Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-22

01 juni 2015 18:26 uur

Amsterdam.

Amsterdams muziekcentrum is ‘rijp voor de sloop’
De Stentor – Mon, 01 Jun 2015 15:09:00 Z
Het Amsterdamse muziekcentrum Melody Line zou rijp zijn voor de sloop. Dat liet directeur Albert Pronk weten aan de lokale televisiezender AT5. Hoe de brand dit weekend kon ontstaan, is lastig te achterhalen. Het gedeelte van het pand waar het vuur uitbrak, is door de felle brand totaal verwoest en alles is er zwaar beschadigd. Bekijk ook… Oorzaak brand studio lastig te achterhalen Medewerkers van het muziekcentrum zagen zaterdagavond rook en vlammen in het ketelhuis, waar de cv-ketel staat.

Assen.

Vraagtekens familie na overlijden bewoner: wat te doen met de laatste oude woning aan de Oranjebond?
Asser Courant – Sat, 30 May 2015 21:13:00 Z
Gepubliceerd: 30 mei 2015 20:02 ? Laatste update 30 mei 2015 11:12 REPORTAGE – Je kunt je nauwelijks voorstellen dat er gezinnen met tien, twaalf kinderen hebben gewoond. De huisjes aan de Oranjebond in Assen, die aan het eind van de negentiende eeuw werden gebouwd. Nu staat er nog maar één, op nummer 14. En na het overlijden van de vorige bewoner, de alleenstaande Hendrik Timmer, weet de familie eigenlijk niet zo goed wat ermee moet gebeuren.

Dronten.

Groen licht voor onderzoek naar zwembaden
Flevopost – Mon, 01 Jun 2015 17:23:00 Z
Dronten – De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met een onderzoek naar de toekomst van zwembad Overboord in Dronten. Daarmee is een bedrag van 90.000 euro gemoeid. Dat onderzoek moet licht werpen op de vraag hoe het verder moet met het zwembad. Er liggen drie scenario’s, die nader worden onderzocht: renovatie van het zwembad, nieuwbouw van een vergelijkbaar zwembad of nieuwbouw van een kleiner zwembad.

Geldrop.

Brand op zolder rijtjeshuis op Eikelaar in Geldrop, mogelijk asbest vrijgekomen
Omroep Brabant – Sat, 30 May 2015 22:29:00 Z
De brandweer was met meerdere wagens ter plaatse om de brand te bestrijden. Het hoekhuis heeft flinke rook- en waterschade en het naastgelegen huis, waar de brand ontstond, stond vol met rook. Een dakdekker was bezig met werkzaamheden aan de dakgoot. Daarbij is het dakleer verhit. Na de werkzaamheden bleek dat er brand was ontstaan. De dakdekker heeft nog geprobeerd om de brand te blussen met een poederblusser, maar dat is niet goed gelukt. Bij de brand is niemand gewond geraakt

Groningen.

Woningbrand Groningen
112fotografiemedia – Sat, 30 May 2015 23:33:00 Z
Groningen – In een woning aan de Rubenstraat heeft zaterdag begin van de avond een korte brand gewoed. Door een onbekende oorzaak was er brand ontstaan in de sauna die zich in de woning bevond. De brandweer werd ingeschakeld en kwam met spoed ter plaatsen. Na enig sloop werk was de brand geblust. De brandweer heeft delen van de sauna naar buiten gegooit om op nieuw brand te voorkomen. De brandweer heeft hierna de woning gefentileerd. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Veghel.

De oude Maria ter Heideschool in Mariaheide mag worden gesloopt. Altavilla Bouwmanagement heeft van de provincie toestemming gekregen om het schoolgebouw af te breken.  Vleermuizen hielden de sloop tegen, maar afgelopen jaar werden vleermuiskasten in de buurt opgehangen en de vleermuizen zijn inmiddels ‘verhuisd’. Bron: bd.nl 29-05-2015.

Vlissingen.

Asbest gevonden bij Thermphos, werk direct stilgelegd
Omroep Zeeland – Mon, 01 Jun 2015 15:13:00 Z
VLISSINGEN-OOST – Bij werkzaamheden op het oude Thermphos-terrein is asbest gevonden in het ovenhuis. Het asbest werd gevonden op het moment dat er begonnen zou worden met het verwerken van het fosforslib. Na de vondst is het werk meteen stilgelegd in de directe omgeving en wordt er daar niet meer gewerkt tot er een definitief plan ligt hoe verder te gaan. OptiesAannemer DS kijkt nu naar de mogelijkheden die variëren van opruimen tot laten zitten.