Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-24

15 juni 2015 18:46 uur

Bemmel.

Kritiek op verwijdering asbest van schuurdak Bemmel
De Gelderlander – Sat, 13 Jun 2015 13:59:00 Z
BEMMEL – Maarten van den Bos, PvdA-fractievoorzitter in de gemeente Lingewaard, is boos over de gang van zaken bij het verwijderen van asbest golfplaten in Bemmel. Volgens hem verwijderde de aannemer in opdracht van Waardwonen asbest zonder de buurt te informeren.  De asbest werd verwijderd van een dak van een schuurtje nabij de Oostervelden.

Deventer.

Tegeltjes in Deventer Scheg zitten los: onderhoud nodig
De Stentor – Sat, 13 Jun 2015 12:21:00 Z
DEVENTER – Het instructiebad van zwembad de Scheg in Deventer gaat deze zomer een paar weken dicht. De tegeltjes in het verwarmde bassin zitten los. Ook blijken er problemen met de brandveiligheid. Tijdens een controle, uitgevoerd door de gemeente Deventer, bleek ook dat de brandscheidingen in het zwembad niet meer voldoen. Dit komt door veranderde wetgeving. Ook bleek dat er, vanwege de loszittende tegels, dringend onderhoud nodig is aan het instructiebad.

Ede.

Burgerbelangen Ede hekelt sloop woningen Kolkakkerbuurt
Ede Stad – Mon, 15 Jun 2015 14:55:00 Z
EDE Burgerbelangen heeft raadsvragen gesteld over de sloop van woningen in de Kolkakkerbuurt. ,,Vol verbazing nam Burgerbelangen via een krantbericht kennis van het besluit van Woonstede om 163 woningen in de Kolkakkerbuurt te slopen. Onze partij betreurt dit bericht. Hoe kan het dat het college hier niet tegen in het verweer gaat?”, stelt fractievoorzitter Ruben van Druiten. ,,Deze woningen staan synoniem voor het begin van de verstedelijking van Ede.

Emmen.

Wakker Emmen wil onderzoek naar renovatie sporthal De Klabbe
RTV Drenthe – Mon, 15 Jun 2015 15:21:00 Z
EMMER-COMPASCUUM – Wakker Emmen wil dat het college van B en W onderzoekt hoe sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum kan worden opgeknapt. De veertig jaar oude sporthal is volgens de partij gedateerd en nodig aan renovatie toe. Een van de problemen is de slechte isolatie, waardoor de energielasten hoog oplopenBelangrijke functie”De sporthal vervult een belangrijke functie in Emmer-Compascuum”, zegt raadslid Roelof Woltman van Wakker Emmen.

Etten-Leur.

Voorbereidingen sloop Turfvaart in gang gezet
Local FM – Mon, 15 Jun 2015 13:23:00 Z
Op maandagochtend 15 juni worden de voorbereidingen getroffen voor de sloop van het gebouw de Turfvaart van de jachthaven in Etten-Leur.De hekken worden vandaag om het gebouw gezet en de sloopwerkzaamheden gaan vanaf morgen van start. Het gebouw werd begin van het jaar getroffen door een flinke brand. Aan de buitenkant van het gebouw is daar niet veel van te zien. Binnen was de schade echter zo groot dat het gebouw volledig gesloopt moet worden.

Kampen.

DOS Kampen maakt zich zorgen om asbest
De Stentor – Mon, 15 Jun 2015 14:58:00 Z
KAMPEN – Voetbalvereniging DOS Kampen maakt zich zorgen over het asbest op het dak van de kleedkamers. Reden is de uitkomst van extra onderzoek. Bekijk ook… Mogelijk asbestgevaar bij DOS Kampen Vorige week bleek dat asbestdeeltjes via mos van het kapotte dak waaien. “Het is een teken aan de wand dat we met gezwinde spoed aan de slag moeten”, aldus vicevoorzitter Hardy Wellenberg. Een opluchting voor de vicevoorzitter is dat het asbest niet schadelijk is voor de gezondheid.

Zwolle.

Sloop Melkmarkt Zwolle merkbaar
De Stentor – Mon, 15 Jun 2015 14:18:00 Z
ZWOLLE – Vanochtend is de sloop van de oude bankenlocatie aan de Melkmarkt in Zwolle begonnen. Aan de buitenkant althans. De sloper is in het gebouw al een maandje bezig. Bekijk ook… Bankenlocatie gaat half mei tegen de vlakte Schrikdraad op bouwhekken in uitgaanscentrum Zwolle Eerst is alle asbest voorzichtig uit het gebouw verwijderd. Voor het winkelend publiek was er nog niet veel te zien tot vanochtend.