Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-13

30 maart 2015 18:52 uur

Arnhem.

Antieke Arnhemse rioolbuis vol beton om instorting te voorkomen (video)
De Gelderlander – Sun, 29 Mar 2015 05:48:00 Z
ARNHEM – Om instorting van Arnhems grootste riool te voorkomen, wordt vanaf maandag een 19e-eeuwse riolering voorgoed gedempt. Bekijk ook… Experimenten met reparatie riool in Arnhem Noodreparaties nodig aan grootste riool van Arnhem De in onbruik geraakte rioolbuis onder het Nieuwe Plein in de Arnhemse binnenstad wordt dichtgemetseld en volgespoten met spuitbeton.

Edam-Volendam.

Pand van Veerman & Kemper tegen de vlakte
Nieuw Volendam – Sun, 29 Mar 2015 01:34:00 Z
Volendam – Ondernemend Aannemingsbedrijf Havik uit Kwadijk voert momenteel de sloop uit van het bedrijfspand van Veerman & Kemper aan de Edisonstraat. Vorig jaar in februari was er een felle uitslaande brand in dit pand en daarom moest het stukadoorsbedrijf uitwijken naar Purmerend. In opdracht van Ab Veerman (Reus) wordt er één groot nieuw bedrijfspand gebouwd dat in tweeën gedeeld kan worden. Zodra de sloop afgerond is kan met de nieuwbouw begonnen worden.

Franeker.

Mysterie oude waterput onder Zuiderkade 41 opgelost
Franeker Courant – Sun, 29 Mar 2015 06:37:00 Z
FRANEKER – Het mysterie van de oude waterput die werd blootgelegd onder de Zuiderkade 41 in Franeker is opgelost. De put is in 1881 aangelegd in opdracht van Reinier Fontein. Dat meldde Gerard van der Heide aan de Franeker Courant. Van der Heide werkte, ondertussen gepensioneerd, begon voor de gemeente Franekeradeel in 1994 met het digitaliseren van allerhande informatie over Franekeradeel. Een onderdeel daarvan is de geschiedenis van de binnenstad.

Midden-Drenthe.

Sloopplannen Witterweg Bovensmilde
Woonstichting Actium – Mon, 30 Mar 2015 15:10:00 Z
Aan de Witterweg in Bovensmilde wil Actium vier woningen slopen. De huurwoningen dateren uit 1963 en voldoen niet meer aan de actuele eisen. De woningcorporatie heeft geen plannen om op de locatie woningen terug te bouwen. Reden dat Actium de woningen wil slopen, is dat deze niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. Daarmee sluiten ze niet aan op de actuele vraag van de doelgroep senioren.

Rotterdam.

Lange files door sloop viaduct A13
RTV Rijnmond – Sat, 28 Mar 2015 16:27:00 Z
De sloop van het viaduct over de A13 bij Rotterdam The Hague Airport heeft lange files tot gevolg. Het verkeer loopt soms tot een half uur vertraging op. Er zijn tot maandagochtend 5 uur in beide richtingen slechts twee versmalde rijstroken open. Zaterdagochtend ontstonden er al gelijk lange files op de A20 vanaf het Terbregseplein richting de aansluiting met de A13 bij het Kleinpolderplein. Op de A13 zelf stond het verkeer in beide richtingen ook over kilometers lengte stil.