Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-2

12 januari 2015 19:27 uur

Coevorden.

Sloop pand Seubers gestart
Coevorden HuisAanHuis – Mon, 05 Jan 2015 17:46:00 Z
Aalden / Emmen – De sloop van Pand Seubers is vandaag begonnen en maakt plaats voor nieuwbouw van het bedrijf Basic Supply Group uit Emmen. Het pand van voormalig taxibedrijf Seubers stond sinds 2004 leeg en was velen een doorn in het oog. Het oorspronkelijke plan van het bedrijf bestond uit een gebouw van drie verdiepingen, een even hoog appartementengebouw en een aantal geschakelde woningen. Na bezwaar van erfgoedvereniging Heemschut is het plan aangepast.

Emmen.

Buurthuis Emmer-Compascuum volgende week tegen de vlakte
RTV Drenthe – Mon, 05 Jan 2015 17:40:00 Z
EMMER- COMPASCUUM –  Het leegstaande multifunctionele centrum de Hilde in Emmer-Compascuum wordt volgende week gesloopt.  Dat zegt de gemeente Emmen. Het complex staat sinds november leeg en zou al voor de jaarwisseling tegen de vlakte gaan. Angst voor brandstichtingBuurtbewoners vreesden dat het gebouw uit 1976 slachtoffer zou worden van brandstichting.  Vooral met oud en nieuw was de angst hiervoor in Emmer-Compascuum groot.

Sloop MFC De Hilde begint volgende week
Emmen.nu – Mon, 05 Jan 2015 17:36:00 Z
Emmer-Compascuum – Het leegstaande multifunctionele centrum de Hilde in Emmer-Compascuum wordt volgende week gesloopt. Dat meldt de gemeente Emmen. Het complex staat sinds november leeg en zou aanvankelijk voor de jaarwisseling gesloopt worden. Buurtbewoner vreesden dat het uit 1976 stammende gebouw slachtoffer zou worden van brandstichting. Vooral met oud en nieuw was de onrust in Emmer-Compascuum groot. Hoe lang de sloop gaat duren is niet bekend.

Finsterwolde.

Bewoners van Finsterwolde werden vorig jaar opgeschrikt door sloopplannen voor 28 sociale huurwoningen. Dit leverde een storm van protest op. Een groep actieve bewoner heeft zich verenigd in de Stichting Coöperatief Finsterwolde en het initiatief genomen om een serieus alternatief voor de sloopplannen te ontwikkelen.

Voor het haalbaarheidsonderzoek worden de bewoners ondersteund door Adviesbureau STAMM. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om als dorpsbewoners een Wooncoöperatie op te zetten die de regie in eigen hand neemt en het beheer van de woningen overneemt. Alle bewoners van Finsterwolde worden betrokken bij de plannen. Bron: Streekblad 12-01-2015.

 

 

Heerhugowaard.

Verbazing over sloop kassen in Altongebied
Noordhollands Dagblad – Mon, 12 Jan 2015 16:44:00 Z
HEERHUGOWAARD – De sloop van het kassencomplex van Streekrozen aan de Schoutenbosweg in Heerhugowaard heeft veel opzien gebaard in het noordelijke deel van de gemeente. Want is het niet wethouder Monique Stam die zij aan zij met de provincie strijdt voor een versterking van de glastuinbouw in het Altongebied? Dat laatste klopt, aldus Heerhugowaard. Maar tegen de afbraak van deze kassen kon de gemeente niets inbrengen. Wettelijk gezien waren er geen argumenten om een sloopvergunning te weigeren.

Hellendoorn.

Brand in schuur Bleekweg Nijverdal
TC Tubantia – Sat, 10 Jan 2015 09:24:00 Z
NIJVERDAL – In een schuur aan de Bleekweg in Nijverdal heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed. De brand werd vlak na middernacht ontdekt.  Bij de brand is er vermoedelijk asbest vrijgekomen. In de vrijstaande schuur stonden meerdere auto’s, een oldtimer is door de brand verwoest. De oorzaak van de brand is nog onbekend. er zijn geen gewonden gevallen.

Meppel.

Sloop gymzaal Gerard Doustraat
Gemeente Meppel – Mon, 05 Jan 2015 15:45:00 Z
Deze week is begonnen met de duurzame sloop van de gymzaal aan de Gerard Doustraat. De werkzaamheden duren omstreeks tien werkbare dagen.

Moerdijk.

Voorbereidende werkzaamheden heropenen Roode Vaart in Zevenbergen
Gemeente Moerdijk – Mon, 12 Jan 2015 18:01:00 Z
In het kader van het project ´heropenen van de Roode Vaart te Zevenbergen´ verricht Moerdijk Bodemsanering B.V de komende weken werkzaamheden in en nabij de openbare weg in het centrum van Zevenbergen. De werkzaamheden betreffen het nemen van grondmonsters en het plaatsen van grondwaterpeilbuizen. Deze activiteiten worden overwegend handmatig verricht en leveren vrijwel geen overlast op. Mogelijk worden tijdelijk enkele parkeerplaatsen afgezet.

Roermond.

Opruimen asbestbron Het Steel begonnen
Dichtbij.nl Roermond – Mon, 05 Jan 2015 16:29:00 Z
ROERMOND – Medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf zijn vandaag begonnen met het weghalen van de troep op het terrein van de uitgebrande loodsen in Het Steel. Der omgeving van de brandhaard is afgezet. De gemeente had eerder al aangekondigd dat vandaag met het opruimen van asbest zou worden door gegaan, te beginnen met de brandhaard.  Scholieren van Aan de Roer moesten vandaag deels omrijden met hun fiets.

Valkenswaard.

IJsbaan op Markt Valkenswaard afgebroken
Eindhovens Dagblad – Mon, 05 Jan 2015 17:08:00 Z
VALKENSWAARD – De ijsbaan op de Markt in Valkenswaard is afgebroken. Werkmannen waren maandag druk in de weer met de ontmanteling van de baan en het horecapaviljoen. Hoeveel bezoekers de ijsbaan en het paviljoen de afgelopen vier weken trokken, is nog onduidelijk. Binnenkort evalueren de stichting Valkenswaard On Ice en exploitante Chantal Cuijpers de ijsbaan. Volgens voorzitter Peter Kalb zijn de plannen daarna duidelijk. De stichting heeft een verlies van zo’n tienduizend euro.