Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-19

11 mei 2015 18:30 uur

Aalten.

Wethouder van Uem: ‘We ontkomen niet aan sloop’
Aaltens Nieuws – Sat, 09 May 2015 13:31:00 Z
Woonagenda heeft gevolgen voor Oost GelreEveline Zuurbiert @EVEzien OOST GELRE In de komende 10 jaar kunnen mogen er volgens de afspraken die 7 Achterhoekse gemeenten hebben gemaakt jaarlijks gemiddeld nog 315 woningen in de regio gebouwd mogen worden. Over het jaarlijkse exacte aantal moet nog worden gesproken. “Daar zijn we nog niet uit. We zullen niet ontkomen aan sloop.

Alblasserdam.

Geen asbest in de oude Beukelmanschool in Alblasserdam • Een kapot gevallen schoolbord in de Beukelmanschool aan de Lelsstraat in Alblasserdam bevat geen sporen van asbest. Dat rapporteert een onafhankelijk gespecialiseerd bedrijf dat door de gemeente Alblasserdam in de arm was genomen om hier onderzoek naar te doen. Bron: Klaroen.nl

Ede.

Sloopbedrijf in Ede moet eigen panden laten slopen
De Gelderlander – Sun, 10 May 2015 17:54:00 Z
EDE – De gemeente Ede wil dat een sloopbedrijf aan de Heremeijesteeg in Ede 6 bouwwerken die zonder bouwvergunning gebouwd zijn, laat verwijderen. In de panden zit onder meer een kantoor. Ook een 2e toegangsweg naar het erf van de woning is illegaal aangelegd. Commissie De commissie voor de bezwaarschriften heeft nu geoordeeld dat de gemeente in haar recht staat. Het sloopbedrijf was naar de commissie gestapt om de beslissing van de gemeente ongedaan te maken.

Enkhuizen.

Asbest aangetroffen op school
Radio Enkhuizen – Sun, 10 May 2015 10:32:00 Z
ENKHUIZEN – Tijdens werkzaamheden in de vleugel van het RSG schoolgebouw dat op dit moment wordt verbouwd, is afgelopen week asbest aangetroffen. In overleg met de gemeente Enkhuizen, de RUD (regionale controledienst), de aannemer en de asbestsaneerder is onmiddellijk een plan van aanpak opgesteld. Het asbest is aangetroffen op een plek die niet zichtbaar was en ook niet vermeld stond in de asbestinventarisatie die de school in 2012 heeft laten opstellen.

Haarlem.

Grote schade na woningbrand
Telegraaf – Sat, 09 May 2015 17:40:00 Z
HAARLEM – Een woning aan de Herensingel in Haarlem heeft zaterdag flinke schade opgelopen bij een brand. Om het vuur volledig uit te krijgen, moest de brandweer het dak van de woning slopen. Er raakte niemand gewond.De brand is waarschijnlijk ontstaan bij de cv-ketel. De bewoners probeerde het brandje eerst zelf te blussen met een tuinslang, maar al snel moest de brandweer met groot materieel uitrukken.

Leidschendam-Voorburg.

Laatste werkzaamheden rondom vernieuwd Stadskantoor
Dichtbij.nl Haaglanden Noord – Sun, 10 May 2015 06:02:00 Z
LEIDSCHENDAM-VOORBURG – De centrale huisvesting van de ambtelijke organisatie in Leidschendam-Voorburg is afgerond. Op zaterdag 4 juli is de feestelijke opening en kunnen inwoners de verbouwde locaties bekijken. Voor die tijd worden nog een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Het gebouw aan de Koningin Wilhelminalaan 10 wordt gesloopt. Uit destructief onderzoek is gebleken dat het pand boven de gesloten plafonds asbest bevat.

Olst-Wijhe.

Bezoekers van de Loswal in Wijhe kunnen maandag last krijgen van enig geluidshinder. Vanaf ’s ochtends half acht laat de gemeente een halve meter grond afgraven op een gedeelte van het grasveld achter de camperplaatsen. Na de graafwerkzaamheden komt er schone grond in en wordt er gras ingezaaid. De aanpak van het grasveld is nodig, omdat de stenen die er liggen het maaien van het gras nogal belemmeren. Maar ook het asbest dat er in de grond zit, maakt de werkzaamheden noodzakelijk. De werknemers die het spul zullen weghalen, moeten voldoende beschermende kleding dragen. Bron: De Stentor 8 mei 2015.

Schouwen-Duiveland.

Brand in loods Bruinisse
Veiligheidsregio Zeeland – Sun, 10 May 2015 00:22:00 Z
De brandweer is nog steeds aan het blussen. Er wordt nu geprobeerd om een betere toegang tot de loods te krijgen door een deel te slopen. Het sein brand meester is nog niet gegeven.   10 mei 2015 om 00:46 De brandweer is ter plaatse bezig met o.a. vier tankautospuiten en een waterwagen. Ook een ladderwagen is ter plaatse. Omdat de waterwinning lastig is wordt een tweede waterwagen opgeroepen. 10 mei 2015 om 00:07 De brand is aan de achterzijde van het pand uitslaand.