Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-25

22 juni 2015 16:51 uur

Alkmaar.

Met stijgende ontzetting volgen de bewoners van de Alkmaarse Spoorbuurt de sloopwerkzaamheden van het pand aan de Stuartstraat op de huisnummers 58 en 60.  In het nieuwbouwplan heeft een projectontwikkelaar vijf appartementen ingetekend en volgens de bewoners druist dat in tegen de afspraken zoals die in het bestemmingsplan zijn vastgelegd. ,,Daarin staat dat splitsing van woningen verboden is’, weet Leo Heemskerk van de Op de rails, de wijkvereniging in de Spoorbuurt. Bron: Noordhollands Dagblad 20 juni 2015. 

Assen.

Bodemsanering, locatie: Abel Tasmanplein in Assen
Provincie Drenthe – Wed, 17 Jun 2015 00:15:00 Z
Inhoud Publicatiedatum 17 juni 2015 Type bodembeschermingsvergunning De gemeente Assen heeft, ingevolge artikel 28, juncto artikel 39b, derde lid, van de Wet bodembescherming een melding Besluit uniforme saneringen (Bus) ingediend bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, voor de locatie Abel Tasmanplein in Assen. De melding is ontvangen op 4 juni 2015 en betreft een immobiele verontreiniging met PAK (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen).

Breda.

Op dinsdag 23 juni of woensdag 24 juni start de firma Stolwerk uit Breda met het slopen van twee stallen en een gebouw waarin mest wordt opgeslagen achter het pand Gilzeweg 9. Stolwerk verwijdert eerst het asbesthoudende bouwmateriaal en daarna wordt de rest van het gebouw gesloopt. De werkzaamheden zijn weersafhankelijk en zijn uiterlijk 24 augustus gereed. De Gemeente Breda is eigenaar van de kavel en de agrarische gebouwen die daarop staan. Bron: Bredabuurt. nl 20 juni 2015.

Delft.

Omwonende heeft huis vol scheuren na sloop spoorviaduct
Delft op Zondag – Sat, 20 Jun 2015 23:45:00 Z
Editie: Week 25, Jaargang 23 | zondag 21 juni, 2015 Nadat het spoorviaduct met het nodige geweld werd neergehaald, zit de woning van Boosman vol scheuren. In totaal hebben Delftenaren tot nu toe 209 keer schade gemeld als gevolg van werkzaamheden in de Spoorzone. (foto: Marco van der Roest) Foto bestellen DELFT – Het neerhalen van een 1200 meter lang spoorviaduct is geen sinecure. Het ging afgelopen weken met het nodige sloopgeweld gepaard.

Ede.

Brand verwoest woningen in Ede, kat vermist
De Gelderlander – Sat, 20 Jun 2015 22:28:00 Z
EDE – Een twee-onder-een-kapwoning aan de Twijnstraat in Ede-Zuid is zaterdagavond ernstig beschadigd geraakt bij een brand. De brand in de woning brak rond 21.00 uur uit. Even later sloeg de brand over naar de naastgelegen woning. De bewoners van beide panden zijn door brandweerlieden uit de woning gehaald. Wel is een kat vermist. Rond 22.15 uur was de brand meester. Volgens de brandweer zijn beide panden onbewoonbaar.

Kampen.

Commotie door vermeend asbest bij woningbrand Kampen
112fotografiemedia – Sun, 21 Jun 2015 01:04:00 Z
Kampen – Commotie zaterdagochtend in de Leeuwstraat in het Overijsselse Kampen. Daar ontstond in een schuur van een woning brand. Het vuur sloeg over in de woning die dan ook geheel uitbrandde. Het vuur was snel onder controle zodat overslaan naar naast gelegen huizen werd voorkomen. Daar er een aan asbest gelijkende stof werd aangetroffen werd er Grip1 afgekondigd. De bewoners van naast gelegen woningen moesten hun huis uit. De straat werd afgesloten.

Leusden.

Toekomst gemeentehuis ter discussie
Leusder Krant – Wed, 17 Jun 2015 06:48:00 Z
‘Ergens anders een kantoor kan ook’ Frits van BredaLEUSDEN Coalitie en oppositie in de gemeenteraad van Leusden zijn het er over eens dat er iets met het gemeentehuis moet gebeuren. Het gebouw is te groot voor het huisvesten van het ambtenarenapparaat, voldoet niet aan geldende veiligheidseisen en is bepaald niet energiezuinig. Er zal snel een beslissing genomen moeten worden. De gebruiksvergunning, afgegeven door de Veiligheidsregio Utrecht, verloopt in oktober 2016.

Maasbracht.

De brandweer in het Limburgse Maasbracht is zaterdagmorgen rond 02.00 uur uitgerukt voor een grote brand in een leegstaande loods. Een brandweervoorlichter meldt zaterdag dat het pand volledig is verwoest. In de omgeving van de uitslaande brand bevonden zich meerdere seniorenwoningen, er werd niemand geëvacueerd. Over de oorzaak van de brand is niets bekend, ook is nog onduidelijk of er asbest in de loods aanwezig was. Bron: Hart van Nederland 20 juni 2015,

Nijmegen.

Ingrijpende renovatie voor verpleeghuis
Bouwwereld.nl – Wed, 17 Jun 2015 06:34:00 Z
Het zeven verdiepingen hoge Gebouw A op de campus van het Radboudumc in Nijmegen is gerenoveerd. Aan de buitenkant is er niets veranderd. De grootste bouwkundige ingreep was het aanbrengen van een glazen overkapping over de binnenplaats en het isoleren van de bakstenen buitengevels.

Roermond.

Politiemensen Roermond blootgesteld aan asbest bij brand jachthaven
Actueel Nieuws Nederland – Wed, 17 Jun 2015 17:18:00 Z
ANN – Bij de brand in Roermond bij een jachthaven in december 2014 hebben politiemensen blootgestaan aan besmetting met asbest. Hierbij zijn zij zonder de verplichte beschermingsmiddelen blootgesteld aan een mengsel van schadelijke stoffen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). De politie had voor een gebrek aan beschermingsmiddelen een jaar eerder, in december 2013, nog een waarschuwing gekregen van de inspectie.

Urk.

Sloop voormalige Wilhelminaschool begonnen
Flevopost – Mon, 22 Jun 2015 14:23:00 Z
Urk – De sloop van het voormalige pand van de Koningin Wilhelminaschool aan de Nieuw Guineastraat op Urk is maandagochtend begonnen. Wethouder Gerrit Post stapte zelf op de kraan en gaf zo het startsein. Met de sloop begint het herontwikkelingstraject van het gebied. Het totale traject wordt onder andere met een buurtvertegenwoordiging opgepakt waarbij gezamenlijk een aantal fasen worden doorlopen.