Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-12

23 maart 2015 19:30 uur

Asbest vrijgekomen bij brand Berg en Terblijt
1Limburg – Sat, 21 Mar 2015 10:39:00 Z
Bij de grote brand in Berg en Terblijt van vrijdagavond is asbest vrijgekomen.  In een cirkel van dertig meter rondom een loods in Berg en Terblijt zijn de asbestdeeltjes gevonden. Een expert is ter plekke om de deeltjes op te ruimen. Geen gevaarVolgens een woordvoerder van de brandweer is er geen besmettingsgevaar voor de naastgelegen camping en omwonenden. De brandweermannen en -voertuigen zijn afgespoten om verdere verspreiding van het asbest te voorkomen.

Deel geëxplodeerde woning gesloopt bij zoektocht
RTL Nieuws – Sat, 21 Mar 2015 10:22:00 Z
Hulpdiensten hebben, op zoek naar mogelijk meer slachtoffers, een deel van de gisteren ontplofte woning in Berg aan de Maas bij het Limburgse Urmond gesloopt.Tot de sloop werd besloten nadat speurhonden los van elkaar waren aangeslagen toen ze zochten naar slachtoffers onder het puin. Er werden uiteindelijk geen nieuwe slachtoffers gevonden. ZIE OOK: Man blaast zijn flat op, één dodeDe hulpdiensten zijn inmiddels begonnen met het veilig maken van het terrein zodat de politie onderzoek kan doen.

Brand in toren Sint-Maartenskerk in Ieper
HLN – Sat, 21 Mar 2015 10:04:00 Z
Rond zeven uur deze ochtend is brand ontstaan in de vieringtoren van de Sint-Maartenskerk in het centrum van Ieper. De brandweer rukte massaal uit en kon het vuur snel blussen. De vieringtoren is momenteel voor restauratie weggenomen en staat in drie stukken op de begane grond. Uit de stam van de toren zagen passanten rond zeven uur rook opstijgen. De brandweer kon de brand zowel via de binnen- als de buitenkant te lijf gaan en snel onder controle krijgen.

Rijkswaterstaat wil Spijkenisserbrug renoveren regio  |   20 maart  |  10
Dichtbij.nl Barendrecht – Sun, 22 Mar 2015 03:30:00 Z
SPIJKENISSE – Rijkswaterstaat wil de Spijkenisserbrug gaan renoveren, vaker inspecteren en verkeersregelaars inzetten om de verkeersdoorstroming te bevorderen. Dat blijkt na een gesprek tussen wethouder Christel Mourik van gemeente Nissewaard en Rijkswaterstaat. Naar aanleiding van de vele storingen aan de brug, is er nader onderzoek gedaan. Rijkswaterstaat heeft technische maatregelen getroffen, gaat de brug vaker inspecteren en werkt aan een renovatie op de langere termijn.

‘Fijn dat we een dak boven ons hoofd hebben’
RTV Rijnmond – Sat, 21 Mar 2015 14:27:00 Z
De eerste bewoners van de asbestflat in Rotterdam-Zuidwijk hebben de sleutel van een tijdelijke woning gekregen. Half februari moesten bewoners halsoverkop hun woning verlaten, omdat bij onderhoudswerkzaamheden in hun flat asbest was aangetroffen. De bewoners werden zolang ondergebracht in een hotel. Dankzij bemiddeling van gebiedscommissie Charlois is Patricia Boskamp met haar twee jonge kinderen nu geholpen aan een tijdelijke woning.