Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-20

18 mei 2015 17:34 uur

Appingedam.

Het eerste aardbevingsbestendige huis staat in Appingedam. De woning is sinds 2012 zwaar beschadigd, maar is nu herbouwd en verstevigd volgens de huidige normen.  Dat meldt RTV Noord vrijdag.  De aardbevingen in de afgelopen jaren veroorzaakten enkele scheuren in de fundering van het huis. Het voorste gedeelte van de woning is volledig opgetrokken en de achterkant is verstevigd volgens de normen die nu bekend zijn. Bron: Nu.nl 15 mei 2015.

Loppersum.

Bewoners Jarinowoningen Loppersum willen terug
RTV Noord – Mon, 18 May 2015 16:29:00 Z
Negentig procent van de bewoners van 43 Jarinowoningen in Loppersum wil terug naar de oude buurt na de afbraak en herbouw van de huizen. Ze hebben dat laten weten aan het Centrum voor Veilig Wonen. Enkele bewoners twijfelen nog. Ook hebben een paar bewoners laten weten liever op een andere plek in Loppersum te willen wonen. In Loppersum moeten 43 Jarinowoningen worden afgebroken

Ommen.

Huis of schuurtje verbouwen en dan al je afval dumpen in Junne. Dat is wat de politie aantrof aan de Vennendijk. Dat is natuurlijk jammer, want de gemeenschap draait voor de kosten op! Huis of schuurtje verbouwen en dan al je afval dumpen in Junne. Dat is wat de politie aantrof aan de Vennendijk. Bron: Vechtdal leeft 15 mei 2015. 

Oude  IJsselstreek.

Het karakteristieke gebouw ’t Hoeckhuys tegenover het treinstation in Terborg wordt verkocht aan Taco Hermeling. Hij wil het oorspronkelijke horecapand ombouwen tot kantoor voor zijn bedrijf TB Events. Bekijk ook… Nieuwe eigenaar ’t Hoeckhuys begint aan opknapbeurt De bedoeling is dat het pand per maandag 1 juni in bezit komt van het evenementenbedrijf. Leeg ’t Hoeckhuys staat al jaren leeg, waardoor het pand toe is aan een grondige renovatie. “Dat gaan we dan ook doen. Bron: De Gelderlander 15 mei 2015. 

Sittard-Geleen.

Hopen verwrongen staal en een berg afval resten na de grote brand die woensdag heeft gewoed in een opslagloods van Schils B.V. aan de Dr. Nolenslaan in Sittard. Waarschijnlijk hebben laswerkzaamheden met het uitbreken van de brand te maken gehad. Volgens directeur Leen van den Broek waren lassers aan het werk in de loods. Tijdens hun pauze merkten ze dat er brand was uitgebroken. Daarna ging het snel en stond de loods binnen luttele minuten in lichterlaaie. Bron: Nieuws.Nl 15 mei 2015.

Veghel.

De gemeente Veghel heeft sinds 2009 175 leegstandsvergunningen verstrekt. Piekjaar was 2012. In dat jaar werden maar liefst 49 leegstandsvergunningen verleend. De teller staat dit jaar (tot en met april) op 15. Met de leegstandsvergunning wordt het mogelijk om woningen tijdelijk te verhuren zonder dat er een rechtsbescherming ontstaat voor de huurder. Een voorbeeld is de tijdelijke verhuur van huurwoningen die op de nominatie staan voor sloop of renovatie.  Bron: Alles van Veghel 15 mei 2015.

Wissekerke.

Het zwembad is Wissenkerke is gered. De gemeenteraad van Noord-Beveland  stelde gisteravond 230.000 euro beschikbaar voor een grondige renovatie van het verouderde en beschadigde bad. Consequentie is wel dat het zwembad deze zomer dicht blijft, want de werkzaamheden zullen ruim een jaar in beslag nemen. NoodoplossingHet zogenaamde Wissebad is tijdens de jaarlijkse schoonmaak ernstig beschadigd geraakt. Bron: Omroep Zeeland 14 mei 2015.