Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-16

20 april 2015 17:20 uur

Aruba.

‘Start ontmanteling raffinaderij binnen twee maanden’
Caribisch Netwerk – Mon, 20 Apr 2015 00:20:00 Z
De verlaten raffinaderij op Aruba – foto: Ariën Rasmijn ORANJESTAD – Minister Mike de Meza van Energie zegt dat de definitieve ontmanteling van raffinaderij Valero tussen nu en twee maanden van start zou kunnen gaan.   De Meza zegt dat de Arubaanse regering nog altijd de deur openhoudt voor een doorstart onder een nieuwe eigenaar, al voegt hij eraan toe dat de kans zeer klein is.

Eindhoven.

Asbest alleen op terrein afgebrande Waalrese manege
Eindhovens Dagblad – Mon, 20 Apr 2015 15:31:00 Z
De eigenaar gaat zijn terrein onder asbestcondities laten saneren. Dat start in de ochtend van dinsdag 21 april en duurt tot en met woensdag 22 april. Zowel de gemeente als direct omwonenden hoeven geen vervolgmaatregelen te nemen omdat er geen gezondheidsrisico’s zijn voor de direct omwonenden. U kunt deze pagina printen door gebruik te maken van de standaard print mogelijkheden in uw browser. Reacties van bezoekers op artikelen op deze site zijn meer dan welkom.

Groningen.

Bouw nieuw Floreshuis nog dit jaar van start
OOG Radio en Televisie – Mon, 20 Apr 2015 16:04:00 Z
De sloop en de nieuwbouw van het Floreshuis in de Korrewegwijk vinden nog dit jaar plaats. Woningcorporatie Lefier, de gemeente en het Floreshuis hebben hierover een overeenkomst getekend. Het Floreshuis zou aanvankelijk afgelopen zomer worden gesloopt. Daarom verhuisde het buurthuis tijdelijk naar een onderkomen aan de Van Oldebarneveltlaan in de wijk De Hoogte. Tijdens de planvorming werd de wetgeving voor corporaties gewijzigd en dat heeft Lefier parten gespeeld

Heerenveen.

De vernieuwbouw van ijsstadion Thialf in Heerenveen is in volle gang. Momenteel is de voorgevel gesneuveld onder de slopershamer. De voormalige entree en andere ruimtes aan de voorzijde zijn deels weggesloopt. Bron: Heerenveense Courant 17-04-2015.

Heerlen.

54 bewoners in omgeving explosie Heerlen kunnen nog niet naar huis
Nu.nl – Mon, 20 Apr 2015 15:48:00 Z
54 bewoners uit de omgeving van de explosie in het flatgebouw in Heerlen kunnen maandag niet naar huis. Het gaat om in totaal 43 huishoudens die door de ‘grote ravage’ niet terug mogen keren.  Dat zei waarnemend burgemeester Frans Weekers maandag tijdens een persconferentie.  Maandagochtend werd een flatgebouw in Heerlen getroffen door een zware explosie. Het deel van de flat waar de explosie plaatsvond stond leeg in verband met een renovatie.

Hollands Kroon.

HIPPOLYTUSHOEF – In een schuur van een agrarisch bedrijf aan de Westerklief in Hippolytushoef is vrijdagavond een grote uitslaande brand uitgebroken. Daarbij is volgens de Veiligheidsregio noord-Holland Noord ook asbest vrijgekomen. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Op het moment van de brand waren er geen personen aanwezig in de schuur en er zou geen asbest buiten het bedrijfsterrein zijn vrijgekomen. Bron: Noordhollands Dagblad 17-04-2015.

Hoogezand.

Container met huisraad en sloopafval in brand op de Ter Laanstraat
112Hoogezand – Sun, 19 Apr 2015 21:37:00 Z
Hoogezand – Op de Ter Laanstraat in Hoogezand heeft zondagavond een container met huisraad en sloopafval in brand gestaan. De brandweer kreeg om 21.04 uur de melding van een buitenbrand. Met twee stralen hoge druk waren de vlammen die hoog uit de container kwamen snel geblust, nadat het vuur was verdwenen is de container vol gepompt met water om ook de nog smeulende resten definitief te blussen.

Purmerend.

Afgebrande panden Purmerend worden gesloopt [video-update]
Dichtbij.nl Waterland – Mon, 20 Apr 2015 16:11:00 Z
PURMEREND – Drie woningen in de binnenstad van Purmerend zijn onherstelbaar beschadigd geraakt door een felle brand, die er maandagochtend woedde. Zeker twee panden in de Peperstraat worden maandag nog gesloopt wegens instortingsgevaar, waaronder het pand met daarin de modezaak, waar de brand ontstond. Er zijn geen gewonden gevallen. Ook omringende huizen raakten beschadigd. Ze liepen vooral rook- en waterschade op, zei een woordvoerster van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Sittard-Geleen.

Weer fikse brand op Sportcentrumlaan
Nieuws.nl – Sittard-Geleen – Mon, 20 Apr 2015 00:18:00 Z
Zondagavond om 22:19 uur is de brandweer met groot materieel uitgerukt naar een brandmelding aan de Sportcentrumlaan. Het bleek opnieuw te gaan om een brand op het oude CIOS-terrein. Een voormalig schoolgebouw, dat al gestript werd voor de sloop, stond toen de brandweer arriveerde al in lichterlaaie. De brand is vermoedelijk aangestoken.

Waalre.

‘Start ontmanteling raffinaderij binnen twee maanden’
Caribisch Netwerk – Mon, 20 Apr 2015 00:20:00 Z
De verlaten raffinaderij op Aruba – foto: Ariën Rasmijn ORANJESTAD – Minister Mike de Meza van Energie zegt dat de definitieve ontmanteling van raffinaderij Valero tussen nu en twee maanden van start zou kunnen gaan.   De Meza zegt dat de Arubaanse regering nog altijd de deur openhoudt voor een doorstart onder een nieuwe eigenaar, al voegt hij eraan toe dat de kans zeer klein is.

Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE – Op de speelplaats van de oude St. Jozefschool in Wijk bij Duurstede is mogelijk opnieuw asbest gevonden. Een deel van het terrein is afgezet en omwonenden hebben een brief gekregen. De gemeente verzoekt ze daarin onder meer om spelende kinderen uit de buurt te houden.De school moest in 2012 eerder dan gepland voorgoed de deuren sluiten toen de kankerverwekkende stof werd aangetroffen. Bron: RTV Utrecht