 16:12:00 Z
Uitwaaien op de Pier van Scheveningen kan weer! Zaterdagochtend ging een deel van de bekendste pier van Nederland open. Daar kwamen een paar honderd belangstellenden op af. Die konden alleen nog over het bovendek lopen. Het benedendek gaat ergens volgende maand pas open. Niet zo lang geleden zag het er nog somber uit voor het bouwwerk. Wegens faillissement van de eigenaar en achterstallig onderhoud moest de Pier dicht.

Dongeradeel.

Asbestvondst in 38 woningen Hoedemakerspolder…
Radio Noord-Oost Friesland – Mon, 20 Jul 2015 15:38:00 Z
DOKKUM -In de Dokkumer Wijk Hoedemakerspolder is een paar weken voor de bouwvak een grote hoeveelheid asbest aangetroffen in woningen die gesloopt moeten worden. 38 woningen worden gesloopt en daar komen 35 nieuwe woningen voor terug. Er is voor gekozen dat de asbestsanering ook in de bouwvakantie doorgaat. De precieze hoeveelheid is niet bekend, maar het is meer dan verwacht, aldus Hendrik van der Veen van Thús Wonen.

Haarlemmermeer.

Volgens een brief van de gemeente die omwonenden van de sportvelden in Abbenes hebben ontvangen, blijven er hekken staan totdat alle asbest voor de winterperiode verwijderd is.De brief volgt nadat eind mei duidelijk werd dat er rond de sportvelden asbest in de bodem zat. Op initiatief van de gemeente zijn de zichtbare asbestdeeltjes al verwijderd, maar blijven de hekken staan totdat ook het resterende asbest hier weg is. Bron: Meerradio 18 juli 2015. 

Hellendoorn.

Asbest vrijgekomen bij brand schuur
Rijssens Nieuwsblad – Sun, 19 Jul 2015 07:19:00 Z
DAARLERVEEN Zaterdag 11 juli rond 12.00 uur is er brand ontstaan in de schuur van het pand aan de Meeuwenweg 21 in Daarlerveen. De brand is geblust door de brandweer. Bij deze brand kwam asbest vrij, waardoor diverse bewoners van de Meeuwenweg en Zwanenweg hun huis niet in mochten. Een gecertificeerd saneringsbedrijf heeft diverse tuinen aan de Meeuwenweg en Zwanenweg schoongemaakt.

Lochem.

Mogelijk sloop brandpand Lochem
De Stentor – Sat, 18 Jul 2015 14:15:00 Z
LOCHEM – Komende maandag valt waarschijnlijk de beslissing of het brandpand aan de Nieuwstad moet worden gesloopt. De gemeente heeft dan overleg met een groep betrokkenen. Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand die vrijdagochtend rond kwart voor vier ontstond in de biowinkel in het centrum van Lochem. Behalve de winkel en het pand erboven, waar de winkelier zelf woonde, is er ook in enkele aanpalende panden fikse schade.

Te hete pan vet oorzaak van grote brand Lochem
De Stentor – Mon, 20 Jul 2015 16:15:00 Z
LOCHEM – De grote brand aan de Nieuwstad in Lochem is vrijdag veroorzaakt door een pannetje met vet dat te heet is geworden op het vuur. Bekijk ook… Mogelijk sloop brandpand Lochem Grote uitslaande brand bij biologische winkel in Lochem (video) Grote brand in Lochem verwoest winkel en 4 appartementen Dat constateerde de brandweer maandag na onderzoek. De brand in biologische winkel Marcus brak in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.30 uur uit op de begane grond achterin het pand.

Meppel.

Het herenhuis Groenmarkt 2 is aangewezen als gemeentelijk monument. Dat betekent dat het ‘Klokkehuis’ niet gesloopt mag worden. Bron: Myjour 17-07-2015. 

Middelburg.

Middelburg verbouwt schouwburg voor maximaal 8,5 miljoen euro
Provinciale Zeeuwse Courant – Thu, 16 Jul 2015 17:36:00 Z
MIDDELBURG – De renovatie van de schouwburg in Middelburg mag van de gemeenteraad maximaal 8,5 miljoen euro kosten. Een eerder plan ging uit van een grote renovatie, waarbij ook de buitenkant en de entree van het gebouw aan het Molenwater zouden worden aangepakt. Die klus zou 12,5 miljoen euro kosten, maar de raad vond dat, mede vanwege miljoenenbezuinigingen, te duur.

Purmerend.

Verder overleg over de sloop van het voormalige hotel Bellevue en een zes verdiepingen hoog nieuw pand aan het Tramplein in Purmerend is zinloos. Behalve als woningcorporatie Intermaris, de eigenaar van de locatie, met een ander plan komt. Dat schrijft de Vereniging Historisch Purmerend in een brief aan wethouder Hans Krieger. Bron: Noordhollands Dagblad 17 juli 2015. 

Rheden.

Rheden wil af van 27 panden
De Gelderlander – Sun, 19 Jul 2015 04:58:00 Z
DE STEEG – De gemeente Rheden heeft 27 panden in eigendom die ze liever kwijt is dan rijk. De panden zijn niet nodig voor de taken die de gemeente uitvoert. In totaal heeft Rheden 87 gebouwen. Het is niet zo dat Rheden genoodzaakt is deze 27 panden met onmiddellijke ingang te verkopen. De meeste zijn aan derden verhuurd. De gemeente wil tot verkoop overgaan als de gebruikers vertrekken.

Sudwest Fryslan.

Plan Doltewâl Workum
Wonen Zuidwest Friesland – Thu, 16 Jul 2015 15:12:00 Z
Op de hoek van de Doltewâl en Schoolstraat in Workum staat nu nog de oude Dolteschool. Het schoolgebouw stond al geruime tijd gedeeltelijk leeg na vertrek van de RK school de St. Ludgerus naar de nieuwbouw bij de voetbalvelden. Nu ook kinderopvang SISA verhuist naar haar nieuwe stek aan de Weverswei (tegenover de sporthal) heeft gemeente Súdwest Fryslân opdracht gegeven het schoolgebouw na de zomervakantie te slopen.

Vlijmen.

De dagen van de verloederde stallen aan de weg van Vlijmen naar Helvoirt zijn geteld. Slopersbedrijf Arno van den Dungen is deze week aan de slag gegaan met het leegstaande complex aan de Vendreef. De stallen staan leeg sinds 2007. Bij de laatste voorjaarsstormen vlogen er diverse asbesthoudende dakplaten van af. Daarop besloot de provincie, eigenaar van de voormalige boerderij, om over te gaan tot sloop van de stallen. Het bijbehorende woonhuis blijft staan. Bron: Brabants Dagblad

Wijk bij Duurstede.

Start sloop voormalig garagebedrijf
Het Groentje – Mon, 20 Jul 2015 16:37:00 Z
WIJK BIJ DUURSTEDE ‘ Eind deze week start de voorbereiding voor de sloop van de oude gebouwen van het tankstation en het garagebedrijf van Van Kerkhof-Visscher aan de Zandweg. Ook het naastgelegen gebouw dat jaren is gebruikt door verenigingen, wordt gesloopt. De sloopwerkzaamheden kunnen in de komende weken enige verkeers- en geluidsoverlast geven. Uw begrip wordt hiervoor gevraagd. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw op het vrijgekomen gebied in september start.

Zierikzee.

“Asbest speelterrein ongevaarlijk!”
Zeeland Blog – Sun, 19 Jul 2015 06:20:00 Z
Door Marcel van der Voort op 19 juli 2015 om 06:20, in de categorie Nieuws. ZIERIKZEE – Op het speelveld aan de Kabbelaarsbank in Zierikzee zijn recentelijk stukjes asbest gevonden. Het terrein is verder onderzocht. Er is gekeken of aan de oppervlakte asbest te vinden was. Dit was niet het geval. Daarnaast zijn 12 sleuven gegraven. In 2 sleuven zijn asbestresten gevonden, in zulke kleine hoeveelheden dat hiervoor wettelijk geen nader onderzoek of sanering nodig is.

Zwolle.

Doorkijk dankzij sloop Melkmarkt Zwolle
De Stentor – Thu, 16 Jul 2015 16:39:00 Z
ZWOLLE – Het sloopgeweld op de Melkmarkt is inmiddels zo ver gevorderd dat het verrassende doorkijkjes oplevert. Want nu de massieve bebouwing hap voor hap verdwijnt is het ineens mogelijk om vanaf de Melkmarkt in de Voorstraat te kijken. Menigeen vergaapte zich gisteren aan het nieuwe uitzicht en aan de werkzaamheden. Lang zal deze situatie niet duren want zodra de sloop afgerond is begint de bouw van een nieuw pand ten behoeve van kledinggigant Primark.