Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-26

29 juni 2015 17:15 uur

Aalten.

In de afgelopen week is sloopbedrijf Prinsen uit Bredevoort druk bezig geweest met de sloop van het vervallen pand van de voormalige slagerij van Eppink aan de Dijkstraat in Aalten. Vele jaren stond dit pand vervallenbij, tot grote ergernis in de buurt. De gemeente Aalten wil nu elk jaar óf een pand opknappen óf restaureren. Het pand van Eppink was echter reddeloos verloren.Het pand kent een flink stuk historie. Bron: Aaltens Nieuws 26-06-2015.

Assen.

Actium steekt miljoenen in renovatie en nieuwbouw huurwoningen Assen
Asser Courant – Mon, 29 Jun 2015 10:16:00 Z
Gepubliceerd: 29 juni 2015 10:58 ASSEN – Actium investeert de komende vijf jaar 90 miljoen euro in wijken in Assen. De woningcorporatie sloopt of renoveert ruim 1600 huurwoningen. Waar wordt gesloopt komt nieuwbouw terug. In Assen-Oost gingen al de nodige oude woningen plat. ? 2015 © AC.nl   Dat gebeurt in Assen-Oost en de wijken Oude Molenbuurt en Lariks, waar veel woningen van 40 jaar of ouder staan. Actium belooft vervolgens geen huurverhogingen door te voeren.

Breda.

Sloop stukje Heuvel begonnen
Bredabuurt.nl – Sun, 28 Jun 2015 07:35:00 Z
Afgelopen week is de sloop van de appartementen aan de Frits Peutz, Jan Ligthartstraat, Montessoristraat en de Fröbelstraat dan toch begonnen.

Sloop- en nieuwbouw in de wijk Heuvel in Breda
BN DeStem – Sat, 27 Jun 2015 18:52:00 Z
BREDA – Woningcorporatie WonenBreburg pakt zijn sloop- en nieuwbouwplannen in de Bredase wijk Heuvel weer op. Die hebben om financiële redenen in de ijskast gestaan, maar worden daar weer uitgehaald.

Diemen.

Voorbereidende werkzaamheden fundatieonderzoek appartementencomplex De Sfinx
Gemeente Diemen – Sun, 28 Jun 2015 00:56:00 Z
De projectontwikkelaar Van Wijnen start vanaf maandag 29 juni met voorbereidende werkzaamheden voor een fundatieondezoek op de locatie waar het appartementencomplex De Sfinx wordt gerealiseerd. De werkzaamheden duren tot ongeveer eind juli. Het doel van het fundatieonderzoek is te bepalen hoe Van Wijnen het heiwerk voor het nieuw te bouwenappartementencomplex kan realiseren.

Emmeloord.

Mercatus start deze week met de sloop van de centrumflats de Tros, het Anker, de Meerpaal en de Boei in Emmeloord. Een sloopbedrijf start nog deze week met het plaatsen van hekken rond de flats. De flats worden gesloopt, omdat ze niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Gemeente Noordoostpolder heeft de vergunning voor de sloop verstrekt. In de flatgebouwen zijn verschillende asbesthoudende toepassingen verwerkt.  Bron: De Noordoostpolder 26 juni 2015,

Harlingen.

Vandaag is de asbestsaneerder begonnen met de voorbereidingen voor het saneren van het terrein rondom de afgebrande loods. Op het terrein is asbest aangetroffen. De saneerder start morgen met de opruimwerkzaamheden. Het hele gebied is afgesloten en wordt beveiligd.  Nadat het terrein is gesaneerd wordt begonnen met de sanering van de gehele loods. In de loods ligt ook asbest. Daarnaast is er sprake van instortingsgevaar. De hele loods wordt dan ook gesloopt. Het terrein blijft tijdens de sloopwerkzaamheden verboden terrein en wordt beveiligd. Bron: gemeente Harlingen.

Leidschendam-Voorburg.

Stadskantoor en Raadhuis opent zijn (vernieuwde) deuren
Dichtbij.nl Haaglanden Noord – Sun, 28 Jun 2015 05:13:00 Z
Met de open dag voor het gerenoveerde oude Raadhuis en het Stadskantoor start officieel een nieuwtijdperk voor de gemeente Leidschendam-Voorburg. Vertrouwen, verbinden en verantwoordelijkheid. Het zijn de drie kernwaarden die symbool staan voor de nieuwe Centrale Huisvesting.  De gemeentelijke organisatie werkt vanaf 2015 niet meer vanuit zes, maar vanuit twee panden. Gebouwen die passen bij een nieuwe manier van werken.

Lelystad.

Lelystad – Glasvezelbedrijf stuit op asbest in grond
NieuwsOpinie – Mon, 29 Jun 2015 12:16:00 Z
Bij graafwerkzaamheden in de Lelystadse Zuiderzeewijk en De Veste is volgens Reggefiber asbest gevonden. Het glasvezelbedrijf heeft een brief gestuurd aan bewoners bij wie de komende twee weken glasvezel zou worden aangelegd.

Wierden.

Bij de aanleg van het kunstgrasveld bij Enter Vooruit, is asbest aangetroffen in de grond. De gemeente en provincie zijn bezig met onderzoek om de ernst van de asbestvervuiling vast te stellen. Op last van de gemeente is De Werf geheel afgesloten. Zo gauw er meer informatie beschikbaar is, zal dit via de website van Enter Vooruit en social media bekend worden gemaakt. Bron: Enters Nieuws 25 juni 2015. 

Zaandam.

Vandalen maken voor duizenden euro’s schade aan manege
Dichtbij.nl Zaanstreek – Sat, 27 Jun 2015 14:06:00 Z
ZAANDAM – Vandalen hebben vrijdagavond bij de nieuwe manege De Blijde Ruiters onder meer de ruiten ingegooid. Ook werden er een aantal zonnepanelen op het dak vernield. De schade zou oplopen tot in de duizenden euro’s. Het is niet de eerste keer dat de manage onder vuur wordt genomen door vandalen. Door de vernielingen ligt ook een rijbak, die net was gevuld, vol met glas. Ook werd er een regenpijp gesloopt. Stuk van’De schade loopt op tot in de duizenden euro’s.